Cik ērta vai neērta ir ārsta izziņas kārtošana bērnu iekārtošanai nometnē?

Cik ērta vai neērta ir ārsta izziņas kārtošana bērnu iekārtošanai nometnē?

21. Oct 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

foto: pexels.com

Pašlaik pārmaiņu vadības eksperti Valsts kancelejā strādā pie tā, lai uzlabotu procesu, kādā tiek nodrošināta informācijas par bērna veselības stāvokļa nodošana diennakts (ar nakšņošanu) nometnes organizatoriem. Atbildot uz dažiem jautājumiem (2-5 min), Jūs palīdzēsiet noskaidrot vecāku viedokli par minēto procesu. 

Pašlaik pārmaiņu vadības eksperti strādā pie tā, lai uzlabotu procesu, kādā tiek nodrošināta informācijas par bērna veselības stāvokļa nodošana diennakts nometnes organizatoriem. Atbildot uz dažiem jautājumiem (2-5 min), Jūs palīdzēsiet mums noskaidrot vecāku viedokli par minēto procesu.

Informācijai:

Pašreiz spēkā esošā kārtība paredz, ka:
a. ģimenes ārsta vai ārstējošā ārsta izziņa jāiesniedz tikai tiem bērniem, kas piedalās diennakts nometnēs (paliek nometnē pa nakti).
b. bērniem, kuru veselības aprūpe tiek uzraudzīta atbilstoši normatīvajiem aktiem par sportistu un bērnu ar paaugstinātu fizisko slodzi un jaunsargiem šāda izziņa nav jāiesniedz.
c. izziņa var būt izsniegta līdz trīs mēnešiem pirms nometnes sākuma.
d. pedikulozes pārbaudi nometnes pirmajā dienā veic ārstniecības persona nometnē.
e. diennakts nometnes organizatora pienākums ir nodrošināt neatliekamo medicīnisko palīdzību bērniem.

Izziņā tiek norādīta informācija par veiktajām vakcinācijām, pedikulozes pārbaudi, alerģijām, hroniskajām saslimšanām un speciālo medikamentu lietošanu. Diennakts nometnes organizatoriem bērna veselības stāvokļa pasliktināšanās gadījumā ir nepieciešama informācija ar rekomendācijām bērna veselības nodrošināšanai un atbilstošai rīcībai. Nometņu organizētājiem ir būtiski, lai ģimenes ārsts vai ārstējošais ārsts sniegtu konkrētas rekomendācijas nometnes dalībnieka veselības aizsardzībai, ņemot vērā, ka ir iespējama pēkšņa bērna veselības stāvokļa pasliktināšanās – piemēram, saslimšana pēc akūta stāvokļa ārstēšanas vai hroniskas slimības saasināšanās.

PIEDALIES APTAUJĀ ŠEIT->>>

lauvinja lauvinja 21. Oct 2018, 22:35

Salieciet datus e-veselības sistēmā un dariet to pieejamu nometņu organizatoriem