Kā padarīt mēnešreizes komfortablākas: 7 ieteikumi, kas strādā

Kā padarīt mēnešreizes komfortablākas: 7 ieteikumi, kas strādā

15. May 2020, 12:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Materiāls sagatavots kopā ar Freedom®

Visām sievietēm menstruācijas norit savādāk – kādām šīs dienas ir patiesi mokošas. The Challenger ir apkopojis noderīgus ieteikumus un laifhakus par to, kā padarīt šo menstruaciju laiku mazāk nepatīkamu.

Ēdiet pareizi

Uzņemiet vairāk produktu, kas satur omega 3 nepiesātinātās taukskābes, piemēram, lasi, tunci, olīveļļu, avokādo, čia sēklas. Tāda ēdienkarte palīdz tikt vaļā no nepatīkamajām sāpju sajūtām mēnešreižu laikā. Papildus tam, pie ļoti lieliem mēnešreižu izdalījumu apjomiem, ir veselīgi uzņemt pārtiku, bagātu ar dzelzs saturu – lēcas, griķus, liellopa gaļu, zemesriekstus.

Piemeklējiet piemērotus higiēnas līdzekļus

Uzticami higiēnas līdzekļi sniegs iespēju justies pašparliecinātākai un nodarboties ar pierastajām ikdienas lietām mēnešreižu laikā. Freedom® tamponi sirsniņas formā ir izgatavoti no gipoalerģiska medicīnas paralona. Tie piekļaujas ķermeņa formai un nejūtas iekšpusē. Tamponi nemaina savu atrašanās vietu, droši pasargā no noplūdēm, kā arī no nepatīkamajām smakām, un vēl tie ir viegli izņemami. Lai ērtāk veiktu izņemšanas procedūru, var pietupties.

Ieprieciniet sevi

Menstruāciju laikā dažas sievietes izjūt nogurumu, kļūst neuzmanīgas un jūtīgas. Tas ir normāli. Pirmajās cikla dienās mainās hormonu līmenis asinīs un tādēļ gadās garastāvokļa izmaiņas. Atcerieties to, kas Jums sagādā prieku – tikšanās ar draugiem, mīļākās filmas skatīšanās, zīmēšana, pastaiga.

Ja Jūs nejūtaties labi, pēc iespējas centieties neplānot neko nozīmīgu šajas dienās. Pasākumi, kuros nepieciešama Jūsu aktivitāte, labak atlikt uz citu laiku. Ja Jūs, pretēji, jūtaties lieliski – Jums ir paveicies. Nodarbojieties ar ierastajām lietām, tam Jums būs nepieciešami tikai pareizi piemeklēti higienas līdzekļi.

Ieviesiet kalendāru

Atzīmejiet cikla sākumu un mēnešreižu dienas papīra kalendārā vai speciālās mobilā telefona aplikacijās (piemēram, Clue, Eve, Flo). Tā, nakamās menstruācijas sākums, nebūs Jums par pārsteigumu. Nozīmīgi ir atzīmēt tās dienas, kurās Jūs pamanījāt apetītes palielinašanos vai straujas garastāvokļa izmaiņas.

Parasti, šīs parādības var ieverot vienās un tajās pašās cikla dienās.

Ar kalendāra palīdzību, organizējiet savas darīšanas tādā veidā, lai dienās, kad Jūs nejūtaties labi, sevi lieki nepārslogotu. Šīs piezīmes Jums noderēs arī vizītē pie ginekologa: palīdzēs identificēt izmaiņas ciklā un citas problēmas.

Veltiet laiku savam ķermenim

Mēnešreizes nav slimība. Ja Jūs jūtaties labi, nav verts gulēt mājās. Atcerieties kādas skaistuma procedūras Jūs jau sen bijat atlikusi. Aizejiet uz masāžu, palutiniet matus un seju ar kādu procedūru – vienvārdsakot, palutiniet sevi. Atcerieties: laimes hormons endorfīns, samazinās sāpes.

Sportojiet, izveloties vieglu aktivitāti: pastaigas, nesteidzīgu skriešanu, elpošanas vingrinajumus.

Neliels, īru pētnieku izmeklējums, ir pierādījis, ka aerobikas vingrinajumi atvieglo sākuma disminoreju(tās pašas, cikla pirmo dienu sāpes). Mēnešreižu laikā, visērtāk nodarboties ar sportu ir ar Freedom® tamponiem. Tie ir ļoti mīksti un nav sajūtami aktivitāšu veikšanas laikā. Vēl ar tiem var peldēt beseinā un apmeklēt SPA. Pietiekoši ir izvēleties piemērotu uzsūcamības pakāpi: mini vai normal

Izgulieties

Izgulēties nepieciešams katru dienu, taču īpaši menstruāciju laikā.

Neizgulēšanās stimulē kortizola izstrādi, deļ kā mēnešreizes var kļūt vairāk sāpīgas.

Ieverojiet vienkāršus noteikumus: centieties iet gulēt līdz pusnaktij, pirms miega izvediniet istabu, gultā nelietojiet telefonu vai planšeti, nedzeriet uz nakti kafiju. Tad Jūsu miegs būs maksimāli ciešs.

Mīliet

Mēnešreizes nav iemesls sev atteikt seksuālos priekos. Iespējams, ka orgasms būs košāks, neka parastās dienās, un pateicoties endorfīniem, sāpes samazināsies.

Neaizmirstiet par vienkāršu hihiēnu pirms un pēc dzimumakta. Un lai gulta paliktu tīra, izmantojiet Freedom®*. Pateicoties mīkstajam materiālam, tie nav sajūtami mīlēšanās laikā.

Saules aptiekas internetaptiekā WebAptieka.lv visu maiju atlaide 20%.

Uzzināt vairak par Freedom® tamponiem Jūs varēsiet  uzņēmuma mājaslapā UZZINĀT VAIRĀK!

 *Tamponi nav kontracepcijas līdzeklis vai aizsarglīdzeklis pret seksuāli transmisīvajām slimībam. Pirms izmantošanas nepieciešams konsulteties ar speciālistu.

foto: pexels.com

SelomoHliam SelomoHliam 21. Sep 2020, 19:37

Sveiki Es gribēju ātri informēt manu mīļoto, kas tur, ka iet caur nelaimīgs attiecības, es domāju, ka tiešsaistes burvestību nedarbojas, līdz es nonāca saskarē ar Dr Lomi, kas bija burvestību man un mans mīļākais atnāca atpakaļ uz mani tas bija tad es zinu, ka garīgā kontrole fizisko, Dr Lomi ir labākais pareizrakstības ritentiņā, kas var palīdzēt jums atkal jūsu mīļākais, palīdzēs jums ar jebkuru šķiršanās problēmu, viņš ir labākais jūs varat sazināties ar viņu uz e-pastu; lomiultimatetemple@gmail.com vai rakstīt viņam, izmantojot Line vai WhatsApp numuru +2349034287285 viņš var palīdzēt atrisināt jebkuru problēmu.