Slapināšana gultā ir atrisināma

Slapināšana gultā ir atrisināma

01. Feb 2010, 17:44 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vasarā, kad bērniem ir iespēja ciemoties pie radiniekiem vai draugiem laukos un doties uz dažādām nometnēm, ir kāda bērnu grupa, kurai šo prieku liedz vai krietni sabojā enurēze  - slapināšana gultā. Tomēr šī nepatīkamā kaite ir risināma.

 

Kaut arī enurēzes problēma vecākus tik ļoti nesatrauc kā, piemēram, pirmo zobiņu nākšana vai piebarojums, tomēr šī tēma ir aktuāla. Bieži vien kā slēptā problēma. Daudzi vecāki nerunā par enurēzi vai slapināšanu, jo vienkārši neizprot – vai bērnam, kurš visu laiku nēsā autiņbiksītes vienkārši vēl nav „tas vecums”, kad jau vajadzētu urīnu saturēt, vai arī tā jau ir slimība.

 

Protams, ja pieslapināt gultu sanāk jau pusaudžiem, viennozīmīgi ir skaidrs-  jārīkojas, jo slapināšana padara nelaimīgu ne tikai bērnu, bet visu ģimeni!

 

Kur meklēt palīdzību?

 

Ir vairāki soļi, kas vecākiem būtu jāiet, lai secinātu, vai bērnam ir vai nav enurēze, kā arī, ko tad darīt, ja tomēr ir aizdomas uz šo saslimšanu.

 

Pirmkārt vecāki var izmantot internetu, informācijas gūšanai!

Māmiņu Klubs jau vairākus gadus veido projektu www.enureze.lv.

Tā ir enurēzes atbalsta lapa internetā gan vecākiem, gan bērniem, kur ir apkopota pamatinformācija:

-         kāds ir vecums, līdz kuram jāiemācas saturēt urīns naktī

-         kāda ir ar enurēzi slimo bērnu statistika

-         kur meklēt palīdzību un cita noderīga informācija.

 

Nākošais solis ir griešanās pie ģimenes ārsta, kuram jāveic standarta bērna izmeklēšana, jāpalūdz nodot urīna analīzes un jānosūta pie speciālista. Diemžēl ne vienmēr ģimenes ārsti pietiekoši daudz runā par enurēzi. Tad vecākiem pašiem jābūt uzstājīgākiem – jāsaka; mans bērns čurā gultā, lūdzu, palīdziet!

 

Vecāki, atcerieties! Neaizraujieties ar māņticībām enurēzes ārstēšanā! Tā nav iesnas – nepāries pati no sevis!

 

Svarīgi zināt, kas notiek

 

Ir ļoti būtiski gan vecākiem izprast, kas ir slapināšana gultā, kādēļ tā rodas un apzināties, ka bērns to nedara speciāli, kā arī nav pie tā vainīgs, gan izglītot bērnu.

 

Ļoti nozīmīgi ir izskaidrot bērnam, kādēļ viņam sanāk pamosties slapjā gultiņā.

 

Meklējiet www.enureze.lv gan metodes, kā palīdzēt bērnam cīnīties ar nakts enurēzi, gan arī izprintējamo komiksu grāmatu, kur bērnam saprotamā valodā ir izskaidrots, kas ir nakts enurēze un pastāstīts, ka ar savu problēmu viņš uz pasaules nav viens!

 

1

Labs palīgs ārstēšanā - Huggies® DryNites®

 

Huggies® DryNites® uzsūcošās naktsbiksītes ir radītas, lai atvieglotu bērnu nakts enurēzes (slapināšanas) ārstēšanu un palīdzētu bērnam atveseļoties.

 

Nakts slapināšana gultā skar daudzus bērnus vecumā no 4 - 14 gadiem. HUGGIES® DryNites® sniedz diskrētu atbalstu šiem bērniem!


  • HUGGIES® DryNites® labi uzsūc mitrumu, tādejādi pasargājot bērna un gultas veļu!
  • Tās izskatās gluži kā apakšveļa. Bērns tās viegli var valkāt zem pidžamas jeb drēbēm!
  • Nemanāmās, bet uzsūcošās naktsbiksītes ļaus bērnam doties uz nometnēm vai pārlaist nakti pie draugiem – neviens neuzzinās par slapināšanu gultā.
  • HUGGIES® DryNites® ir radītas gan zēniem, gan meitenēm, ar atšķirīgu dizainu. Meitenēm – ar taurentiņiem, bet zēniem – ar stilīgiem močiem!

Ielādē Kosmiskās nakts piedzīvoju grāmatu, spiežot uz tās!

2