Lūkojoties pēc praktiskām idejām Māmiņu Kluba raidījumā

Lūkojoties pēc praktiskām idejām Māmiņu Kluba raidījumā

01. Jan 2012, 21:17 saulux10 saulux10

Labrītiņ!


Parasti raidījumu noskatos pirmdienas rītā, jo tas ir nedaudz vēlāk kā sestdienās, parasti tos noguļu,bet lai skatītos raidījumu internetā, internets par vāju.Bet šo sestdien biju agrais putniņš un arī raidījums man nepaslīdēja garām.

 

Šajā raidījumā uzinājām trīs galvenās tēmas:

* Jā tas bija tik tiko, bet pagājušas jau divas nedēļas kopš iepazināmies ar MK Skaistuma tūres dalībniecēm,kuras pieteica karu saviem liekajiem kilogramiem.Un nu ir pienācis laiks ieskatīties kā viņām veicas šajā projektā un ko viņas dara ikdienā?Šoreiz mums ir iespēja ieskatīties māmiņas sandras ikdienas dzīvē un kā viņai sokas šajā projektā.

* Iepazīsimies un uzināsim visu par mazuļa attīstību, sīkāk-par tausti,kā arī uzināsim Rūtas māmiņas viedokli un domas par mazuļa attīstību,tausti.

*Kā arī iespēja ieskatīties un uzzināt svarīgus padomus un ieteikumus par mazuļu drēbīšu mazgāšanu,kā arī Superbēbītes Kates māmiņas Alises viedokli un kā viņa kopj savas mazulītes drēbītes?

 

MK pavasara skaistuma tūre sadarbībā ar Sieviešu klubs un Vivido Gym.

 

Gaisā jūtamas un paliek arvien jūtamākas pavasara vēsmas,un tūlīt jau tās būs klāt, bet pagaidām dodamies vingrot kopā ar MK skaistuma tūres dalībniecēm.Dalībnieces enerģiski kustējās mūzikas ritmā vingrošanas nodarbībā Vivido Gym,lai sasniegtu savus iecerētos mērķus,bet lai saniegtu savu cerēto rezultātu, daudz laika ir jāvelta sportam un tā aktivitātām, to mēs katrs labi zinām , bet ne katrs no mums to dara, bet MK māmiņām nav izvēle , jo viņas publiski ir iesaistījušās šajā projektā un pamest nevar un pat negrasās, viņām ir liels mērķis uz ko viņas tiecas-liekie kilogrami...

 

Šobrīd māmiņas divas reizes nedēļā dodas uz vingrošanas nodarbībām Vivido Gym pie treneres Evas,Eva atzīst ka meitenes viņu iepriecina un liek viņai pasmaidīt,viņas cenšas un cītīgi izpilda rādītos vingrinājumujs, mūsu MK māmiņas ir liels stimuls ikvienam,gan vecam gan jaunam, visiem.Māminas ar treniņiem ir pat ļoti apmierinātas, ja sākumā šķita kad vis ir diezgan grūti un soļi jukuši, tad tagad jau viss ir uz labo pusi un viss izdodas kā nākas, bet tā ir tikai iesildīšanās, pats grūtākais tikai seko pēc tam, vingrošana uz stepa soliņiem,preses vingrinājumi un daudz dažādi citi vingrinājumi.Meitenes atzīst ka Eva ir prasīga, bet tas atmaksājas un tā arī vajagot. Arī mazuļi palīdzēja mammām veikt vingrinājumus.

 

Māmiņa Sandra atzīst ka agrāk šie paši veiktie vingrinājumi ir bijuši daudz reizes vieglāki, nekā tagad, bet viņa padoties negrasās un turpina sasniegt savu lielo mērķi. Sandrai sokas visgrūtāk, jo šis projekts ir jāapvieno ar Augstskolu, kuru šogad jābeidz un vēl lielas rūpes prasa Sandras mazā meitiņa Marta, Bet pašas lielākās rūpes uzņemas mazās martiņas Tētis, lai mamma varētu piepildīt savu sapni.

