Čas: Atklāta vakcīna pret cūku gripu

Čas: Atklāta vakcīna pret cūku gripu

07. Aug 2009, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Starptautiskā kompānija Baxter International jūlija beigās pabeidza vakcīnas izgudrošanu pret cūku gripu jeb vīrusu AH1N1. Tā tiks laista apgrozībā ar zīmolu Celvaplan.

 

Preparāts tika izveidots šūnu kultivācijas procesa rezultātā, kas ir straujāka nekā tradicionālās metodes vakcīnu izveide.

 

Baxter jau noslēdzis līgumu ar piecām valstīm par jaunās vakcīnas piegādi, ieskaitot Lielbritāniju, Īriju un Jaunzēlandi.

 

„Šis preparāts ir paredzēts ir paredzēts masveida ražošanai”, paskaidroja uzņēmuma pārstāve Debora Spaka. Viņa arī atzina, ka jau pašreiz Baxter kompānijai ir 80 miljonu liels pasūtījums šim preparātam.

 

Vairākas citas farmācijas kompānijas ir izmantojušas standarta metodi, lai iegūtu vakcīnu pret cūku gripu. Novartis AG sācis sava preparāta testēšanu uz cilvēkiem, kamēr Sanofi- Aventis SA, pasaules līderis gripas vakcīnu ražošanā, sāks darbu pie vakcīnas ražošanas šajā nedēļā.

 
GlaxoSmithKline PLC, vēl viena no trijām lielajām vakcīnu piegādātājām, atzina, ka gatavojas uzsākt klīnisko izpēti, lai radītu jaunu vakcīnu jau šajā mēnesī. Plānots, ka vakcīnas testēšana brīvprātīgajiem sāksies jau septembrī.

mamma27 mamma27 07. Aug 2009, 10:42

Nu tā jau tas bizness rodās😀)

08. Aug 2009, 07:40

kaa teica viena altviete no UK, kas pāŗslimojusi- da nekā tur nav, parastas gripas sindromi- T, kaulu laušana, nespēks, utt, kas pēc dažām dienām pazūd.... bet nu clveki šodien gatavi pat pret iesnām vakcinēties.... :-/

08. Aug 2009, 07:39

un bus vakcinai masveida pircēji... tas viss ir pārak uzspēlēts un, manuprāt, mirušo skaits nemaz nav tik liels, labi ja daži cilvēki. jo Eiropā vēl neesmu dzirdējusi, ka kas no tūkstošiem slimo būtu nomiris (laikam bija viens bērns britiem)

mamma27 mamma27 07. Aug 2009, 10:42

Nu tā jau tas bizness rodās😀)