Mums arī ir Simtgades bērniņš

Mums arī ir Simtgades bērniņš

17. Jan 2019, 11:52 laachukinsh laachukinsh

Man šķiet  ka tas bija vairāk kā pirms gada, kad es kaut kur internetā atradu informāciju par Simtgades vērdiņu projektu, kas bija ieplānots sadarbībā ar Nigestes amatniecības namu. Burvīga ideja, skaists mērķis. Visi bērniņi ir svarīgi, visi ir īpaši. "Projekta Simtgades bērni mērķis - lai katrs 2018. gadā dzimušais bērniņš saņem īpašu dāvanu komplektu - Sudraba vērdiņu ozolkoka kastītē ar  apsveikuma vēstuli jaundzimušajam un viņa ģimenei. Jo katrs ir svarīgs. Jo katrs ir vajadzīgs. Jo dzīvība ir lielākā vērtība."

Man tā iepatikās ideja, ka uzreiz izvēlējos ziedot toreiz 10.45 EUR, kas segtu viena vērdiņa izmaksas. Tomēr ar laiku sapratu, ka kaut kas projektā nav izdomāts līdz galam. Visas pašvaldības neiesaistījās. Mūsu neiesaistījās. Netika savākts gana liels ziedojumu apjoms. Šobrīd vērdiņi dāvanā ir tikai janvārī dzimušajiem un tiem, kuru pašvaldības piekrita projektam. Tad nu decembrī radās iespēja iegādāties savam mazulim vērdiņu un dāvināt citam bērniņam otru. Arī par to pašu cenu 10.45 EUR par vērdiņu. Draudzenei ārzemēs decembrī bija gaidāms mazulis, izlēmu sarūpēt mums abām. Domāts, darīts, pasūtīju un sāku gaidīt.

Kamēr gaidījām, mainījās arī cena. Tagad līdz 8.februārim var pasūtīt janvāra bērniņiem bez maksas, feb-nov bērniņiem par ~16EUR +pasta izdevumi, decembra bērniņiem ~12EUR +pasta izdevumi. Cik žēl, ka ir tik daudz neskaidrību par šo projektu. Cik žēl, ka no plānotā "visiem bērniņiem" tagad sanāk "dažiem bērniņiem un tiem, kas var atļauties". Jācer, ka mūsdienu jaunieši nebūs tik vērsti uz sentimentālām vērtībām un nesāks ar laiku salīdzināt - man ir, kāpēc tev nav?

Mēs savu vērdiņu sagaidījām. Par to prieks. Gribu ikkatram vecākam un ikkatram bērniņam atrast to savu īpašo prieku un vērtību, savas atmiņas no Latvijas simtgades. Jo dzīvība tiešām ir lielākā vērtība.