Ģimenes atpūtas programma šīm brīvdienām

Ģimenes atpūtas programma šīm brīvdienām

13. Jul 2018, 13:26 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šajā nedēļas nogalē ir patiešām plašs tādu pasākumu klāsts, kas būs interesanti gan lieliem, gan maziem. Muzikālus, sportiskus un kulinārus piedzīvojumus jādodas meklēt ne tikai Rīgā, bet galvenokārt - ārpus galvaspilsētas robežām un tuvāk dabai. Pasākumu platforma Kurp.es šonedēļ īpaši rekomendē apmeklēt šādus notikumus:

Playground Festival

13.-15. jūlijs

Sila priedes, Ropaži

Playground Festivāls ir dzīvesstila un netradicionālo sporta veidu festivāls, kas 3 dienu garumā rosina sportisku apetīti un dod iespēju ikvienam apmeklētājam izmēģināt un iepazīt iedvesmojošākos hobiju sporta veidus un to kultūru uz ūdens, zemes un gaisa. Tas ir laukums jaunai pieredzei, emocijām, draugiem un hobijiem. Tā ir iespēja vienā vietā bez papildus maksas, dārgiem kursiem vai semināriem pamēģināt un apgūt lietas, kuras citādāk, iespējams, dzīvē nemaz nepamēģinātu. Tā ir vieta, kur sajust, piedzīvot mirkli un atrast savu aizraušanos.

Sērfs, SUPi, veikbords, skeitbords, kalnu velosipēdi, fiksīši, snovbords, kartingi, virves iešana un daudzi citi hobiji parasti ir mūsu "To Do" lietu sarakstā. Taču cik daudzus no tiem dzīvē tu patiesi esi mēģinājis? Un kā var zināt, kurš no šiem sportiem ir domāts tieši tev? Protams, nav jau tik vienkārši sākt lietas no nulles - dārgs inventārs, neapgūta pieredze, kopienas, kas it kā vilina, bet reizē arī mulsina. Jautājums “Varbūt citreiz?” parasti arī liek plānus atlikt.

Biļetes pieejamas Biļešu Serviss kasēs, Playground mājas lapā un Facebook lapas veikalā.

 

Biķernieku Motorsporta festivāls

14. - 15. jūlijs

Biķernieku trasē, Rīgā

Jau šajā nedēļas nogalē Biķernieku trasē norisināsies Biķernieku Motorsporta festivāls 2018, kura ietvaros sagaidāmas aizrautīgas sacensības divu dienu garumā - FIM Pasaules čempionāts spīdvejā U21 komandām, NEZ Ziemeļeiropas kroskartu čempionāts, ESSVE GRAND PRIX Latvijas rallijkrosa čempionāts, "Latvijas Nafta" Supermoto kauss.

Biļetes pieejamas - www.bilesuserviss.lv

 

Zaubes savvaļas kulinārijas festivāls

14. jūlijā no 10:00

Zaube

14. jūlijā aicinām visus garšu, ainavu un sajūtu baudītājus uz nu jau trešo Zaubes savvaļas kulināro festivālu.

“Garšu ekspertu parks”, kurā gardumlietu ražotāji ļaus savu produkciju pagaršot, norisināsies pavārmākslas meistarklases un dietologs Andris Brēmanis stāstīs par sezonālo dabas velšu pielietojumu veselīgā uzturā un kopā ar apmeklētājiem arī pagatavos kādu veselīgu ēdienu. Aktīvi varēs izpausties radošajās vai kulinārās darbnīcās. Dažādu valstu pārstāvētā pavāru sacensībā būs iespēja novērtēt profesionāļu varēšanu savvaļas produktu izmantošanā. Neiztrūkstošs būs arī tautā iemīļotais konkurss “Labākā lauku torte”. Dabas harmonijas, skaņu un gaismu pilna būs arī festivāla koncertu daļa – gan pašiem mazākajiem gardēžiem, gan pieaugušajiem.

Garšu tirgus, kas atvērts visiem bez ieejas maksas ar garšīgu un skaistu lietu tirdziņu, dažādu festivāla tematikai atlasītu ēdināšanas uzņēmumu piedāvājumu, pašdarbnieku un viesmākslinieku priekšnesumiem, kartupeļu mizošanas un gurķu sālīšanas konkursiem.

“Piedzīvojumu garša” aktīvākajiem festivāla apmeklētājiem – loka šaušana, Rupuču laivas, SUP’i, lielāki un mazāki četrkājainie cilvēku draugi – poniji izjādēm un zirgu rati, kā arī citas izklaides.

“Garšas medības” – orientēšanās spēle ar piknika grozu un karti rokās. Spēles rezultātā iegūsiet gardus produktus, kur būs gan medījumu gaļas plate, īpašā Zaubes makšķernieku zivju un mednieku gulaša zupas un citas garšīgas lietas.

“Lejasezera Garšas svētki”, ar atsevišķu ieejas maksu un tikai iepriekš iegādātām biļetēm ( kas ļauj apmeklēt arī citas maksas zonas) – deviņkārtu mielasts zem Zaubes slavenā dižozola, kurā savu meistarību izcelt savvaļas garšu viskošākās nianses kopīgi demonstrēs izcili Amatas novada pavāri, mājražotāji, mednieki un makšķernieki. Nākot uz vakariņām Jūs atbalstīsiet vietējo iniciatīvu – dižkoku un parka sakārtošanu, jo 30% no ieņēmumiem tiks novirzīti šim mērķim.

