Klaudija Hēla par hendlinga meistarklases nodarbībām. Piesakies!

Klaudija Hēla par hendlinga meistarklases nodarbībām. Piesakies!

09. May 2010, 10:23 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Kluba Vecāku skolā notiek hendlinga meistarklases, tāpēc uz nelielu sarunu aicinājām kursu vadītāju, fizioterapeiti Klaudiju Hēlu.


 Piesakies uz hendlinga nodarbību jaunajiem vecākiem!


Kas ir hendlings?

 

Hendlings ir pareiza bērniņa aprūpe- kā nest, kā turēt bērnu, lai netiktu nodarīts kaitējums bērna attīstībai un tiktu ievirzīta pareiza attīstība.

 

Piemēram, ja ceļam bērnu zem padusēm, veidojas sasprindzinājums plecu rajonā. Ja vecākiem tiek parādīts, kā celt, lai tonuss neveidotos, tad arī vēlāk ilgstošā veidā bērnam tāda sasprindzinājuma nebūs un viņš varēs brīvāk velties un vairāk darboties. Arī ģērbjot un veļot bērnu uz sāniem, viņš tiek ievirzīts pareizās kustībās. Esmu novērojusi, ka šie bērni savā attīstībā ir elastīgāki.

 

Kas tiks mācīts hendlinga meistarklases nodarbībās?

 

Mācīšu, kā celt, nest, turēt. Runāsim arī par to, ka svarīga ir ne tikai šī aprūpe- kā to dara, bet arī par to, cik svarīgi ir iesaistīt procesā arī pašu bērniņu. Tāpēc bērna aprūpe nav tikai kaut kas, kas tiek ātri, ātri izdarīts, piemēram, autiņbiksīšu maiņa, bet svarīga ir bērna uztveršana par procesa līdzdalībnieku.

 

Hendlinga apmācībā nav vecuma ierobežojuma, tāpēc aicinu gan jaundzimušo bērnu, gan arī 6-8 mēnešu vecu bērnu māmiņas ar mazuļiem uz šīm nodarbībām, jo pirmajā dzīves gadā pareizs hendlings ir būtisks bērna attīstības veicinātājs.

 

Iemācoties pareizi darboties ar bērnu, tāda ikdienišķa nodarbe kā bērniņa apģērbšana neradīs nekādas grūtības un bērniņš brīvi padosies māmiņas vēlmēm. Svarīgākais ir pareiza darbošanās un bērniņa iesaistīšana.

 

Hendlinga nodarbības notiek Māmiņu Kluba studijā Vīlandes ielā 1-9 (ieeja no Elizabetes ielas)

Maksa par nodarbību: 10 lati.

Nodarbības sākums:

 

- jaunajiem vecākiem ar mazuļiem līdz 1 gada vecumam. 

Piesakies uz hendlinga nodarbību jaunajiem vecākiem!

 

- topošajiem vecākiem.

Piesakies uz hendlinga nodarbību topošajiem vecākiem!