Pirmais pavasara raidījums

Pirmais pavasara raidījums

13. Jan 2012, 14:14 veesma veesma

Kā jau katru svētdienu mūsu mājās skatāmies Māmiņu kluba raidījumu. Šoreiz tik sanāca, ka skatījās mana ģimene, bet es gatavoju brokastis un klausījos ar vienu ausi. 

 

Tā nu vēlāk skatījos raidījumu internetā.

Šodien bija pirmais pavasara raidījums, kurā bija šāda tēmas:

- Skaistuma kūres dalībniece Ilona;

- Jaundzimušā dzirdes attīstība;

- piena bankas veidošana.


Raidījuma pirmajā daļā varējām iepazīties ar pavasara skaistuma kūres dalībnieci Ilonu. 

 

Šobrīd Ilona tāpat kā pārējās skaistuma kūres dalībnieces regulari dodas uz sporta klubu un tiekas ar uztura speciālisti Inesi. Agrāk Ilona ar fiziskajām aktivitātēm nodarbojās mazāk, lai gan vīrs un bērni ir aktīvi sportisti.

 

Varējām iepazīties ar visu Ilonas ģimeni, un uzzinājām, ka šobrīd galveno vietu uz pusdienu galda aizņem salātu bļoda. Ilona pastāstīja, kā viņa veselīgi ēd un radi pārējos ģimenes locekļus.

 

Uzzinājām daudz dažādus ieteikumus un padomus par veselīgu uzturu.

 

 

Otrais sižets bija par jaundzimušā dzirdi.

 

Dzirde ir ļoti nozīmīga cilvēka maņa, bez dzirdes cilvēks nevarētu runāt.

 

Mazulis jau dzird vēl mammas puncī esot, tādēļ vajag ar mazo sarunāties, padziedāt. Bērna attīstībai jāpievērš liela uzmanība, ja ir aizdomas, ka bērniņš nedzird, ir jāgriežas pie ārsta.

 

Uzklausījām arī māmiņu Ramonu, kura pastāstīja, ka dziedājusi mazajam vēl puncī esot. Un tagad, lai mazo nomierinātu uzdzied arī tās pašas dziesmiņas.

 

Nobeigumā uzzinājām, kā piena banku veidoja superbēbītes Kates māmiņa Alise.


Alise piena banku veidoja tādēļ, ka viņa mācās, bieži ir jāiziet no mājām. Viņa grib, lai mazā Kate saņem mammas pienu, kas bērnam ir ļoti svarīgi.

 

Varēja arī uzklausīt zīdīšanas konsultanti, Sandru Lasi. Viņa pastāstīja, ka ne jau visām māmiņām ir nepieciešams veidot piena banku. Pastāstīja kā pieniņu uzglabāt.

 

Raidījumā arī uzzinājām, la tiek izsludināts jauns foto konkurs "Marta zaķis".

 

Ļoti patika tuvāk iepazīties ar pavasara skaistuma kūres dalībnieci Ilonu, un uzzināt kā viņai klājas.

 

Gribējās vairāk tomēr uzzināt kaut ko par mazuļa dzirdi. Raidījumā bija ļoti vispārīgi pastāstīts par mazuļa dzirdes attīstību.

 

Arī par piena bankas veidošanu gribējās vairāk dzirdēt. Piemēram, kā to veidot, ja baro ar abām krūtīm. Ja pieniņa nav daudz, bet ir nepieciešamība veidot piena banku, kā pareizāk to darīt.

 

Kopumā raidījums man patika.

 

NOSKATIES 6.MARTA RAIDĪJUMU ŠEIT!