Pasaules banka iesaka ieviest fiksētu bērnu pabalstu - 30 - 50 latu robežās mēnesī!

Pasaules banka iesaka ieviest fiksētu bērnu pabalstu - 30 - 50 latu robežās mēnesī!

11. Mar 2011, 13:32 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Rīga, 28.maijs, LETA. Pasaules Banka (PB) Latvijas valdībai piedāvā būtiskas izšķiršanās un sāpīgus risinājumus sociālajā jomā, ko varētu īstenot turpmākajā budžeta deficīta mazināšanā, liecina aģentūras LETA rīcībā esošie dokumenti.

 

Valdībai Pasaules Bankas skatījumā vajadzētu atjaunot fiksētu bērnu kopšanas pabalstu sistēmu, kurā visi divus mēnešus līdz divus gadus veco bērnu vēcāki varētu saņemt fiksētu pabalstu no valsts sociālo pabalstu budžeta. PB ierosina, ka fiksēts bērnu kopšanas pabalsts varētu saglabāties pašreizējā līmenī, proti, 50 latu un 30 latu apmērā par attiecīgi bērna pirmo un otro gadu, vai pabalsts pirmajā gadā varētu tikt paaugstināts līdz 100 latiem.



Vēl viens no priekšlikumiem paredz, ka valdībai vajadzētu apsvērt iespēju maksāt pilnu bērnu kopšanas pabalstu neatkarīgi no tā, vai vecāks strādā vai ir bez darba.



LETA jau ziņoja, ka Pasaules Banka par nevajadzīgiem tēriņiem Latvijas izglītības sistēmā uzskata finansējumu speciālajai izglītībai un sporta programmām, liecina ziņu aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.



Ziņojumā teikts, ka mērķdotācija pašvaldībām "izglītības pasākumiem" Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) budžetā šķiet nesamērīgi liela attiecībā pret citām programmām.

 

LETA

 

Saistītie raksti

28. May 2010, 20:48

Tā jau ir galēja ņirgāšanās par jaunajām ģimenēm un tiem kas maksā nodokļus... Atstāt ģimenes ar maziem bērniem tik katastrofālā finansiālā stāvoklī ir tautas iznīdēšana...

28. May 2010, 20:21

tāpat kā ar pensijas
un valsts vēl domā pie šādas situācijas,kā celt demogrāfisko līmeni 😃
drīz jau par gaisu ko elpojam liks maksāt.

28. May 2010, 17:04

Sviests...