Sandras vīram garšo saldumi un visādas gardas lietas, bet kā māmiņa Sandra ar to tiek galā? Māmiņa skaidro, tad kad viņai sakārojas kādas kūciņas, viņa padomā, ka šo apēsto kārumu daudzums jākompensē ar 1 vai 2 stundu vingrošanu, tā vietā viņa pagatavo kādu gardu kokteili ar paniņām un ogām vai kādu citu kokteili, ko bauda arī mazā Marta. Sandra arī eksperimentē ar garšvielām un neizmanto sāli, Sandras vīrs atzīst ka ēdiens nav negaršīgās, bet gan savādāks par ko iebildumu nav.Sandra zin, lai cik grūti būtu, bet līdz mērķa sasniegšanai, viņas sāpošie kauli un muskuļi neatturēs, tāpēc visas turēsim īkšķus un dosim laba vēlējuma vārdus un lielu lielu izturību;) Sēkosim līdzi arī pārējām MK meitenēm,viņu gaitām ikdienas dzīvē, un protams īkšķi arī par jums;)

 

Mazuļa attīstība-Tauste


mēs domājam, ka mazulis attīstās tikai tad kad ir nācis pasaulē, bet tā nav, jau trešajā grūtniecības nedēļā mazulis sāk just kas viņam ir apkārt,bet ceturtajā jau kustina pirkstiņus un sūkā pirkstiņus un īkšķīti,tādēļ mazulim piedzimstot šis refleks strādā, māmiņas cenšas dot knupīti, bet ārsti iesaka labāk atļaut sūkāt pirkstiņus, arī tā bērniņš attīsta savas maņas, nevis knupi. Pēc iespējas vairāk laika ir jāvelta, lai kājiņas un rociņas būtu plikas, jo tā arī attīstās viņu maņas, ar kājiņām jūt kam pieskaras, kā atšķiras virsmas utt. tāpat ir arī ar rociņām.Ļoti labs veids kā attīstīt mazuļa tausti ir dažāda veida pieskārieni un masāžas,kas sniegs labsajūtu mazulim un māmiņai,pie tam masāžu mazulim var veikt jau no pirmajām dzīves nedēļām.

 

Tauste ir no maņām ,kas attīstās visātrāk, pirmajā dzīves gadā tā jau ir gandrīz pilnībā attīstījusies.

 

Mazuļi ikdienas gaitas veic spēlējoties,tādēļ mums vecākiem ir jānodrošina rotaļāties tā, lai attīstītu visas viņu maņas, Tāpēc devāmies pie māmiņas, lai runātu par viņas meitiņa Rūtas attīstību.Māmiņa meitiņai ir pagatavojusi speciālu rotaļlietu taustes atīstībai ar podziņu, cakām,krabošu, man ļoti patika, tiktiešām laba, un jauka mantiņa, tāpat arī māmiņa tamborē dažādas mantiņas ar ko mazajai spēlēties, tāpat ,lai vingrinātu tausti, mazajai ir vairāka veida lupatiņas un top arī attīstošais paklājiņš ar skaistām puķēm,dažāda veida audumiem, cakām un krāsām,ļoti labs veids kā mazajai attīstīties.

 

Mazulim patīk satvert vecāku rokas lai iemigtu,patīk arī ar tām spēlēties,mazuļiem patīk arī burzīt avīzes, pētīt mantas,tās sataustīt un arī mest tās projām, kas ir noteiktas katrā attīstības mēneša posmos.

 

Protams, gaidīsim arī jaunas ziņas par pārējām maņām, kā attīstās un kā labāk attīstīties noteiktām maņām,piemērammani interesētu-redze, no kāda vecuma ir ieteicams mazulim rādīt spoguli, televizoru un citas lietas?

