No 1.septembra tiek likvidēta Sabiedrības Veselības Aģentūra

No 1.septembra tiek likvidēta Sabiedrības Veselības Aģentūra

15. Feb 2010, 10:57 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

No šā gada 1.septembra tiks likvidēta SVA, kuras funkcijas tiks sadalītas starp citām Veselības ministrijas (VM) pakļautības iestādēm, paredz 14.jūlijā valdības sēdē izskatītais rīkojums par VM padotībā esošo valsts pārvaldes iestāžu reorganizāciju.

 

Līdz ar to SVA funkcijas tiks sadalītas starp VM, Veselības inspekciju, Latvijas Infektoloģijas centru, Katastrofu medicīnas centru un Veselības ekonomikas institūtu.

 

Turklāt līdz 2009.gada 1.oktobrim tiks reorganizēta arī Zāļu cenu valsts aģentūra, uz kuras bāzes tiks veidota tiešās pārvaldes iestāde "Veselības ekonomikas institūts". Uz Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūras bāzes tiks veidots Veselības norēķinu centrs. Tāpat tiks likvidēts Medicīnas profesionālās izglītības centrs, kura funkcijas pārņems VM, Veselības norēķinu centrs, Veselības inspekcija un Veselības ekonomikas institūts.

 

No 1.oktobra vairs nebūs Veselības statistikas un medicīnas tehnoloģiju valsts aģentūras, kuras funkcijas pārņems VM, Veselības inspekcija, Veselības ekonomikas institūts un Zāļu valsts aģentūra.

 

Iepriekš bija plānots saglabāt SVA, tās funkcijas nododot Sabiedrības veselības iestādei, taču VM ir izvērtējusi iespējas un secinājusi, ka reorganizāciju var attīstīt vēl lielākā apjomā.

 

VM uzsver, ka, veicot valsts aģentūru reorganizāciju, tiks lietderīgāk izmantoti likumā "Par valsts budžetu 2009.gadam" apstiprinātie finanšu resursi, paaugstinot tiešās pārvaldes iestāžu darba kvalitāti, kapacitāti, optimizējot darba procesu ar esošiem resursiem un nodrošinot atklātību valsts finanšu līdzekļu izlietošanā.

 

Reorganizējot SVA, plānotais štatu vietu skaita samazinājums no 2009.gada 1.septembra ir 235 štatu vienības, kas būtiski samazina nozares administratīvās izmaksas. 2010.gadā 235 amata vienību likvidācija attiecībā pret 2009.gadu dod līdzekļu ekonomiju 2,61 miljona latu apmērā.

 

Neatkarīgā Rīta Avīze Latvijai