2. decembris – “Burti no dabas un citiem materiāliem” #mansmaterialuskapis

2. decembris – “Burti no dabas un citiem materiāliem” #mansmaterialuskapis

02. Dec 2017, 13:37 [BEZsaistē] Rasa Vītola [BEZsaistē] Rasa Vītola

Otrais lodziņš kalendāram vaļā. Šoreiz par burtiem ikdienā, kad dodamies ārā. Tik daudz var sasadarīt bez lieka ieguldījuma papīros, kartonos vai līmēs. Pieliecies un zālē pacel kastani, zariņu, lapu. Uztaisi lielu "S" no sniega bumbām - parādi bērnam ka visur var atrast mazas lietas kas noder rotaļām.

Kādu pavasara dienu, kad bijām ar bērniem pie upes, sākām no akmentiņiem likt dažādus burtiņus zālē/smiltīs. Sākumā no akmeņiem vien, bet pēcāk jau no zariem, lapām, zīlēm, riekstiem, pūpoliem utt. Radās ideja meklēt un veidot burtus tieši no tām lietām, kas atbilst burtam. Piemēram, A- akmens, Č- čiekuri, G-gliemežvāki utt.

Tā nu safotografeju daudz dažādu burtu variantu un sapratu, ka tā lieta iet. Ne tikai bērniem interesanti, bet pašai arī. Pamazām mēģināju veidot visu alfabētu, tomēr jāatzīst, ka ne visiem burtiem var atrast attiecīgās dabas veltes.

Pilnu rakstu iedvesmai lasīt un lejupielādēt burtu trafaretus var manā blogā. [BEZsaistē]

Lai jautri un aizraujoši.


---###---###---###---###---###---
Atceries par konkursiņu/akciju.

Dalies ar savām idejām radošām aktivitātēm mājās, liec soc. tīklos ar rakstu (Instagram vai Facebook, postam jābūt bubliski redzamam), neaizmirsti klāt pievienot mirkļbirku #mansmaterialuskapis un #bezsaiste un tad jau 23. Decembrī vilkšu lozi, kas tiek pie manis veidotām eglīšu rotām no meldriem.