PIESAKIES Klaudijas Hēlas vadītajai lekcijai par bērna piebarošanu

PIESAKIES Klaudijas Hēlas vadītajai lekcijai par bērna piebarošanu

12. Nov 2021, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ja dzīves pirmajos mēnešos bērniņš pārtiek tikai no māmiņas piena, ar laiku pienāk brīdis, kad jāsāk domāt par pirmo piebarojumu. Ja Tev šī tēma ir aktuāla, noteikti lasi tālāk.

Runājot par bērna iepazīstināšanu ar dažādiem produktiem, var izvēlēties ierasto ceļu, kuru savulaik gājušas mūsu mammas, bērnam dodot dārzeņu biezenīšus un barojot viņu ar karotīti. Bet var iet arī citu ceļu, ieklausoties paša bērna vēlmēs. Tā ir bērna vadīta ēdināšana.

Tas nozīmē, ka kartupeļi, brokoļi, burkāni un visi pārējie produkti tiek nevis sablenderēti līdz putriņai, bet tā vietā bērnam uz šķīvja tiek nolikti produktu gabaliņi, kurus viņš pats var noturēt mazajā rociņā un ēst. Nekādu biezenīšu, nekādas barošanas ar karotīti. Mazulis ir pats noteicējs, ko viņš ēdīs.

Māmiņu Kluba fizioterapeite Klaudija Hēla uzsver, ka bērns ir tas, kuram ir jāizdara izvēle, un mazulim jau kopš dzimšanas ir pašam jāizlemj, cik daudz, kad un ko viņš ēdīs, nevis tas jādara vecākiem.

Ja vēlies uzzināt vairāk par  mazuļa piebarošanu un bērna vadītu ēdināšanu, nāc uz Māmiņu Kluba Vecāku skolu, kur 4.jūnija lekcijā fizioterapeite Klaudija Hēla stāstīs par bērna piebarošanu: kā to uzsākt, kā zināt, ka bērns ir paēdis, kad pārtraukt zīdīšanu.

PIESAKIES ŠEIT->>>>

To, kādus ieguvumus devusi bērna vadīta ēdināšana, blogos minējušas daudzas Māmiņu Kluba blogeres. To vidū arī māmiņa Arta, kura par bērna vadītu ēdināšanu iepriekš nebija dzirdējusi, taču, iepazīstoties ar pieejamo literatūru, viņa nolēmusi, ka tas būs pareizais ceļš. Mazajam Robertam pirmie dārzeņi tika piedāvāti jau no 7 mēnešu vecuma, un viņš tos ar lielu interesi izpētījis un arī labprāt nogaršojis.

Ļaujot bērnam pašam noteikt ēšanas gaitu, izvēlēties produktus, kurus ēst, viņš izaudzis par zēnu, kurš nekad nav barots ar karotīti. Kā atzīst Arta, dēls, salīdzinot ar vienaudžiem, arī bērnudārzā spējis ēst patstāvīgi un auklītēm nav bijis mazuli jābaro.

Uzsākam piebarošanu. Bērna vadītā ēšana. Klaudijas Hēlas lekcija

Atnāc uz nodarbību un smelies jaunas idejas piebarošanai!

VIRTUĀLAJĀ Māmiņu Kluba Vecāku skolā