Skaistākam smaidam

Skaistākam smaidam

11. Mar 2019, 23:40 Olīša mamma Olīša mamma

Pirms Olītim izauga pirmie zobiņi, bijām jau palasījuši par to kopšanu. Viens noteikti bija skaidrs, ka sāksim tīrīt, līdzko būs izspraucies laukā pirmais zobiņš. 

Tāpat kā pieaugušajiem, arī mazuļiem zobi ir jātīra. Jātīra divas reizes dienā. Diemžēl papildus noņemšanās, jo ļoti daudziem bērniem nepatīk to darīt. Mums atlika cerēt, ka Olivers būs to bērnu skaitā, kuri neiebilst pret zobiņu tīrīšanu. 

Oliveram pirmais zobiņš izauga nepilnu septiņu mēnešu vecumā. Jau tad, kad pamanījām, ka tur briest zobiņš, devāmies uz veikalu iegādāties bērnu zobu birstīti un zobu pastu. 

Zobu pasta ir ļoti svarīga, lai bērniņam tiktu stiprināti zobiņi. Jo mazulis ar zobu pastu uzņem nepieciešamo fluoru. 

No visām veikala piedāvājumā esošajām, mūs visvairāk uzrunāja JORDAN firmas zobu birstīte. Viņa ir tāda ļoti parocīga bērna mazajai plaukstiņai, ar maigiem sariņiem, īkšķīti ir iespējams izbāzt cauri zobu birstītei, padarot vēl ērtāku turēšanu. Ja mazulim niez smaganas un gribas ko pagrauzt, tad zobu birstes otrs gals ir ar tādām pumpiņām, kas padara tās graušanu patīkamu.

No zobu pastām pārāk liela izvēle nebija. Jo mums vajadzēja tādu kuru var lietot tik mazs bērniņš. Par savu izvēlējāmies ELMEX firmas zobu pastu. Arī paši lietojam šīs firmas zobu pastu. 

Pirmajā dienā, kad mazulim parādījām un pabraucam ar zobu birsti pa zobiņu un smaganām - bērns bija sajūsmā. Viņam ļoti patika ( noteikti tādēļ, ka smagana ļoti niezēja, jo nāca zobiņi).

Izmantojot šo iespēju, ka viņam patīk, mēs ieviesām ikvakara un ikrīta rituālus. Tā mums bija krietni vieglāk un arī Olivers zināja, ka vakaros pēc ēšanas, kad tiek uzvilkta pidžama, mēs visi tīram zobiņus un pēc tam ejam gulēt. Un no rītiem, paēdam brokastis, tad ejam pārģērbties un pie reizes iztīrām zobiņus. 

Mēs darām tā, ka sākumā viņam iztīram zobiņus un tad dodam zobu birstīti, un viņš pats turpina tīrīt (grauzt zobu birsti) zobiņus. 

Nu jau mums ir deviņi zobiņi. Zobu tīrīšana mums ir neatņemama ik rīta/ ik vakara sastāvdaļa. Rituāls! Un šādi ir tiešām ļoti viegli. Pagaidām mēs smuki ietilpstam to bērnu skaitā, kuri neiebilst pret zobu tīrīšanu. Ļoti ceru, ka tā arī paliks!