Bez datora nu nekā!!

Bez datora nu nekā!!

04. Sep 2010, 20:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mūsdienu tehnoloģijas rada atkarību, arī māmiņa Rebeka Šulca atzīstas, ka viņai tāda ir radusies. Uzzini, ko viņa darīja iepriekšējās dienas, kad dators bija saplīsis.

 

Trīs dienas man bija saplīsis dators un, godīgi sakot, sajūta dīvaina, tāda it kā es būtu nosūtīta kosmosā. Tā kā caurām dienām sēžu ar mazo mājās, tad internets man rada sajūtu, ka neesmu viena, komunicēju gan ar draugiem, gan citiem cilvēkiem lielākoties tikai caur to. Godīgi sakot,  laikam man ir atkarība no šīs mūsdienu ierīces, bet kā nu ne, savādākas iespējas būt cilvēkos man ir reti.

 

Nu, lūk, pastāstīšu, kā izmantoju šīs divas dienas.


Pirmdiena. Nolēmu sakārtot māju, uztaisīt ģenerāltīrīšanu, pārkrāmēju skapīšus un atvilktnes, kā arī gatavoju ēst, spodrināju virtuvi un noņēmos ar bēbi. Dienas secinājums bija- man žēl to bērnu, kuriem mammas  katru dienu raujas, lai māja spīdētu un laistītos, kā arī taisa kārtīgas pusdienas un vēl vakarā vīru gaidot mājās, vakariņas. Šāds secinājums man radās, jo to dienu mazais kaut kur apkārt sava nodabā dzīvojās, taču es viņam tikai iedevu ēst, nomainīju autiņbiksītes un ik pa laikam tikai izņēmu no mutes neēdamās lietas. Vakarā sajutos kaut kā vainīga.

 

Otrdiena. Nolēmu visu dienu veltīt mazajam, spēlējāmies, dejojām, klausījāmies mūziku, vāļājāmies pa gultu un trenkājām kaķi.  Šo dienu arī tētis bija darbā un sanāca, ka pavadījām dienu divatā.

 

Trešdiena. Tā kā man bija jābūt  pie ārsta uz ne īpaši patīkamu procedūru, visu rītu pavadīju stresojot. Pēc ārsta visi devāmies pastaigāties, atnākot mājās biju tik pārgurusi, ka gāju gulēt.  


Kamēr gulēju,  draugs ar meistaru laboja datoru un, kad pamodos, tas jau strādāja. Piesēdos pie datora sapratu, ka jaunumu apjoms ir tik liels, ka nevaru īsti izsekot līdz tam,  kas bijis pa šīm dienām.

 

 

11. Dec 2009, 23:27

😀 Piekrītu viesim!

11. Dec 2009, 22:32

Bezjēdzīgi te mēģināt pierādīt,ka pastāv vārda un viedokļa brīvība...

11. Dec 2009, 20:35

Te,diemžēl,kašķis ir vienmēr,kad kādam atšķiras viedoklis no vairākuma...

11. Dec 2009, 20:02

Vai,kas te pa kašķi!😀

11. Dec 2009, 19:21

Rebekij-atbildu:
Izlasi savā rakstā,kur raksti par pirmdienu-teksts sekojošs-to dienu mazais kaut kur apkārt savā nodabā dzīvojās,taču es viņam TIKAI iedevu ēst,nomainīju autiņbiksītes un ik pa laikam TIKAI izņēmu no mutes neēdamas lietas.Vakarā sajutos kaut kā vainīga.
To esi rakstījusi Tu nevis es-pēc tam komentāros atkal raksti pilnīgi ko citu-datorā ieskaties tikai garām skrienot.
Vai tiešām nesaskati pretrunu?????
Es Tev neko nepārmetu-tikai izsaku savas domas,uz ko man arī ir tiesības. Tev ir savs uzskats par bērnu audzināšanu un man savs-Tev nav jādomā kā domāju es un man nav jādomā kā domā Tu.
Lai veicas

rita123 rita123 11. Dec 2009, 14:33

Pilnīgi piekrītu-nevajag ņemt galvā tos viesus!
Es vairākas reizes dienā ieslēdzu datoru-1.ap 8:30,kamēr bērni kārtīgi pamostas,paspēlējas un tad ēdam brokastis,tad laiks sakopt māju un gatavot vīram pusdienas,kopīgi parotaļājamies un padarbojamies.Paedam pusdienas,ja labs laiks izejam ārā uz kādām 2h,nākam iekšā nolieku meitiņu gulēt,dēliņš skatās multenes,es atkal ieslēdzu datoru,apskatos,kas jauns.Meitiņa izgulejusies varam visi kopā darboties..Tad atkal vakarā,ja sanāk laiks atkal ieslēdzu.Mums ir apmēram šāds dienas ritms😀

11. Dec 2009, 13:12

liga-tak neņem galvā visas šeit negācijas..ir un būs nelabvēļi!!!!

11. Dec 2009, 13:05

Pilnībā piekrītu sanch. Te ir vieta komentāriem,mēs katrs izsakām savu viedokli un citam nav tisību uzspiest savējo!!! Ja raksta kādu rakstu,jābūt gatavam uz viedokļu nesaderību. Kā kādam ir citāds viedoklis-tā tiek pieminēta skaudība un citas riebeklības. Pirms lasat šo lapu,izgāžat savas problēmas citos populāros portālos...

11. Dec 2009, 12:52

Man gan nemaz neskauž,jo no datora neesmu atkarīga.tāpēc arī nav intereses tajā tusēties. Kā arī neredzu jēgutam,ka dators ir visu dienu ieslēgts!!!
Rebekij-milzum daudz pretrunu-rakstā Tu raksti,ka mazajam tik nomaini pamperus un pabaro,bet tagad atkal saki,ka spēlējies ar mazo visu dienu. Vai nu raksts tapis tādēļ,ka vienkārši vajag kaut ko uzrakstīt rakstīšanas pēc,lai būtu starp aktīvajām,vai tagad nepatīk kritika...
Un māmiņas,kas slēpjas zem viesis-vai tiešām tāds gļēvums kļūt atpazīstamām?

11. Dec 2009, 12:26

man arī ļoti bieži ir ieslēgts dators,bet tas nenozīme ka sēžu un neko citu nedaru...tapat ka jau meitenes te minēja ik pa laikam iemetu aci vai nav kaut kas jauns..bet vairāk laika pavadu kad meitiņa guļ😀
bērnam laiku nelaupu,ja grib gulēt ielieku gūltiņa un viņa pati aizmieg,bet kad nomoda viena sēž un spēlējas,bet kad sāk niķoties eju pie viņas un spelējamies kopā...😀

11. Dec 2009, 10:59

Mums tas vecums,kad mazais lika visu mutē vai varēja savainotie sir aiz muguras,bet tā kā dēliņam vieta vēl dārzinā nav pienākusi esmu ar viņu mājās-rotaļājamies,ejam pastaigās, visādus attīstošus darbiņus darām-nemaz nav laika i-netam.

11. Dec 2009, 10:46

Ir ļoti slikti,ka laupat laiku bērniem...☹
Es pie datora piesēžos tikai 2 reizes dienā-kad mazie guļ pusdienslaiku un vakarā,kad mazie aizmieg-nespēju iedomāties situāciju,ka mazais dzīvojas pa māju viens pats,kamēr es esmu iestigusi internetā...

11. Dec 2009, 10:34

Mums ar tāpat ir.. 😀

rita123 rita123 11. Dec 2009, 10:05

Mums bija līdzīgi ,kad saplīsa dators,bet ja labi padomā var arī iztikt bez😀