Vai obligāti jāpotē bērns?

Vai obligāti jāpotē bērns?

13. Mar 2017, 09:00 DianaGreidane DianaGreidane

Sveikas, mammas.

Mani jau kadu laiku nomoka sis jautajums. Gribu zinat, vai tik tiesam sis visas potes ir obligatas? 

Piemers.

Kad mana masica bija mazina, vinai veica sis potes. Izradijas, ka viena no sim tik OBLIGATAJAM potem izbojaja dzivi. Sakas alergiska reakcija un sirsnina atteicas stradat. Vinai ievietoja motorinu, kas palidzeja un ik pec 4 gadiem jataisa vel bija, jo organisms auga un japielago. Tagad vinai ir 28 gadi un ir dziva pateicoties tikai motorinam. Si viena pote ir liegusi dzivot dzivi pilnvertigi.

Si iespaida, mana mamma, mani nelava potet. Kad biju maza, slimoju 1x gada ar temperaturu un viss. Pat veijbakas nekad nav bijusas, lai gan saskarsme ar slimojusiem esmu bijusi daudzas reizes (ari kad berni slimoja) . 

Nu tad tiesam gribas uzdot tadu jautajumu- vai drosak nav nepotet? Un ka var but obligatas, ja troretiski nekas nav obligats??

14. Mar 2017, 14:38 Gaišmate

Kaut kā mistiski,mani bērni ne reizi nav slimojuši ar rota vīrusu,un viņiem jau ir 5,3 un 1 gads. Interesanti,kāpēc tad agrāk nevakcinēja???tāda vakcína tika izgudrota kad piedzima jaunākâ meita. Tas viss (saslimst vai ne) ir atkarįgs no imunitātes,nevis no vakcīnām.

14. Mar 2017, 14:36

Beidziet vienreiz troļļoties. Nekādu sakarìgu argumentu vispār jūsu negācijās nav. Ieejiet taču SPKC mâjas lapā,kurā ir visi rādītāji par saslimšanām.
Difterija vispâr ir slimība,kas rodas no novārdzinātas imunitātes,un nepietiekama uztura. Es to ļoti labi zinu,jo ome izslimoja difteriju un stāstíja,kā bija. Bet mēs baidāmies no visādām slimįbām un pat nepainteresējamies,kas tās ir un kā var saslimt. Ne jau vakcína ir tā,kas aizsargā,aizsargā cilvēka paša imūnsistēma. Neviena vakcįna negarantē nesaslimšanu. Man jums ielikt video materiālu,kur pirms 4 gadiem Liepājas ezerkrasta sākumskolā vesela klase bija inficēta ar tuberkulozi? Kur tad ir tā slavinātā vakcínu superaizsardzíba?vakcìna NEGARANTĒ,ka cilvēks nesaslims!!!!! To pat vakcínu anotācijās variet lasīt!
Bet tur jau tā lieta,jūs nelasiet,jo VAKCINĒŠANA ir reliģija,fanātisms,kur loğisko argumentu nav.ir tikai baidíšana un riebeklīgi vēlējumi- nu tad es ceru,ka tavs bērns nesaslims,jā jā,nevakcinē,ja gribi,lai tavs bērns nomirst utt.

kerstyna kerstyna 14. Mar 2017, 11:59 Marija_87

O jā - nepotēt pret difteriju nozīmē novēlēt ilgu un laimīgu mūžu savam bērnam. Pilnīgs sviests.

kerstyna kerstyna 14. Mar 2017, 11:58 Marija_87

Tad popularizē to savā šaurā "pārcilvēkmammīšu" forumā un nejauc galvu jaunām māmiņām.

