Kā Armandam norisinās adaptācija dārziņā

Kā Armandam norisinās adaptācija dārziņā

16. Aug 2012, 16:56 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveikas!

 

Nu jau ir pagājis kāds laiciņš, kopš Armands iet uz savu "darbiņu", tiesa - 3 nedēļas izlaida, jo slimoja.

 

Ja pašas pirmās dienas, kad palika tik līdz pusdienslaikam ar ļoti lielu sajūsmu gāja ikrīta b/d gaitās, tad vēlāk sākās kašķīši no rītiem - nepatika viena audzinātāja, bet pie otras dāja ar sajūsmu. Bet, pēc vecāku sapulces un aprunājoties ar to audzinātāju, atklājās, ka tā nepatika ir tikai no rītiem - laikam bērns vēl nav kārtīgi pamodies... :D

 

Par cik, es pati neesmu gājusi b/d, tad tagad sanāk, ka arī es izdzīvoju šo bērnības posmu. Bērns, katru dienu atnākot mājās (vai pat pa ceļam) stāsta visu, ko darījis tajā dienā. Ļoti liela sajūsma ir pēc leļļu teātru apmeklējumiem - tad stāsta, ko katrs zvēriņš vai kāds cits personāžs ir darījis.

 

Mums ir noveicies ar audzinātājām - abas ir ar lielu darba stāžu: viena jau 30 gadus strādā ar bērniem, savukārt, otra audzinātāja iepriekš ir strādājusi specializētajā b/d, līdz ar to - bērniem regulāri notiek dažādi mēles vingrinājumi (kas, attiecīgi, palīdz labāk runāt), gan arī pirkstiņus aktīvi trennē. Sapulcē brīdināja, ka lai vecāki nebrīnās, ja, pārnākot mājās, bērni mēdās - izrādās, ka tā viņi dienas laikā ir trennējuši mēlītes. :)

 

Mazliet izbrīnīja apgūstamās vielas apjoms: Nekad nebiju domājusi, ka tik maziem bērniem ir jāapgūst tik daudz visa kā. Bet priecē fakts, ka Armands ļoti daudz no minētās programmas jau ir apguvis mājās, spēlējoties. Pagaidām, pie kā mājās pašiem būtu jāpiestrādā ir: pareizi turēt karoti (3 pirkstos, nevis ar visu plaukstu), pareizi turēt rakstāmos (zīmuļus, pildspalvas).

 

Man patīk, ka bērni tiek iesaistīti arī āra darbiņos, audzinātājas lūdza sagādāt mazas slotiņas priekš bērniem, jo pagalmā bērni lūdzoties un gribot palīdzēt slaucīt (audzinātājām pašām ir lielās slotas, bet mazajiem ar tādām ir grūti). Bērni ar sajūsmu palīdzot arī lapas grābt un ziemā vajadzēšot mazās sniega lāpstiņas, lai var rakties pa sniegu. Jau pagājušajā gadā Armands sētā grāba gan zāli vasarā, gan lapas rudenī - ļoti patika.. un ziemā bija sajūsmā par sniegu - palīdzēja pagalmu tīrīt. Tagad ar nepacietību gaida ziemu un stāsta: "Pēc rudens būs ziema un būs sniegs - man par prieku! Un tad es varēšu ar savu lāpstiņu rakt sniegu!"

 

Kopumā, esmu ļoti apmierināta un bērnam arī patīk (par spīti tam, ka reizēm rītos grūti piecelties un ir čīkstēšana).

 

Anita