 

Mazuļa drēbīšu mazgāšana

 

Kad ģimenē ienāk mazulis,mūsu dzīve un ikdiena mainās, līdz ar to mazuļa drēbīšu mazgāšana un vai varam mazuļa drēbītes mazgāt kopā ar savējām? Padomu sniedz arī alergologs Ieva Cīrule, un arī uzzinājām kā Alise, Kates māmiņa kopj sava mazulīša drēbītes?

 

Tātad mazuļa drēbīšu mazgāšanai ir jāizvēlas atbilstoš mazgāšanas līdzeklis, tam jābūt mazulim draudzīgam mazgāšanas līdzeklim,lai neizraisītu alerģiju,kā uzinājām no alergoloģes Ievas Cīrules pulveris ir veicinoš, nevis izraisošs pret alerģijām.Pulveris var izraisīt alerģiskas iesnas, astmas un citas slimības. Mazuļa drēbīšu mazgāšanai , mazgāšanas līdzeklis ir jālieto maz, bet jāmazgā lielākos grādos ,lai pazustu dažādi mikrobi, ieteicams mazuļa drēbītes mazgāt 90 grādos ,bet minimālais 60 grādos, šo es nezināju un man bija liels prieks to uzzināt, par ko paldies par to.

 

Ģimenei vajadzētu drēbes mazgāt ar vienu mazgāšanas līdzekli,ja vecāki mazgā ar citu, tāpat pulveris paliek veļas mašīnā un tāpat nonāk arī mazuļa drēbītēs. Ieva Cīrule iesaka mazgāt drēbes ar šķidro mazgāšanas līdzekli un iesaka vairākas reizes skalot 3 un vairākas.

 

Superbēbītes Kates māmiņa  Aise  lai ieteupītu laiku un naudu,mazuļa drēbītes mazgā kopā ar savām drēbēm, bet izmanto mazulim draudzīgu veļas pulveri,to nomainīja kad pasaulē nāca mazā Kate ,.kā arī izmanto veļas mīkstinātāju,parasti veļas diena viņas mājās norisinās 6dienās vai 7dienās, bet ja vajag kaut ko steidzami izmazgāt,tad to dara ar rokām.Izmazgātās drēbītes māmiņa gludina, viņai ļoti patīk gludināt, jo uzskata ka ne tikai sievietei jābūt skaistās gludinātās drēbēs, bet arī viņas mazuļiem un viņas meitiņai,prieks par Alisi un tā tik turpināt ;)

 

Katrs mēs varam domāt savādāk kā pareizāk mazgāt mazuļa drēbītes un tas mums būs pareizi, jo nav taču kā pareizāk vai nepareizāk mazgāt drēbes!

 

Būtu interesanti uzzināt:

*ja mājās paliek mitras sienas, vai tas kādā veidā ietekmē mazuli?

*no kāda vecuma mazulim piedāvāt govs pienu?

*būtu jauki ja uz lieldienām būtu raidījums, par izklaidi kopā ar mazajiem, kā padarīt interesantas viņu pirmās lieldienas?

Ar nepacietību gaidīšu jaunos un interesantos MK raidījumus!

 

Rakstot šo rakstu man ienāca prātā, ka daudzām māmiņām nav pieejams internets un līdz ar to MK mājas lapa, būtu jauki un interesanti ja katru mēnesi iznāktu MK žurnāls par dažādām jaukām un interesantām lietām, piemēram kā mazuļa audzināšana, rokdarbi un konkursi, līdzīgi kā mājas lapā, bet tas būtu pieejams arī māmiņām kurām nav internets. Būtu jauki ja būtu iespēja uz vāka nonākt mūsu mazuļiem,kā arī žurnāla lapaspusēs, ko sakāt par šādu ideju???

 

 

Uz tikšanos nākošajā svētdienā kur uzzināsim daudz dažādas jaunas lietas,un protams tēma par Superbēbīti Kati-šoreiz viņa plunčāsies baseina ūdeņos, tad nu skatīsimies kā viņai gāja un kā patika ;)

 

Baiba:)

 

 

NOSKATIES 20.FEBRUĀRA RAIDĪJUMU ŠEIT!