Zaļumballe labas mūzikas gardēžiem ar ieejas biļetēm (3.00 Euro), bet maksas zonu apmeklētājiem bez maksas. Ballēšanās līdz rīta gaismai!

Ieejas biļetes festivāla Garšu Ekspertu parku (kur iekļauta arī zaļumballe): www.bilesuserviss.lv, www.bezrindas.lv. Apmeklētājiem jāņem vērā, ka mājdzīvnieki mielastā ielaisti netiks.

 

Tirgus un bērnu diena ar "Brain Games"

14. jūlijā 10:00-16:00

Kalnciema kvartālā

14. jūlijā Kalnciema kvartāla zemnieku un amatnieku tirgu piepildīs veselīgas vasaras dabas veltes un aizraujošas galda spēles lieliem un maziem apmeklētājiem visas dienas garumā.

Tirgū zemnieki lutina ar Latvijas ogām visās krāsu gammās – no baltām līdz pat melnām. Veselīgā uztura piekritējiem patiks Smalkais muslis bez papildus pievienota cukura un veselīgie našķi no Sēklu muss. Čempionu brokastis turpat tirgū aicina nobaudīt „Olu ferma” no bioloģiski audzētām paipalu olām. Savukārt mūzikas cienītāji atradīs izmeklētu Vinila plates kolekciju dažādām muzikālām gaumēm. Gan pieaugušie, gan bērni tirgus laikā varēs izgreznoties kopā ar Henna Tattoo RIGA hennas zīmējumiem – būs latviešu zīmes un citi dizaina raksti.

Katra mēneša pirmajā sestdienā Kalnciema kvartālā jaunākās galda spēles piedāvā Brain Games LV, un arī 14. jūlijā plkst. 11:00-15:00 darbnīcā tiks padomāts par pašiem mazākajiem apmeklētājiem un arī vecākiem – visas dienas garumā daudzveidīgās nodarbēs varēs attīstīt reakcijas ātrumu, atjautību un loģisko domāšanu. Dalība bez maksas.

 

 

Radošās darbnīcas un koncerts bērniem – “Laimes bērns”

14. jūlijā no 11:30

Rundāles pils

Muzikālais uzvedums „Laimes bērns” ļaus mazajiem klausītājiem iepazīt pasaku par puisēnu, kas piedzimis laimes krekliņā. Tas viņu, lielu izaugušu, pasargās no ļaunā Ķēniņa viltībām, palīdzēs pieveikt visgrūtākos uzdevumus, tiekot galā gan ar laupītājiem, gan Velnu un Velna vecmāmuļu. Bet pasakas laimīgās beigas atkal atgādinās seno patiesību - svētību un laimi nekad nedos ļaunums un mantkārība, bet gan laba un taisna sirds.

 

No pulksten 11.30 pils pagalmā bērniem būs iespēja piedalīties radošajās darbnīcās, kurās mākslinieku vadībā viņi gatavos jaukus noformējuma atribūtus saistībā ar muzikālo pasaku. Vecākus aicinām saģērbt savus lolojumus atbilstoši Senās mūzikas festivāla un Rundāles pils noskaņai.

Koncerts būs saistošs ģimenēm ar bērniem no 5 gadu vecuma!

Biļete nepieciešama katram koncerta apmeklētājam, izņemot bērnus līdz 1 gada vecumam, neaizņemot atsevišķu sēdvietu.

 

 

Dabas koncertzāle

14. jūlijā no 19:00

Zosna

Šī gada Dabas koncertzāles pasākumi ir veltīti hloroplastam - dzīvības enerģijas mazajam varonim. Tas ir ļoti nozīmīgs augu zaļo šūnu elements, kurā rit enerģijas process, kas apbrīnojami līdzinās pašas zemeslodes enerģijas procesam. Hloroplasts izmēros ir aptuveni desmit reizes mazāks par cilvēka matu, bet kā tāds smaragda burvis ražo skābekli. Tātad, nav hloroplasta - nav dzīvības.

 

Koncertam būs divas daļas bez pārtraukuma. Pirmajā daļā gaidāms 40 minūšu stāsts par hloroplastu, savukārt otrajā - atpazīstamākās tēmas un skaņdarbi no iepriekšējiem gadiem. Dabas koncertzāles mūziķis Ingus Ulmanis stāsta: „Mēs šī gada mūziku ieraudzījām minimālismā. Bez izteiktām tēmām un plašām harmonijām. Bet tās tomēr ir... tikai paslēptas... gleznā. Tas ir kā krāsu sākums. Kā baltā gaisma. Mēs koncertā to gan salauzīsim, jo meklēsim Hloroplasta krāsu – Zaļo un Zaļās krāsas skaņa ir Do”.

Izziņas darbnīcas no plkst. 19:00. Koncerta sākums līdz ar saulrietu (ap 23:00).

Pasākums ir bezmaksas un tas notiek brīvā dabā, tādēļ iesakām paņemt līdzi pledus, tūristu paklājiņus, saliekamos krēslus; tāpat atgādinām, ka tirdzniecība Dabas koncertzālē nenotiek – iesakām paņemt līdzi arī savu piknika grozu.

 

Vairāk pasākumu ģimenēm un bērniem meklē http://kurpes.lv/pasakumi/berniem!