Māmiņu Kluba Labdarības fonda paveiktais 2018.gadā

01. Jan 2019, 17:15 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Kluba Labdarības fonds ir salīdzinoši jauna organizācija, jo dibināta vien 2018.gada sākumā, taču varam teikt, ka šajā gadā roku rokā ar jums ir paveikti lieli darbi, jo esat atsaukušies fonda aicinājumam atbalstīt grūtībās nonākušās mammas un viņu bērnus.

Kopā ar Māmiņu Kluba Labdarības fondu izdevies savākt nepieciešamos 52 tūkst. EUR mazā Leonīda atbalstam, lai mazais bērniņš varētu doties uzlabot savu veselību pie speciālistiem Taizemē.

Ja sākotnēji mediķi teica, ka Leonīds nedzīvos, jo galvā esošo rētaudu un asinsizplūdumu dēļ viņš arī pazaudēs redzi, viņš nekad nevelsies, nerāpos, tad, pateicoties Taizemes speciālistiem, ir ticība, ka viss izdosies un Leonīds attīstīsies pilnvērtīgi.

Pateicoties saziedotajiem līdzekļiem, Taizemē Leonīdam tiek nodrošināta ārstu uzraudzība un daudzas veselībai nepieciešamās procedūras - cilmes šūnu terapija, akupunktūra, adatu terapija, barokamera u.c. Visi speciālisti komandā strādā kopā, lai Leonīda veselība uzlabotos. 

Porcelāna puisēna Kristera stāsts vēl aizvien turpinās, jo zēns pirms došanās uz kārtējo zāļu ievadi Maskavā, kurai izvedās savākt līdzekļus, pateicoties tiem cilvēkiem, kuri ziedoja savus līdzekļus, atkal piedzīvoja lūzumu. Kopumā savākti līdzekļi, lai 2019.gadā Kristers varētu četras reizes saņemt nepieciešamo ārstēšanu un zāļu ievadi. Kristeram veikta steidzama operācija, kuras veikšanai tika savākti nepieciešamie 10 tūkstoši eiro.

Ar mazo Elizabeti strādā kanisterapijas suņi un fiziterapeits un izieta ļoti nepieciešamā terapija, lai saprastu, cik ļoti Elizabetes attīstību ietekmē autiskā spektra traucējumi.

2018. gadā Māmiņu kluba Labdarības fonds paveicis šādus darbus:

  • izveidota ziedojumu siena;
  • labdarības koncerts Māmiņu kluba Vasaras festivālā;
  • bezmaksas lekcijas māmiņām;
  • telpu labiekārtošana Bēbīšu mājā Tukumā;
  • praktisks atbalsts krīzes mammām - pārtikas pakas, apģērbs, mājvietas atrašana;
  • finansiāls atbalsts ārstēšanas izdevumu segšanai.

Mamma Madara bija viena no pirmajām, kura saņēma atbalstu ar Māmiņu Kluba Labdarības fonda starpniecību. Mammai Madarai tika palīdzēts iekārtot dzīvesvietu ar saimniecībai nepieciešamajām lietām, sarūpēts apģērbs bērniem un Madara saņem pārtikas pakas. Kā norāda Māmiņu Kluba Labdarības fonda vēstnese Liene Bērziņa, nereti šādos gadījumos, kad mammas nonāk šādās neapskaužamās situācijās, problēmu cēlonis ir nevis pašu mammu bezatbildība, bet gan smagas psiholoģiskas problēmas bērnībā vai pusaudžu gados, kas netiek saprastas, uzklausītas un risinātas.

Mammai Unai ar fonda starpniecību 2018.gadā palīdzējām atrast dzīvesvietu, jo iepriekš mamma dzīvoja Juglas tālākajā galā, bet bērnus katru dienu nogādāja uz dārziņu Iļģuciemā, tāpat arī palīdzēts sarūpēt apģērbu bērniem un nodrošinātas pārtikas pakas. Tagad, kad atrisināti šie Unas dzīves jautājumi, viņa var pilnībā pievērsties tam, lai rūpētos par savām meitām.

Māmiņu Kluba Labdarības fonds savu darbību turpinās arī 2019.gadā, par mērķiem izvirzot ģimeņu atbalsta centra izveidi, atbalsta sniegšanu ģimenēm reģionos, bezmaksas apmācības un kursus krīzes ģimenēm un vientuļajiem vecākiem, māmiņu labdarības virtuves izveidi un labdarības kampaņas līdzekļu piesaistei krīzes situācijās.

Mums noteikti būs nepieciešams jūsu atbalsts, taču kopā mēs spēsim paveikt lielas lietas, lai katrs stāsts būtu ar laimīgām beigām.

 

MĀMIŅU KLUBA LABDARĪBAS FONDS

Reģ.Nr. 40008273324

Ziedojumu konts:  LV27UNLA0055000548342 

Kontaktinformācija:

e-pasts: fonds@maminuklubs.lv

Tālr.nr. +371 28670057