Noguruma terapija

Noguruma terapija

20. Oct 2010, 21:47 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Nesen man bija iespēja izbaudīt 5 dienu noguruma ārstēšanas programmu, ko piedāvā Stradiņu slimnīcā,  Fizikālās medicīnas un rehabilitācijas centrs. Sīkāk par šo programmu var uzzināt šeit -http://www.stradini.lv/page.php?id=1485

 

Jeb kā to man labāk patiktu saukt - piecu dienu lutināšanas seanss. Jo, sakiet, ko gribat, ikdienā nesanāk sev veltīt tik daudz laika, cik gribētos un cik vajadzētu, jo sevišķi vēl, ja mājās ir divi mazi bērni, un tagad pa auksto periodu slimošanas nav reta parādība, un kas vēl vairāk nogurdina kā slimošana?

 

Parasti tie ir tikai pāris mirkļi, ne ilgāki par pusstundu, ko pa dienu tiešām sanāk veltīt tikai sev. 

 

Tā nu šīs piecas dienas izmantoju priekšrocības, ko sniedz liela ģimene - bērnus pieskatīja manas māsas, kamēr es devos uz Stradiņiem, lai divas stundas ļautu par sevi parūpēties. Pirmo reizi mūžā izbaudīju tādas masāžas un ūdens procedūras, par kurām biju sajūsmā. 

 

Un efekts patiesi ir! Gan emocionāli, gan fiziski sajūtams. Lai arī, protams, cerēju, ka jutīšu efektu, tomēr tas nāca kā pārsteigums, jo nebija vis šāds tāds, bet gan iespaidīgs!

 

Gaisotne tur ir vienkārši fantastiska, liekas, steiga ir palikusi ārpus durvīm, un laiks ir apstājies. Deg sveces, skan lēna mūzika, un mani jau gaida pērļu vanna.. Šis mirklis ir mans! 

 

Pirmajā dienā masāžas laikā es biju tik saspringta, man sāpēja spranda, un nav jau brīnums - mugurkauls tomēr ir tas, kas tagad cieš visvairāk - bērni jācilā, un ne vienmēr jau to mēs izdarām pareizi, tā lai saudzētu muguru.. Bet jau trešajā dienā, pēc zemūdens masāžām un tradicionālajām masāžām, jutu, ka mugurai ir vieglāk, saspringums ir zudis. Pēc Šarko dušas vispār bija sajūta, ka ķermenis ir pamodies - tik možs un svaigs, kā no jauna piedzimis. 

 

Turklāt ļoti noderīga bija saruna ar fizioterapeitu, kurš parādīja pavisam vienkāršus vingrinājumus mugurai, stājai, kas tiešām ikdienā neaizņem daudz laika, un ko nu tagad regulāri pildu - aizņem tas kopumā 20 minūtes. 

 

Arī saruna ar psihologu nenāk par ļaunu, liek par šo to aizdomāties un izvērtēt, kas dzīvē patiešām ir svarīgs.

 

Katru  dienu nobeidzām ar zāļu tēju, mierīgu pasēdēšanu un sarunām par dzīvi.. Personāls ir tiešām fantastisks, liels paldies viņiem par gūtajām emocijām un par lutināšanu.

 

Ilze Lipska

28. Jan 2010, 13:44

Jauka atpūta!!!

28. Jan 2010, 11:31

Ļoti vilinoši...😀

28. Jan 2010, 10:56

Nu piedāvājums tiešām ir baigi labais,tiko aoskatīju to saitu😀
Malacis viss mazs tagad mazāk būs problēmas ar sāpošo muguru😀