Pulciņi divgadniekam: mūsu izvēle

Pulciņi divgadniekam: mūsu izvēle

26. Sep 2018, 11:50 Mamm.mamm Mamm.mamm

foto: pexels.com

Līdz ar rudens iestāšanos, sākās ne tikai gaitas dārziņā, bet arī dažādas ārpus-bērnu dārza aktivitātes. Gribot sniegt bērnam labāko, daudzveidīgāko, vienlaikus atceroties par pārlieku nenoslogošanu, mūsu ģimene divgadniekam (tūdaļ, tūdaļ būs) ir izvēlējusies mūzikas (ritmikas) nodarbības divas reizes nedēļā un plānojam peldētapmācības nodarbības vienu reizi nedēļā. Jāatcerās, ka paralēli vēl dažas dienas vedam uz dārziņu. Tāpat vēl papildus dažādi teātri un koncerti.

Šī brīža „pulciņu” izvēle gan nav nejauša. Peldētapmācība, mūsuprāt, būtu jāapgūst iespējami ātrāk. Vismaz tik daudz, lai bērns prastu turēties virs ūdens. Visādi var gadīties. Lai arī esam blakus un pie ūdeņiem bērnu īpaši uzmanām, peldētprasme ir ārkārtīgi svarīga. :) Laikam tā domā daudzi vecāki, jo šobrīd visas peldētapmācības grupas, kurās varētu piedalīties, ir pilnas. Saprotams, esam pierakstījušies rindā. Līdz tam ūdens priekus plānojam baudīt tāpat, taču regulāri. :) Netālu no mums vērsies vaļā jauns peldbaseins. :)

Otrs „virziens” mūsu izvēlēs ir kultūra – koncerti, teātris, ritmikas nodarbības. Ritmika divgadniekam varētu būt visatbilstošākā izvēle, ja vēlās iepazīstināt ar mūzikas pasauli. Vismaz tādi ir mūsu secinājumi pēc dažu pirmo nodarbību apmeklēšanas. Nodarbībās attīsta izpratni par mūzikas veidu (lācis iet lēnām un zemajā reģistrā, pelīte ātrāk un augstajā reģistrā) un iepazīstina ar dažādiem mūzikas instrumentiņiem (kurus bērns var spēlēt). Lielākais pluss – nav jādzied, noteiktā veidā jādejo, kas divgadniekam nav īpaši atbilstoši. :) Vispirms taču runāt jāiemācās, tad var dziedāt. :)

Mūziku papildus iepazīt aicināsim bērnu nodarbībās, koncertciklā „Patiešām maziņiem”. Jāatzīst, biļetes tiek izķertas ārkārtīgā ātrumā. Ejot pakaļ bērnam uz dārziņu, noskatīju, ka biļetes var nopirkt. Atnākot ar bērnu mājās, bija palikusi ĻOTI ierobežota izvēle. Lielākā daļa laiku jau izpirkti. Bet, no otras puses, tas taču ir labi! :) Tātad, arī citi novērtē šo koncertciklu. :)

Vēl mūziku var baudīt arī Operā. Reizi mēnesī notiek pasākums „Mazulis ausās, mūziku klausās...”. Uz to biļetes ir izķertas, bet, būšot vēl šādi pasākumi un biļetes drīzumā var sākt atkal meklēt.

Saprotams, arī teātri ietilpst mūsu papildus aktivitāšu plānā. Leļļu teātris ir saprotama lieta, uz ko bērns ir bijis jau divas reizes. Ļoti patīk. Tāpat izmantojam izdevību un gatavojamies apmeklēt izrādes bērniem (ne Leļļu teātrī). Un, ļoti, ļoti gaidām ziņu par Ziemassvētkiem Māmiņu klubā. Pagājušajā gadā bērnam (un vecākiem) ļoti patika. Arī dāvaniņas bija piemeklētas ļoti atbilstošas. Godīgi sakot, ar to sākās mūsu Lego Duplo kolekcija, kas tagad aizņem vislielāko mantu kasti mūsu mājās. :)

Viss ir jauki un aizraujoši, bet tas viss maksā naudiņas. Bez teātriem un koncertiem mēnesī par bērna pulciņiem ir jārēķinās ar aptuveni 60 EUR. Koncertcikls (bērnam un vecākam) 40 EUR. Operā koncerts 16 EUR. Leļļu teātris ap 20...25 EUR, parastais –mazāk, bet tik un tā maksā. Gribētos tikai saprast, cik citi maksā par bērna interešu izglītību un izklaidēm. Kāda ir jūsu pieredze?

KUR vedat divgadnieku, trīsgadneiku? Cik tam tērējaties?

 

Titulattēls: bestbuhgalter.com