ONLINE TV 13.septembra vebināra VIDEOieraksts

15. Sep 2017, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jaunā sezona sākusies reizē ar ONLINE TV vebināriem, kas tiešraidē ļauj mammām uzdot savus jautājumus, saņemt atbildes un piedalīties konkursos ēterā laikā un pirms tā!

20170912101715-65964.jpg

Dalies informācijā ar saviem draugiem, daloties ar šo rakstu, un laimē Yappy jaunās kolekcijas plediņu savam bērniņam!

Laimētāju noskaidrosim 15.septembrī.

13.septembra vebināra PROGRAMMA

Rūpes par veselību sievietes laimei 

Šogad jau otro reizi norit Veselības ministrijas, Nacionālā veselības dienesta un Slimību profilakses un kontroles centra organizēta kampaņa “Rūpes par veselību ir ģimenes laime!”. Kampaņas mērķis ir stāstīt par valsts organizētajām profilaktiskajām krūts, dzemdes kakla un zarnu vēža skrīninga pārbaudēm.

Šodien pievērsīsimies tieši dzemdes kakla vēzim, kā arī iespējām, ko sniedz uzaicinājuma vēstules uz valsts apmaksāto skrīningu,par ko parunāsim arī vebināra laikā ar Janu Žodžiku,  Rīgas Stradiņa universitātes docenti un Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīcas ginekoloģi, kā arī Ingu Brokeri, Nacionālā veselības dienesta pārstāvi. 

Ūdens dzeršanas paradumi topošajām, jaunajām māmiņām un maziem bērniem

Cilvēka organismā ir līdz pat 70% šķidruma, tādējādi ūdens uztur organisma līdzsvaru, nodrošina vielu uzūkšanos un transportēšanu pa ķermeni un pēcāk atkritumproduktu izvadi no organisma.Vai dzert ūdeni ikdienā? Cik daudz dzert? Kā ar topošajām māmiņām un ūdens uzkrāšanos organismā? Vai bēbīšiem jādod papildus padzerties? Uz šiem un citiem jautājumiem atbildēsim vebināra laikā kopā ar uztura speciālisti Lizeti Pugu. 

Mutes veselība

Maldīgs priekšstats, ka mutes skalojamie līdzekļi ir vajadzīgi tikai svaigai elpai. Nepietiek tikai tīrīt zobus, bet tos vajag arī skalot, tādēļ vebināra laikā atklāsim, kādēļ tas ir vajadzīgs, kas apdraud mutes un zobu veselību, kam domāti mutes skalojamie līdzekļi, kāpēc alkohols nav vēlams mutes skalojamajā līdzeklī, 

Imunitātes stiprināšana bērniem šajā rudenī

Imunitāte ir tas vārds, ko visbiežāk dzirdam gan pavasarī, gan rudenī. Jā, tā jāstiprina savlaicīgi, bet kā to izdarīt? Kādus rūdīšanās pasākumus veikt? Par to parunāsim vebināra laikā ar Inetu Cepli, Vitabiotics produktu specialisti.  Vitabiotics vitamīni bērniem sniedz atbalstu veselu kaulu attīstībai un norāalai imūnsistēmas darbībai, asinsradei un enerģijai, kā arī kognitīvo funkciju attīstībai. 

Bērna uzturs pēc viena gada vecuma

Vecāku izpratne par bērna uzturu līdz viena gada vecumam mazāk ir visumā pareiza, proti – mātes piens vai piena maisījums un papildēdināšana. Attiecībā uz ēdināšanu bērnam pēc viena gada vecuma vairumam vecāku ir neskaidrība par uztura grupām un to daudzumu, un bieži rodas jautājums par piena un maisījuma lietošanu uzturā. Uztura speciāliste Liene Sondore 13.septembra vebinārā atbildēs uz mammu jautājumiem un dalīsiies savās zināšanās par to,kā veidot ikdienas ēdienkarti bērniem pēc 1 gada vecuma.

Gardās vistas sviestmaizes recepte

Dodoties uz skolu, pulciņiem un pavadot lielāko dienas daļu ārpus mājām,starplaikos gribas arī ko uzkost. Un kāpēc gan lai tā nebūtu pašu gatavota sviestmaize ar gardumiem no pašu dārza, svaigi pagatavotas vistas gaļiņas? Noderīga recepte, ko varēsi izmantot savā ģimenē arī ikdienā!

Apavu izvēle rudens un ziemas sezonai

Bērnu apavu izmērs vasaras laikā noteikti ir izaudzis par vienu vai pat diviem izmēriem, tāpēc noteikti aktuāls jautājums ir par to,kā izvēlēties starpsezonas apavus, lai kājas būtu sausas, bet tās nesvīstu, kā arī lai apavi kalpotu pēc iespējas ilgāku laiku. 

Bērnu traumas un izvairīšanās no tām

Bērnu traumatisms Latvijā ir ļoti augsts. Šajā ziņā esam pirmajā vai otrajā vietā visā Eiropas Savienībā, bet ko vecākiem darīt citādāk, lai no tā maksimāli izvairītos? Kā iekārtot mājas vidi, kā iemācīt bērnam uzvedību uz ceļa, pastāstīs  Latvijas Pediatru asociācijas prezidente, profesore Ilze Grope.

Ratu un autosēdeklīšu izvēle

Ratu un autosēdeklīša izvēle ir nozīmīgs notikums ikvienā ģimenē, kurā tiek gaidīta muzlīša ierašanās – cik lielus, cik smagus vai vieglus, kādā krāsā – parametru ir daudz, kuri jāparedz pirms lielā pirkuma veikšanas. 13.septembra ONLINE TV raidījumā šķetināsim jautājumus un sniegsim ieteikumus ratu un autosēdeklīšu izvēlē.

Ilvija82 Ilvija82 13. Sep 2017, 11:34

Nevaru paskatīties, kas notiek?

13. Sep 2017, 10:02

Vai vēl kādam never vaļā? Mēģinu ar smart tv un telefonu