Speciālists: iesnas 12 reizes gadā ir NORMA! Kā ārstēt, skaties VIDEO!

03. Nov 2018, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ja mazais ir saslimis un  ticis pie iesnām, tām būtu jāilgst no četrām līdz septiņām dienām.  Ja iesnas tomēr ieilgst līdz 2 nedēļām, tad noteikti jādodas pie ārsta, jo iesnas var pāriet vidusauss iekaisumā vai radīt citus nepatīkamus sarežģījumus.

Tieši tāpēc devāmies pie ausu, kakla un degunu ārsta LOR klīnikā, lai uzzinātu, kā tikt galā iesnu gadījumā!

Pārbaudes laikā tiek izmeklētas bērna austiņas, deguns un arī kakls. Un lai arī pašas pārbaudes nav sāpīgas, bērna nepatiku var izraisīt bailes no nezināmā, tāpēc vēlams mazajam pirms tam pastāstīt, kurp dosimies un kas tur notiks.

Iesnām ir četras stadijas, kas secīgi tiek izdzīvotas ārstēšanas laikā- caurspīdīgas, zaļas, baltas un caurspīdīgas.

Kā norāda ārsts, tad iesnas ar zālēm praktiski izārstēt nav iespējams, jo visa ārstēšana ir vērsta uz simptomātisku terapiju, kas paredz vien mazināt gļotādas tūsku degunā un iesnu izdalīšanos. Tomēr ne vienmēr viss ir tik vienkārši.  Ja bērns ļoti bieži slimo ar iesnām un vidusauss iekaisumu, kā arī viņam ir traucēta elpošana, ir bieža krākšana, nepareizs sakodiens vai runas traucējumi, iespējams, vainojamas aizdeguna mandeles jeb adenoīdi. 

Par adenoīda problēmām var liecināt:

  • Bieža slimošana ar iesnām
  • Bieža slimošana ar vidusauss iekaisumu
  • Krākšana
  • Traucēta elpošana
  • Nepareizs sakodiens
  • Runas traucējumi

Palielinātu aizdegunes mandeli diemžēl nav iespējams samazināt ar medikamentu palīdzību, vienīgā terapija, kuru iesaka, ir operācija. Turklāt šādu lēmumu var pieņemt tikai un vienīgi ārsts pēc tam, kad bērns ir izmeklēts.

Ja adenoīdu problēma ir atklāta un ir pieņemts lēmums par operāciju, tad noteikti ir vērts zināt, ka adenoīdu operācija nav brīnumzāles pret biežo slimošanu. Pateicoties šai operācijai slimošanas var noritēt vieglāk un ātrāk, vidusauss iekaisumu skaits var samazināties, taču nav garantijas, ka bērns vairs nekad neslimos.

 

 20170929161034-36224.jpg

Brīve Brīve 06. Oct 2017, 09:02 lauvinja

Manam izoperēja. JO bērns nevar normāli paelpot, attiecīgi nevar normāli gulēt, ēst, sasmaržot, dzīvot. Kad mans bērns žēlām acīm skatās manī un saka: " Mammīt, kad es beidzot varēšu normāli paelpot?" Ej un tagad atbildi viņam, pagaidi,kad izaugsi. Un mums vēl bija vieglā stadijā viss.

lauvinja lauvinja 02. Oct 2017, 09:28

Ne vienmēr iesaka operēt, jo aizdeguna mandeles bērnam augot, sarūk.