Mūsu ikdienas komplekts mazulītei

Mūsu ikdienas komplekts mazulītei

02. Aug 2019, 11:39 ViKrEm mamma ViKrEm mamma

Katram bērniņam ir kāda lieta bez kuras ikdiena tiktu paralizēta, vai nebūtu iedomājama. Atceros, ka Emīlijai ( mūsu četrgadniecei ) tā bija peļuku sedziņa, bet mazākajai māsiņai tas ir vesels komplekts - Gudrā mīļsedziņa, pudelīte, knupis ar visu knupja turētāju un pakaviņš. Ja līdz astoņiem mēnešiem pats galvenais bija Gudrā mīļsedziņa un mammas krūts, tad tagad - mammas krūti ir kompensējis knupis un obligāti arī knupja turētājs un pudelīte. Nakts miers nav iedomājams bez pakaviem, kuri norobežo mani no viņas. Šī ir viņas guļamzona un šo telpu viņai noteikti vajag.

Daudzi, iespējams, nosodīs, ka meitiņa guļ pie manis, bet es par to "neiespringstu". Zinu, ka pienāks laiks arī viņai savā istabā un savā gultā. Emīlija vēl joprojām neguļ savā gultā - ceļo pie mammas, tēta, lielās māsas un lielā brāļa....

Mums lielā gulta ir piebīdīta pie sienas, lai mazā nevar izkrist un tur arī no diviem lielajiem pakaviem ir izveidota viņai liela "ligzdiņa". Tieši tur viņa arī guļ, protams, rotē no vienas puses uz otru, tad saceļ kājas gaisā, tad uzguļas pakaviem un to apmīļo guļot. 

Noteikti un bez variantiem viņai gan diendusas, gan nakts gulēšanas laikā ir jābūt viņas sedziņai, kur divi stūrīši (sameklējot īstos), jābūt rokās. Sedziņu viņa bužina arī neguļot, vienkārši paņem, tai uzguļas, pabužina degunu un actiņas ar stūrīti, pastaigu laikā tā viņai ir klēpī. 

Runājot par knupi - to viņa tā kārtīgi sāka ņemt un neizlaist no rokām, tiklīdz pārstāja ēst krūti. Vakar uz kādu brīdi bija pazudis gan knupis, gan knupja turētājs. Iedevu viņai citu knupi, bez knupja turētāja, to viņa pasūca uz neilgu laiku un atstāja mantu kastē. Arī naktī, ja knupis ir noslēpies zem segas, vai pakaviem, bļāviens guļamistabā ir pamatīgs.

Arī spēlējoties knupis ir visu laiku, ik pa laikam ar māsām rotaļājas, ka viņa knupi iedod viņām, bet, cik ātri iedod, tik pat ātri atņem.

Pudelīte šajā visā komplektā ir tikai pirms gulētiešanas, uz miedziņa laiku un, ja vēlas padzerties.

Kārtējo reizi pārliecinos, cik bērni ir dažādi, cik dažādas ir viņu vajadzības un pieeja viņiem katram... un to, cik ļoti viņi pieķeras dažādām lietām.