Džimba Ģimenes dienā ielūdz uz drošības akciju

Džimba Ģimenes dienā ielūdz uz drošības akciju

19. Nov 2009, 19:12 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Nodibinājums „Centrs Dardedze” sadarbībā ar Rimi, Bērnu un ģimenes lietu ministriju un Rīgas Domi aicina Jūs piedalīties Džimbas drošības pasākumos, kas notiks šī gada 15. maijā, Ģimenes dienā Rīgas pašvaldības bēru dārzos un RIMI lielveikalos visā Latvijā.

2008.gada maijs ir bērnu drošības mēnesis jeb Džimbas mēnesi. Džimbas mēneša ietvaros notiks virkne aktivitāšu, kuru galvenais uzdevums ir parādīt un mācīt bērnudārza un sākumskolas vecuma bērniem un viņu vecākiem par to, kas ir droši un kā saglabāt personīgo drošību. Maijs ir izraudzīts par Džimba drošības mēnesi, jo tieši beidzoties skolai, iestājoties siltajam laikam un slēdzoties bērnu dārziem, aktualizējas bērnu drošības jautājums, jo bērniem ir ievērojami vairāk brīvā laika un ne vienmēr izdodas bērnus nepārtraukti atstāt pieaugušo uzraudzībā. 

15.maijā Džimba viesosies Rīgas pašvaldības bērnudārzos, kur bērni saņems Džimbas vēstuli ar īpaši sagatavotu informatīvu plakātu, Džimbas vēstuli bērniem, kā arī vēstuli ar informāciju vecākiem. Vēstulei klāt tiks pievienoti arī Džimbas drošības suvenīri. Aicinām Jūs plkst. 15.30 uz Rīgas 275. Pirmsskolas izglītības iestādi „Austriņa”, Valdeķu iela 58, kur ar Džimbas vēstījumu viesosies Bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks. Šāda informācija tiks nogādāta visiem Rīgas pašvaldības bērnu dārzu audzēkņiem un audzinātājiem. Iestāžu vadītāji tiks informēti par to, kā šos materiālus vislabāk izmantot. Tiks nosūtītas arī anketas par bērnu drošības jautājumiem, kas jāaizpilda katras grupiņas pedagogam, pirmsskolas iestādes vadītājam un metodiķei.

Džimbas mēneša ietvaros Rimi veikalos visā Latvijā bērni un bērnu vecāki saņems īpaši sagatavotu informāciju par 10 drošības pamatnoteikumiem, kurus būtu jāizprot katram bērnam. Aicinām Jūs piedalīties vienā no centrālajiem akcijas notikumiem  15.maijā plkst. 17.00 – 19.00 t/p „Alfa”, kur viesosies Džimba ar īpaši sagatavotu programmu bērniem.

Sākot no maija līdz pat 2008. gada nogalei Džimba sniegs savus drošības ieteikumus vecākiem ar žurnāla „Mans Mazais” katra numura starpniecību. Šomēnes aktīvu darbu sāks arī preventīvi izglītojoša programma pirmsskolas vecuma bērniem „Džimbas drošības skoliņa”. Tās ietvaros bērni apgūs personīgas drošības pamatus centra „Dardedze” profesionāļu vadībā.

Centrs "Dardedze" ir nevalstiska organizācija, kas darbojas kopš 2001. gada ar mērķi palīdzēt vardarbībā cietušiem bērniem un viņu ģimenēm. Centra profesionāļi nodrošina konsultācijas un apmācību seminārus dažādām profesionāļu grupām par tēmām, kas saistītas ar bērnu audzināšanu, disciplinēšanu, sodīšanu un attiecībām ģimenē.