"Pingvīnu dienā" slavenības noklausās lekciju par pingvīniem

"Pingvīnu dienā" slavenības noklausās lekciju par pingvīniem

01. Dec 2014, 15:55 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sestdien, 29. novembrī, kinoteātrī "Cinamon" norisinājās "Pingvīnu diena", kurā noklausīties Latvijas Dabas muzeja ornitologa stāstu par pingvīniem un noskatīties filmu "Madagaskaras pingvīni" bija ieradušies arī vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki ar ģimenēm.

 

Kinoteātrī "Cinamon" viesojās aktrise Ieva Aleksandrova-Eklone, mūziķe Agnese Rakovska, TV producente Krista Preisa ar bērniem, kulinārijas eksperte Signe Meirāne ar meitām, Melo M solists Kārlis Auzāns ar sievu Santu Vanagu un bērniem, dūla Katrīna Puriņa ar meitām, Gavaru ģimene, dizainere Krista Tabaka ar meitu, Cosmopolitan galvenā redaktore Santa Kristiana Zāmuele ar bērniem, CreaKids un Privāto bērnudārzu asociācijas vadītāja Daina Kājiņa ar bērniem, žurnālists Ansis Bogustovs ar ģimeni un citi.

"Ļoti izklaidējoša, lieliska brīvdienu filma! Gan bērnu, gan pieaugušo smiekli piepildīja zāli visā filmas garumā. Filmiņa ir arī pamācoša, tā piedāvā vērtīgas atziņas par ģimeni, draudzību un komandas garu," par filmu saka mūziķe Agnese Rakovska.

20141201155617-59633.jpg 

""Madagaskara" ir maģiska filma. Katra no tām, un "Madagaskaras pingvīni" nav izņēmums. Tēli, kas ir vienlaikus naivi un gurdi, smieklīgi un pat nedaudz patiesi. Tieši tas ir tas, kas piesaista gan mazos, gan lielos. Dialogi, kuros ietvertas pieaugušajiem apslēptas domas un kas tajā pašā laikā liek mazajiem smieties. Sirsnīgi naiva. Tieši tāda, lai būtu izdevies laiks kopā ar bērniem," novērtē kulinārijas eksperte Signe Meirāne.

 

"Milzum daudz amerikāņu spriedzes un piedzīvojumu filmu citātu pingvīnu humora mērcē. Iesaku skatīties filmu oriģinālvalodā Džona Malkoviča (John Malkovich) un Benedikta Kamberbača (Benedict Cumberbatch) dēļ, jo viņu balsis ir filmas pievienotā vērtība," saka aktrise Ieva Aleksandrova-Eklone.

 20141201155655-86044.jpg

"Gan man, gan bērniem filma ļoti patika. Meitām galvenie filmas varoņi – jautrie pingvīni – nebija sveši, viņas tos jau bija iepazinušas iepriekšējās "Madagaskaras" filmās. Filma nebija pārāk gara, tāpēc bērni nenogura no skatīšanās. Īpaši jauki, ka labie tēli filmas beigās sadraudzējās un uzvarēja ļauno astoņkāji – tas arī ir tas, ko mazie ļoti gaidīja. Mazā meita gan brīžiem baidījās, viņai spraigā cīņa starp labo un ļauno bija par grūtu, tādēļ pozitīvās beigas viņai jo īpaši patika. Savukārt lielā meita ļoti koncentrējās uz sižeta gaitu. Bija sajūta, ka filmai būs arī turpinājums, kuru bērni noteikti gaidīs," saka dūla Katrīna Puriņa

 

Producente Krista Preisa saka: ""Madagaskaras pingvīni" ir tiešām kolosāla multfilma! Sajūsmā bija gan Lenija un Viljams, gan es pati. Aizraujoša, asprātīga, sirsnīga, kā arī pamācoša. Stāsts par drosmi un īstu draudzību." 

Latvijas Dabas muzeja ornitologs Dmitrijs Boiko stāsta: "Tiek lēsts, ka pasaulē ir ap 20 pingvīnu sugu. Pingvīni apdzīvo tikai dienvidu puslodi, tomēr tie ir sastopami ne tikai Antarktīdā, bet arī Dienvidāfrikā, Austrālijā, Jaunzēlandē, Dienvidamerikā, un nebūt nav saistīti tikai ar ledu un sniegu, kā daudzi domā. Pingvīni ir nelidojoši putni, taču tie spēj "lidot" zem ūdens ar ātrumu līdz pat 12 km/h, ienirt līdz 565 m dziļumam un pavadīt zem ūdens līdz pat 22 minūtēm! Tie ir ļoti sabiedriski putni. Ligzdojošās kolonijās var būt pat vairāki desmiti tūkstoši pāru!" 

"Madagaskaras pingvīni" ir viena no šī gada gaidītākajām animācijas filmām. Tās varoņi – pingvīni Skipers, Kovaļskis, Riko un Ierindnieks – atgriežas pie skatītājiem paši savā spiegu trillerī. Filma kinoteātros skatāma no 28. novembra.

Filma "Madagaskaras pingvīni" ļauj sekot līdzi visas spiegošanas pasaules lieliskāko un jautrāko slepeno putnu aizraujošajiem piedzīvojumiem. Filmas galvenie varoņi – četri brāļi, izrādās, ir slepenie aģenti – spiegošanas, maskēšanās un gaisa triecienu meistari. Skipers - pārgalvīgs piedzīvojumu meklētājs, Kovaļskis – komandas smadzenes, Riko – Skipera uzticamākais kareivis un komandas muskuļi, kura īpašās spējas ir demolēšana. Savukārt daudz jaunākais brālis Ierindnieks pieredzes trūkumu kompensē ar Herkulesa cienīgiem centieniem, entuziasmu, asu prātu un neiedomājamu mīlīgumu. Neiespējamo misiju speciālisti pievienojas elitārai slepenai starp sugu vienībai "Ziemeļvējš", kuru vada aģents Slepenais, un ir gatavi veikt savu līdz šim grūtāko uzdevumu, lai apturētu ļaundari doktoru Oktāviju Brīzi no pasaules pārņemšanas.