ONLINE TV ieraksts: uz vecāku jautājumiem atbild Rīgas mērs Nils Ušakovs

01. Oct 2013, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Uz Māmiņu Klubu ciemos pirmo reizi nāks...

RĪGAS MĒRS

NILS UŠAKOVS

20130919103608-31372.jpg

Sarunā ar pilsētas mēru gribam aizskart šādas tēmas:

- kā Rīgā tiek risināts bērndārzu rindu samazināšanas jautājums;

- kāpēc municipālajās pirmsskolas iestādēs galvaspilsētas bērniem jāpērk kancelejas preces, lai gan citās pašpārvaldēs izdevumi tiek segti no pilsētas budžeta kabatas;

- kas tiek darīts, lai pilsētas sabiedriskais transports kļūtu draudzīgāks ģimenēm un bērniem, kā arī topošajām māmiņām;

- vai sociālo dienestu nodaļās ir atsevišķas pieņemšanas stundas vai atsevišķi kabineti, kuros pēc palīdzības vērsties ģimenēm ar bērniem, lai viņiem nebūtu jāsēž rindās;

- vai tiek plānota jaunu bērnu laukumiņu vai citu sabiedrisku atpūtas vietu atvēršana ģimenēm ar bērniem (kā Lucavsalā) .

Skaties ONLINE TV sarunu!

 

bubuks23 bubuks23 29. Sep 2013, 08:40

Žēl,ka nokavēju,būtu man diezgan daudz jautājumu ko uzdot!!! Jo ļoti daudzām ir tā,ka bērnu 1,6g palaiž uz privāto dārziņu un uzreiz atrodas vieta pašvaldību dārziņā,kaut arī rindā nav ne tuvu sākumam!? Mums pašām tā bija,protams priecājos ka tikām,bet mēs bijām 204tās rindā un uzaicināja.Tur uz vietas teica ka ļoti daudz bērniņi uzaicināti tieši no tā privātā b/d kur arī mēs aizgājām. Cit;am tā pat bijis ,bet rindā bija 103 un 104, bet palika tomēr privātajā,jo bērni jau bija iedzīvojušies,pie tam uzaicinājums tik 3. vai 4. septembrī bija,kad it kā viur visas grupas nokomplektētas 😃 Mūs vispār 17. septembrī uzaicināja 😃
Kā tas var būt????

meiva meiva 25. Sep 2013, 11:25 Krinitija

līdz jaunajam gadam uz deklarācijas pamata jāsaņem Rīdzinieka karte, kas tad arī dos šīs atlaides

meiva meiva 25. Sep 2013, 11:15 kariinal

piedeklarēties i-netā var 5 minūšu laikā 😀 un nav svarīgi vai Rīgā, Liepājā, Daugavpilī ..

gucci123 gucci123 25. Sep 2013, 10:23

Labdien!
Mans jautājums: kāds ir plāns bērnu dārzu rindu likvidēšanai? Šobrīd ir absurds, ka grupā ir palielināts bērnu skaits (25 bērni) uz 1 audzinātāju un 1 auklīti, t.i., 2 cilvēkiem. Tad zūd visa kvalitāte, notiek nelaimes gadījumi, jo 2 cilvēki 25 bērniem fiziski nevar izsekot līdzi. Vai ir plāns palielināt bērnu dārzu personāla skaitu, ja attiecīgi palielina bērnu skaitu?
2. Vai plānots saglabāt valsts līdzfinansējumu arī pēc jaunā gada Rīgā deklarētiem bērniem, kuri rindas dēļ iet privātā dārziņā (šobrīd likumprojekts ir līdz 2013. gada decembra beigām: 93Ls pašvaldība un līdz 160 Ls - atlikumu piemaksā valsts)?
Paldies, Ilze

meiva meiva 25. Sep 2013, 09:29

Man vēl viens jautājums Ušakova kungam. Vai nav plānots, ka dārziņi ar krievu valodas apmācību varētu kļūt par dārziņiem ar bilingvālo apmācību? Man nebūtu problēmas vest bērnu uz dārziņu, kur tiek mācīta krievu valoda (jo tas man atrodas vistuvāk mājām), bet kā atzina bērnudārza vadītāja, šie dārziņi nesagatavo bērnus latviešu skolām. Lai gan, kā atzina pati vadītāja, šajos dārziņos ir ļoti daudz bērnu no latviešu ģimenēm, kas ved bērnu vienkārši tādēļ, ka nevar atļauties gaidīt rindu latviešu dārziņā.
Un man liekas dumji, ka mēs joprojām dalām bērnus latviešos un krievos, latviešu dārziņi un krievu dārziņi.
Manā mājā dzīvojošās krievu tautības ģimenes savus bērnus ved uz latviešu dārziņu, lai bērni mācās latviešu valodu. Tad varbūt šis ir labs solis, kā sākt integrāciju, jau no mazotnes un beigt šo dalīšanu?

meiva meiva 25. Sep 2013, 09:23 fox15

piekrītu par atlaidām, jo sarēķināju, ka man vedot bērnu uz dārziņu būs jāpērk 4 biļetes, kas pēc jaunajiem cenu aprēķiniem būs 2.40EUR dienā.

meiva meiva 25. Sep 2013, 09:19

Labrīt. Vai nav plānots, ka Rīgā māmiņas ar ratiem, līdzīgi kā tas ir Stokholmā, sabiedriskajā transportā var pārvietoties par brīvu?

lauvinja lauvinja 24. Sep 2013, 11:13

Kāpēc pašvaldības, runājot par bērnu dārzu rindu samazināšanu, tik lielu uzsvaru liek uz jaunu bērnu dārzu celtniecību, ja ir skaidrs, ka celtniecība tomēr ir projekts, ko nevar realizēt 1-2 gadu laikā un pat ja pašvaldība cels jaunus bērnu dārzus, tas nebūs problēmas risinājums šobrīd rindā esošajiem?

Vai jaunā valsts iniciatīva "auklīšu pabalsts" nebūs stimuls auklītēm un b/d audzinātājām pamest pirmskolas izglītības iestādes, jo "uz savu roku"varēs nopelnīt vairāk? Kā RD plāno ar to cīnīties?