Podiņmācības padomi

Podiņmācības padomi

30. Nov 2010, 17:57 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pat vispieredzējušākie vecāki var sastapties ar šķēršļiem, audzinot savus bērnus. Daudzi jautājumi rodas attiecībā par podiņmācību un var milsināt par visgudrākos vecākus, jo veiksmīgā podiņmācība var mīties ar neizdošanos. Tieši tāpēc esam sagatavojuši padomiņus, kas ļaus tikt pāri neizdošanās brīžiem.

 

  • Parasti labākais veids, kā mazulim iemācīt nokārtot savas vajadzības uz podiņa, ir izmantot vienkāršas darbības un efektīvas tehnikas. Tālāk minētie padomi ir viegli pielietojami ikviena mājās un rezultāti ir tiešām apsveicami.
  • Iekārto vidi tā, lai mazuļa kājas nekarātos pāri podam, bet gan būtu stabili atbalstītas pret kaut ko cietu. Citādi šāda kāju šūpošana var traucēt zarnu kustībām. Noliec mazu soliņu vai krēsliņu un lai bērns var tur var atbalstīt kājas, ja lietojat lielo podu.
  • Centies bērnam izskaidrot, ka došanās uz tualeti ir veids, kā palikt sausam. Tā būs papildus motivācija, jo kuram gan patīk staigāt slapjās drēbēs?!
  • Centies pakāpeniski atteikties no autiņbiksītēm. Bērniem parasti nepatīk straujas pārmaiņas, tāpēc ja pēkšņi vienā dienā izdomāsi, ka mazulim vairs nevajag autiņbiksītes,tas var radīt regresu podiņmācības apmācībā.
  •  Tualetes apmeklējums ir privāta lieta, tāpēc respektē to un ļauj bērnam nokārtoties vienatnē. Ir bērni, kuriem nepatīk, ja kāds skatās vajadzību nokārtošanu.
  • Padari tualetes vidi pēc iespējas saistošāku. Ir pieaugušie, kuriem patīk lasīt žurnālus tualetē. Varbūt bērnam patiktu pašķirstīt kādu grāmatu.
  • Izdomā kādu īpašo tualetes dziesmiņu, kuru nodungo ikreiz, kad mazulim sanāk nokārtot savas vajadzības. Iekļauj dziesmiņā arī uzslavas frāzes, lai viņš zina, ka dara kaut ko labu.
  • Huggies Little Walkers autiņbiksītes, kas ir kā biksītes, palīdzēs tualetes apmeklējumu padarīt ātrāku un vienkāršāku.
  • Ja bērns sēž uz poda jau 2 līdz 4 minūtes, bet nekas nenotiek, nespied viņu! Iespējams, ka tas nav īstais brīdis. Dodieties uz istabu parotaļāties un atnāciet uz tualeti atkal vēlāk!
  • Ja bērns jau sēž uz lielā poda, ļauj viņam nolaist ūdeni un nodēvē to par bērna īpašo darbiņu. Dari viņam zināmu, ka ūdeni viņš var nolaist tikai tad, kad viņš ir izmantojis podu.
  • Labs ieteikums ir vienmēr mašīnā turēt plastmasas podiņu reizēm, kad dodaties ārpus mājām! Nekad nevar zināt, kad tas noderēs!
  • Nodrošini, lai mazulis dzer daudz šķidrumu un uzturā lieto ēdienu ar augstu šķiedrvielu līmeni. Tas nodrošinās regulāru vēdera izeju.

 

Svarīgākais apgūstot podiņmācību ir nedusmoties un nenoskaņoties negatīvi par neizdošanos. Bērns nečurā biksēs ar nolūku, lai padarītu Tevi dusmīgu. Podiņmācības galvenie priekšnoteikumi ir pacietība, laba komunikācija, pozitīvs skatījums uz izdošanos un daudz, daudz labu vārdu bērnam par mazāko izdošanos!

 

Māmiņu Klubs

Huggies® Pull-Ups® autiņbiksītes- biksītes ir ideāls palīgs podiņmācības apgūšanai!

20121114110210-29692.jpg20121114110201-82498.jpg

20121114105412-36401.jpg


03. Mar 2010, 12:06

es pirmo reizi Alisi uzsēdinaju 9.men bet viņa sabijas un noleca nost(pat nezinu kapēc)domāju ka šī padarīšana ir jaatstaj uz kadu citu laiku,un tagad apsēdināju 11.men un viss bij ok,sedēja un centas kaut ko izdarīt!Tad tagad katru rītu sēdinu-vienmēr pačurā kaut pazliet bet neatstaj podiņu tukšu.Pa dienu uzlieku paris reizes bet tad nevaru noķert īsto brīdi.
Nu vasara būs vieglāk,tad vares pa māju skraidīt bez pamperiem.