Pirmais zobārsta apmeklējums- kā gāja jums?

Pirmais zobārsta apmeklējums- kā gāja jums?

03. Apr 2019, 15:28 PirmoreizMamma PirmoreizMamma

Eliots ir nu jau bez diviem soļiem 2.6gadnieks! Pieklājīgs vecums. Diezgan viegli ir jau kautko sarunāt, tāpēc nolēmu- ir īstais laiks pirmajam zobārsta apmeklējumam! 

Pirms zobārsta vizītes, man īsti sūdzību par zobiņiem nebija. Zobiņus tīrām regulāris un tas bērnam sagādā prieku. Saldinātie dzērieni nav biežs viesis mūsmājas, un Eliots labprātāk dzer ūdentiņu vai svaigās sulas, tāpēc devāmies vienkārši kontrolvizītē, lai novērtē vispārējo zobu stāvokli , vai, tomēr mums vajadzīgi kādi uzlabojumi kurus var pamanīt tikai dakteris. Eliots jau no pirmajiem zobiņiem lieto Elmex zobu pastiņu, kuru esam atzinuši par vienu kā lābāko bērniņiem, ko apskates laikā apstriprināja mums arī dakterīte.. 

Ilgi domāju, kur labāk vest, lai pretī saņemtu mīļu un bērnam draudzīgu personālu, kā arī profesionālu apskati pirmajiem zobiņiem..

Izlēmu par labu Dr.Apines zobārsniecībai, kur dodos arī pati labot savus zobus! 

Ja pati jutos tur vienmēr gaidīta un apčubināta, tad nebija šaubu, ka tiks kārtīgi apčubināts un apskatīts arī mans bērns! Ejot pati uz vizītēm biju jau ievērojusi, ka daudzi vecāki ved savus bērniņus , kā arī, uzgaidāmajā telpā ir neliels spēļu stūrītis! Manuprāt, tas ir tikai vēlviens neliels + šai vietai, lai bērniņš justos labi un gaidīts!

Pierakstījāmies uz vizīti un gaidījām nolikto datumu- 1.04! 

Ierodoties zobārstniecībā, viss kā allaž notiek raiti un bez aizķeršanās..

Tikko esam noģērbušies, tā dakterīte mūs jau aicina līdzi uz kabinetu!

Eliotu īpaši zobārsta vizītei negatavojām. Viņš ir no tiem bērniņiem , kurš ar lielāko prieku tīra zobiņus, un, ja mamma ļautu pastiņu spiest pašam un tik reizes, cik dienā vēlas tīrīt zobus, šis pasākums patiktu vēl vairāk :) vien iepriekšējā un tanī pašā dienā stāstījām-

"Pēc bērnudārza brauksim pie zobu dakterīša! Tev būs japarāda cik Tev smuki zobiņi, sarunāts?"

Ieejot kabinetā Eliots jau pirmais pamanīja, kā daktere pirms apskates jau dodas TV virzienā lai ieslēgtu kādu multenīti - atkal uztveru to kā lielu + bērnu vizītei ..

Protams , mammas vienmēr visu jūt un paredz.. Man jau tajā dienā kautkā šķita, ka drošības pēc, mums tētis jāņem līdzi.. Ja nu ar mammu tomēr "šodien nebūs pa ceļam", tad ar tēti viss vienmēr izdodas lieliski! Un nenošāvu greizi!!

Iegūlos zobārsta krēslā, Eliotu paņēmu klēpī un bērns ļoti sabijās! Bija izmisuma skatiens uz tēti - glāb mani un paņem opā!! 

Nav problēmu! Dakterīte teica ka apskati varam veikt arī no blakus esošā krēsliņa! 

Tad gan Eliots pārvērtās par baigo drosminieku un lieliski izpildīja visu ko dakterīte lūdza - labi vēra vaļā mutīti, atļāva paskatīties visus zobiņus un bija varen paklausīgs! 

Kas man vēl likās ļoti jauki..- pēc apskates dakterīte lūdza Eliotu doties līdzi pēc dāvaniņas! Man liekas lieliska pirmā pieredze.. Neko sāpīgu nedarīja, viss bija tik uzmanīgi, lai mazo cilvēciņu nesabaidītu un vizīti noslēdz ar dāvaniņu! Bērns priecīgs un apsolīja, ka labprāt atkal dosies pēc laika dakteritei atrādīt savu žilbinošo smaidu!
 

Šoreiz bildēm laiks patiešām nepietika. Viss notika tik raiti, ka mūsu pirmā vizīte aizņēma labi, ja vien kādas 15min. Saņēmām apstiprinājumu, ka zobiņus kopjam labi, rekomendācijas šajā vecumā zobārstu apmeklēt reizi pusgadā un priecīgi devāmies mājup. 

Lūk, tāda, pozitīva, mums bija pirmā bērniņa zobārsta vizīte.. Un ,ja citi bērniņus ved jau uz pirmajām apskatēm sasniedzot 1.5 vai 2g.v vai pat ātrāk, tad galīgi nekļūdījos ar savu lēmumu nekur nestegties un nogaidīt, kad bērniņu tas tikpat kā nesatrauks vai jau ir tādā vecumā, kad iespējams jau kautko sarunāt. Bet, protams, ja ir kādas sūdzības par zobiņiem, noteikti vestu agrāk.. :)

Lai skaisti smaidi mazajiem cilvēciņiem!