kerstyna kerstyna 14. Mar 2017, 07:40

Johaidī!!! Kā ieraugu šitos virsrakstus, spalvas saceļas uz skausta! Bērns ir jāpotē, noteikti ir jāpotē pēc valsts potēšanas kalendāra.Ja ir veselības problēmas - tad pēc individuālā plānaa. Protams, ja ir aicinājums iejusties sērojošas jaunās māmiņas tēlā kapsētā, tad lūdzu.
Marija_87 viedoklis vispār iespārda, tādu gudrinieču dēļ riskam tiek pakļauti ne tikai viņu bērni, bet arī citi, tādu pašu gudrinieku bērni. Homeopātiskie murdziņi.
Bet, neviens nav devis vecākiem izvēli lemt par sava bērna dzīvību un veselību. Latvijā ir atgriezusies difterija, un atgriezusies tāpēc, ka vecāki ir tik aprobežoti, ka nepotē savus bērnus. Zaļi dzīvojošie... kā tad. tas neliecina ne par grudrību, ne par ko, tikai par spēju nedomāt tālāk par savu degunu. Sagrābstās visādas interneta muļķības un tad tik publicē tās tālāk.
Nu kur tādu tumsonība.... Ik pa laikam MT uzpeld kaut kādi tādi jautājumi, kuri , faktiski ,. vispār nav apspriežami. Bet ir jau kāda pārgudrele, kas pajautā un tad čupā tādu pašu, internetgudrelīšu komentē.
Atbildēt uz jautājumu - Tādām māmuķītēm drošāk ir vispār nedzemdēt.

14. Mar 2017, 00:02 mamma88

Tas nav nekas 'stilìgs'. Tas ir ļoti nopietns lēmums. Arì es vēl aizvien turpinu meklēt to labâko saviem bērniem.
Tad jau 'stilīgi' drīzāk ir skandināt-labâk izvēlos potēt un lai mans bērns visu mūžu mokās ar alerģiju un ekzēmu,nekâ baiļoties,ka praktiski neiespējamâ veidā viņš saslims ar difteriju vai tuberkulozi u.c.

13. Mar 2017, 23:59 a.g.n.e.s.s.a.

Riski vienmēr ir. Taču nedomâju,ka vakcína ir tas mazākais risks. Ir brídis sâkt pievērst uzmaníbu vakcínai kâ nopietnam medikamentam ar nopietnâm blaknēm. Ne velti vakcìnu likumâ ir ierakstìts,ka vietā,kur tās veic,ir jābūt tuvumâ neatliekamajai medicíniskajai palįdzíbai.

13. Mar 2017, 23:56

Potes nav obligātas. Vārdu salikums obligātā vakcinācija nozīmē to,ka valsts obligâti nodrošina vakcìnas bērniem. Ja nevēlies potēt,uzraksti atteikumu un viss. Galvenais pašai daudz lasìt un interesēties,tad arì tās bailes pāriet.

Co_ora Co_ora 13. Mar 2017, 19:21

Vienmēr interesantāk, ja skaidri saprotams kas un ko - kāda vakcīna un kādu alerģisku reakciju, lai sirds atteiktos strādāt !?
Gadījumi ir daudz un ir forši, ka cilvēki par to runā, bet vēl foršāk, ja katrai mammai ir sava galva uz pleciem un klausa savām sajūtām ( un arī 'evidence based' pasaulei 😀)
Es esmu par vakcīnām, jo īpaši tāpēc, ka strādāju medicīnā 😀
Lai katrai mammai vesels bēbis! 🌷

mamma88 mamma88 13. Mar 2017, 11:47

Tagad jau laikam baigi stilīgi ir neizglītoto un dīvaino māmiņu vidū nevakcinēties. Ļoti žēl, ka šī tendence pieaug.

mamma88 mamma88 13. Mar 2017, 11:46

Tu neslimoji pateicoties tiem bērniem, kuri bija vakcinēti. Uz viņu rēķina neizplatās slimības pret kurām ir vakcīnas.

lauvinja lauvinja 13. Mar 2017, 09:11

Komplikācijas var būt kā no potes, kā arī izslimojot kādu slimību - vai paveiksies un dzīves laikā nesaslims smagi ar slimību pret kuru varēja pasargāt vakcīna, to dzīve rādīs.

Bez tam daudzu slimību (ne)izplatība ir tieši tajā, ka lielākā sabiedrības daļa ir vakcinēta, tādējādi slimībai ir mazas iespējas nokļūt pie nevakcinētajiem.