Ārsti aicina Pasaules Veselības organizāciju vērsties pret homeopātiem

Ārsti aicina Pasaules Veselības organizāciju vērsties pret homeopātiem

03. Feb 2010, 07:49 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Starptautiskā organizācija “The Voice of Young Science Network” vērsusies pie Pasaules veselības organizācijas,  aicinot publiski nosodīt tādu slimību kā AIDS, tuberkulozes, malārijas, gripas un zīdaiņu caurejas ārstēšanu ar homeopātiskām metodēm.


Savā aicinājuma vēstulē minētās organizācijas biedri – jaunie ārsti un zinātnieki, Pasaules Veselības organizācijai izklāstījuši savu viedokli, ka pret šīm saslimšanām drīkst izmantot tikai tos medikamentus, kuru efektivitāte ir pierādīta ar pētījumiem. Ārstu organizāciju uztrauc, ka ārstēšana ar homeopātiskiem līdzekļiem var novest pie pacientu nāves.

 

Pasaules Veselības organizācija sadarbojas ar homeopātiju saistītām organizācijām, kas virza ārstēšanas programmas pret AIDS, malāriju un gripu tādās valstīs kā Kenija, Tanzānija, Etiopija, Gana un Botsvāna.

 

“The Voice of Young Science Network” pārstāve, Londonas universitātes koledžas biofiziķe Daniela Muallema (Daniella Muallem), vēršoties pie Pasaules veselības organizācijas, norādījusi, ka pagaidām tās attieksme pret homeopātiju ir nenoteikta un tā ir pretrunā ar PVO pamatnostādnēm, kas balstās uz pierādītu medicīnu un tās metodēm.

 

PVO minēto vēstuli nav komentējusi un vēljoprojām ir neskaidra lielākās veselības aizsardzības organizācijas pasaulē attieksme pret homeopātijas ārstēšanas līdzekļiem.

Avoti: lenta.ru; Times Online


Māmiņu Klubs arī Latvijā ir novērojis nesaskaņas un pretrunīgas ārstēšanas pieejas starp tradicionālajiem ārstiem un homeopātiem, tomēr nav izslēgts, ka abām šīm ārstēšanas metodēm mijiedarbojoties, varētu tikt panākts daudz labāks pacienta atveseļošanās rezultāts.

 

Prof. Dace Gardovska, RSU Pediatrijas katedras vadītāja, Bērnu klīniskās universitātes infektoloģe radio raidījumā “Māmiņu klubs” atzina:

 

“Tradicionālā medicīna paredz, ka nākotnē varētu veidoties zināma sadarbība ar homeopātiem un ieguvēji būtu abas puses – gan homeopātija, gan tradicionālā medicīna, taču šobrīd diemžēl savā praksē mēs vairāk redzam pacientus, kuru ārstēšana sekmīgāk būtu notikusi, ja viņi homeopātijas vietā tomēr būtu izvēlējušies tradicionālās ārstēšanas metodes.”


Homeopātijas institūta vadītājs, homeopāts Edgars Mednis saka:


“Mēs nevaram iztikt bez klasiskās medicīnas. Salīdzinājumam varu minēt lauztu roku – tradicionālā medicīna ieliks šo roku ģipsī, bet mēs – homeopāti, pēc tam palīdzēsim tikt galā ar sāpēm un tūsku.”


Noklausies visu radio raidījumu par homeopātijas un tradicionālās medicīnas ārstēšanas metodēm bērnam.

 

Klausies šeit!