Tapis izdevums ‘Veseļojies ar prieku’ Bērnu slimnīcas pacientiem

Tapis izdevums ‘Veseļojies ar prieku’ Bērnu slimnīcas pacientiem

16. Dec 2015, 08:30 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šodien jautrā un raibā kompānijā ar dančiem, smiekliem un salūtu pie Bērnu slimnīcas pacientiem devās pirmie žurnāla  ‘Veseļojies ar prieku’ eksemplāri. Izdevums  tapis, lai sniegtu atbalstu mūsu mazajiem pacientiem, kuri, slimnīcas gultā guļot, var risināt asprātīgus uzdevumus, piemēram, pildīt testu, kuru izdomājis Valsts prezidents Raimonds Vējonis, vai krāsot mākslinieces Elitas Patmalnieces radīto zīmējumu.

Šogad Bērnu klīniskā universitātes slimnīca, Bērnu slimnīcas fonds un poligrāfijas grupa ‘Mūkusala’ aicināja dažādas Latvijā pazīstamas personas un bērnu draugu komandas piedalīties izdevuma ‘Veseļojies ar prieku’ veidošanā.   Mums par lielu prieku atsaucību un patiesu ieinteresētību izrādīja teju visi uzrunātie un pēc vairāku mēnešu darba beidzot esam nonākuši līdz gaišajam finālam un "Veseļojies ar prieku" ir uzsācis savu ceļu pie mazajiem pacientiem.

Izdevumā ir iekļauti uzdevumi dažāda vecuma bērniem, mazākiem un lielākiem - mīklas, atjautības uzdevumi, lai attīstītu bērnu domāšanu  un padarītu ikdienu slimnīcā jautrāku!

Bērnu slimnīcas valdes priekšsēdētāja Anda Čakša:’ Nokļūšana slimnīcā bieži saistās ar neziņu, bailēm, sāpēm un tomēr cerību. Ir pierādīts, ka smiekli un prieks ļauj mums ātrāk atveseļoties, tādēļ mēs daudz strādājam pie tā, lai piepildītu mūsu pacientu ikdienu ar aktivitātēm, kas nesaistās ar slimību. Ikdienas radošās nodarbības, sarunas, pat koncerti un izrādes ir tie ikdienības prieki, ar kuriem cenšamies nodarbināt mazos pacientus. Šis izdevums ir viens no puzles gabaliņiem mūsu darbā, lai atveseļošanās notiktu ātrāk.’

Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa: ‘Mēs ticam, ka vide, sirsnīga attieksme, iespējas interesanti pavadīt brīvo laiku ļoti palīdz veseļoties, un no sirds ceram, ka nokļūšana slimnīcā, par spīti sāpīgajām un nepatīkamajām procedūrām, jums paliks atmiņā arī kā interesants un jauks piedzīvojums.’

Poligrāfijas grupa ‘Mūkusala’ pārstāve Renāte Dubrovska: “Vēlamies teikt lielu paldies Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas speciālistiem un Bērnu slimnīcas fonda labajiem gariņiem par to, ka iedvesmojat mūs un sabiedrību kopumā nesavtīgiem darbiem! Ar prieku turpinām pirms diviem gadiem aizsākto Ziemassvētku tradīciju – uzdevumu grāmatas “Veseļojies ar prieku” veidošanu, drukāšanu un nodošanu BKUS mazo pacientu vērtēšanai. Darbu pie šī gada grāmatas idejas sākām jau pavasarī. Paldies Bērnu slimnīcas pacientu sociālās aprūpes un interešu izglītības daļas vadītājai Indrai Veismanei par aktīvu iesaistīšanos uzdevumu autoru uzrunāšanā. Apsolām arī nākamajos gados aktīvi iesaistīties grāmatiņas tapšanas procesā.”

‘Veseļojies ar prieku’ tapis  3000 tirāžā un jau šonedēļ būs pieejams visās Bērnu slimnīcas nodaļās, lai mūsu pacientu ikdienu padarītu aizraujošāku.

Izdevuma atvēršanas pasākumā dančus grieza deju grupas "Dzirnas" pārstāvji, dziesmu diriģēja  Kaspars Ādamsons un viesiem meldiņu noturēt palīdzēja dziedātājs Ralfs Eilands, labu veselību vēlēja hokejists Krišjānis Rēdlihs un Latvijas futbola izlases kapteinis Kaspars Gorkšs un atbalstīja mūs arī māksliniece Elita Patmalniece un pavārs Mārtiņš Sirmais.