Eduards & Kitija: gaidām ar nepacietību nākamās nodarbības, lai uzzinātu ko jaunu!

Eduards & Kitija: gaidām ar nepacietību nākamās nodarbības, lai uzzinātu ko jaunu!

12. Jan 2012, 16:44 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Klubs katru mēnesi kādam pārim piedāvā apmeklēt dzemdību sagatavošanas kursus bez maksas, ja vien šis pāris apņemas būt par reportieriem no dzemdību sagatavošanas kursu norises vietas un rakstīt blogu! Lūk, šajā mēnesī katru nedēļu par iegūtajām zināšanām lasi Kitijas un Eduarda blogus!

 

PIESAKIES UZ DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSIEM ŠEIT!

 

Uz mūsu pirmo nodarbību devāmies neziņas pilni, kā nu tajā Māmiņu klubā būs. Ēku atradām pārsteidzoši ātri, un uzņēma mūs dikti jauki. Jau ienākot iekšā prasīja, vai esmu Kitija, nedaudz sasmējāmies par to, ka laikam izskatos tā :D izrādījās, ka mēs bijām pēdējie, kuriem bija jābūt. Tad nu devāmies iekšā jaukajās telpās, un mūsu 1. nodarbība varēja sākties. 

 

Nodarbības tēma bija grūtniecība. Kaut mums tā ir gandrīz jau izdzīvota, tik un tā daudzas lietas bija interesanti uzzināt. Kopā bijām 3 pāri, mums mazulis visvecākais, jau 35. nedēļa, bet pārējie ar neatpalika :) Vecmāte Baiba stāstīja ne tikai to cik viss ir jauki un skaisti, bet arī tādas pārsteidzošas situācijas un liets, ar kurām viņai ir nācies saskarties. Un citas tiešām mani pārsteidza, piemēram, ka ir grūtnieces, kas vilto kādas analīzes (it kā urīna), jo pēc manām domām, tas viss jau lai tik pārliecinātos, ka mazajam viss ir kārtībā. un mazajam jau būs viss labi, ja tā būs māmiņai. 

 

Daudz tika runāts par aprūpi, kas nu kuram ir ginekologs vai vecmāte. Īpaši par to, ka šiem speciālistiem tiešām vajadzētu rūpēties un apskatīt grūtnieces. Arī to, ka ir nepieciešamas vismaz 7 vizītes, ja grūtniece ir stājusies laikus uzskaitē, un pēc 37. nedēļas ārstu vajadzētu apmeklēt 2 reizes mēnesī, jo līdz tam tas tiek darīts aptuveni 1 reizi mēnesī. Biju pārsteigta, ka ļoti labi būtu ja asinsspiedienu mērītu uz abām rokām, nevis tikai vienu.  

 

Tad arī ,protams, runājām par ēdienu un dzērienu karti grūtniecēm. Vecmāte uzsvēra, ka nu nav taisnība vecmāmiņām, kuras saka, ka jāēd pa 2 un 3 un vēl vairāk, bet gan tik pat kā pirms grūtniecības. Šķidrums gan jāizdzer ir 2l ūdens, neskaitot tējas, kafijas utt.Bet reizi 4 h jāieskrien tualetē, un par to nevajadzētu piemirst ;) 

 

 Ā, un teica ar par ''Cielaviņu'', ja nu gribās visu apēst, tad sadalīt 24 gab, lai  vienu gabaliņu stundā apēd, tā būs labāk :) jo vecmāte arī teica, ka pēc pāris gabaliņiem jau apniksies ēst tos  mazos gabaliņus :D Aizskārām tēmu arī alkohols un smēķēšana, tā gan mani neinteresēja, bet nu vērtīgi bija uzzināt, ka pēc tam kad piedzims mazais, mēs vecāki izvēlamies, vai smēķētāji bučo mūsu bērnu vai nē, kaut gan vecmāte ieteica citiem nebučot mazo uz sejas, jo cilvēka mute - netīrākais orgāns. ahh... Un domāt par vitamīniem izvērtēt sintētisko vitamīnu nepieciešamību visu deviņu mēnešu laikā, tos ja nepieciešams, labāk kā kursu, nevis  visus 9 mēnešus lietot. Un tik ļoti nesatraukties par hemoblobīnu, protams, ja tas nav zem grūtnieču normas. 

 

Un ar sportiskajām aktivitātēm dikti neaizrauties, nekāpt Everestos utt, darīt tik cik jūtas labi :) pie tā arī pieturos :)

 

 

Un līdz 37. nedēļai jāpaspēj tik daudz izdarīt, fluorogramma vīram, bērnu ārsts, visādas analīzes u.c.par  kurām esmu kaut ko piemirsusi, bet nu tas ārsts man likās tāds laikietilpīgāks process, bet tas jau kā nu kuram.

 

Tāpat grūtniecei nevajadzētu brīnīties ja pēkšņi viņas sirds sāk pukstēt labajā pusē :D jo visi orgāni jau tur tādi nedaudz saspiesti, un viņiem mazāk vietas, bet pēc dzemdībām jau būs viss vecajās vietās :) 

 

Pieskārās arī tēmai dzemdību plāns, tos gan vajag vairākus variantus pārdomāt, ja iedvesma  - uzrakstīt, bet nu vismaz A, B un C. Iepazīstināja ar atšķirībām starp līgumiem ar vecmāti vai ārstu, vai dzemdību iestādi. 

 

Godīgi sakot, gaidu ar nepacietību nākamo nodarbību, jo pirmā likās vērtīga, dikti, domāju arī ka nākamās būs tādas pašas.

 

Un vīrs nedaudz par nodarbību : Pamazām arī es sāku no tā visa ko saprast un izprast. Iespējams, būtu bijis noderīgāk, ja būtu uzzinājis dažādu informāciju ātrāk, bet nav slikti, ka tas notiek tagad. Tā kā es neaizraujos ar forumu lasīšanu, tad lielākā daļa no vecmātes sniegtās informācijas man bija kas jauns un nedzirdēts. Ļoti patika vecmātes teiktās gan pozitīvās, gan negatīvās  puses gan grūtniecībā, gan nedaudz arī par dzemdībām. Un, protams, gaidu nākamās nodarbības, lai uzzinātu vēl daudz ko jaunu. :) 

 

PIESAKIES UZ DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSIEM ŠEIT!