Kā uzlabot attiecības ar bērnu

Kā uzlabot attiecības ar bērnu

10. Mar 2011, 17:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Esam jau rakstījuši, ka Latvijā ir pieejams pakalpojums „Mans bērns.lv”, kas palīdz vecākiem vienmēr zināt, kur atrodas viņu bērns, kas ir īpaši aktuāli skolēnu vasaras brīvlaikā. Vai piekrītat? (VIDEO1)

 

Bet kādas tad iespējas pavērsies vecākiem, kad tie svinīgi pasniegs bērnam Mobigatoru?

 

1

Pirmām kārtām vecāki varēs jebkurā brīdī piezvanīt bērnam uz viņa Mobigatoru, jo šī ierīce visupirms ir bērnu mobilais telefons. Savukārt bērns var sazināties ar vecākiem, piespiežot kādu no tiešā izsaukuma taustiņiem uz Mobigatora. (VIDEO2)

 

Ar lietotājvārdu un paroli piesakoties on-line monitoringa sistēmā mājaslapā www.mansberns.lv, vecāki jebkurā brīdī varēs redzēt, kur atrodas viņu bērns. (VIDEO3)

 

Bet, ja bērnam radīsies sarežģījumi, viņš piespiedīs sarkano SOS taustiņu un ierīce nekavējoties nosūtīs SMS ar trauksmes signālu un bērna atrašanās adresi uz vecāku mobilajiem, tādā veidā vecāki zinās, kur steigties palīgā! (VIDEO4)

 

Ja būs nepieciešams noskaidrot vai atcerēties, kur bērns ir pavadījis kādu noteiktu dienu (protams, ar Mobigatoru kabatā), vecāki izmantos ceļa vēstures funkciju, kura ļauj kartē redzēt visu maršrutu, kādu bērns ir veicis noteiktā laikposmā. (VIDEO5)

 

Vēl vecāki varēs noteikt robežu teritorijai, kuru uzskatīs par drošu bērnam. Piemēram, tajā var ietilpt mājas, skola, sporta sekcija vai mūzikas klase. Ja bērns izies ārpus teritorijas (vai, nedod dievs, kāds viņu aizvedīs projām), Mobigators nekavējoties nosūtīs brīdinājuma SMS. (VIDEO6)

 

Savā profilā www.mansbērns.lv mājaslapā vecāki var iestatīt ātruma ierobežojumu, ko, viņuprāt, bērnam nevajadzētu pārsniegt. Piemēram, ja bērns vienmēr pārvietojas tikai ar kājām, nekad neizmantojot sabiedrisko transportu, var iestatīt ātruma ierobežojumu 5 km/h. Ja bērns izmantos kādu transporta līdzekli, piemēram, iekāps garāmbraucošā automašīnā, Mobigators paziņos par ātruma ierobežojuma pārsniegšanu, un vecāki varēs pārbaudīt, vai bērnam nekas nav noticies. (VIDEO7)

 

Diemžēl bieži vien gadās tā, ka bērns neceļ klausuli. Šajā gadījumā, lai lieki nepārdzīvotu, vecāki var pieslēgties ierīcei un dzirdēt, kas notiek 5-10 metru rādiusā ap to. Piemēram, vecāki pieslēdzas un dzird, ka bērnam notiek nodarbība skolā vai arī viņš spēlē futbolu ar draugiem. Starp citu, tā ir ļoti noderīga funkcija mūsu nemierīgajos laikos. (VIDEO8)

 

Bet ja mammai vai tētim pie rokas nebūs datora, viņi varēs izmantot mājaslapas wap.mansberns.lv wap versiju. Pieslēdzoies internetam no mobilā tālruņa un ierakstot adresi wap.mansberns.lv, kā arī ievadot savu lietotājvārdu un paroli, Jūs tūdaļ uz ekrāna ieraudzīsiet, kur pašlaik atrodas Jūsu bērns. (VIDEO9)

 

Jebkurā gadījumā, vecākiem ir svarīgi saprast arī vienu ļoti būtisku niansi. Pakalpojums „Mans bērns.lv” ir radīts vecāku mieram un bērnu drošībai, NEVIS totālajai kontrolei, spiegošanai vai bērnu tiesību ierobežošanai.

 

Attiecības ģimenē jābalsta uz savstarpējas uzticēšanās, un neviena tehnoloģija nevar aizvietot pilnvērtīgu audzināšanu un cilvēcisko kontaktu. Pakalpojums „Mans bērns.lv” ir izveidots, lai satuvinātu vecākus un bērnus, kā arī pasargāt viņus no lieka stresa ikdienas dzīvē.

 

Mans bērns.lv

 

1