Mazuļa režīms

Mazuļa režīms

30. Aug 2017, 09:11 Single_mom Single_mom

   Pirms pāris dienām, kad Kevins ielaidās savā dienas miedziņā, es aizdomājos par to, cik gan lieliski ir un ir bijis tas, ka esmu savam bērnam izveidojusi režīmu. Man tas nozīmē to, ka perfekti varu izplānot savu ikdienu un zināt, ko, kad un cikos es varu. Režīms dēlam ir gan uz gulēšanu, gan uz ēšanas laikiem.

   Protams, ir dažas dienas, kad dēlam režīms izjucis, zobu nākšanas dēļ, jo tajās dienās, viņš guļ vairāk, kā parasti, un ēd čābīgāk, kā parasti. Tas gan nemaina režīma būtību, jo nākamajā /aiznākamaja dienā, viss ir kā iepriekš. Ikdienā, man tas nozîmē daudz, jo patīk daudz kur braukt, apmeklēt jaunas vietas un to vieglāk darīt, kad bērns automašīnā ir aizmidzis, lai pa ceļam izguļas un pàrējo laikunir omulīgs :) 

   Režīmu sāku veidot, kad bērnam bija 8/9 nedēļas. Viss notika pakāpeniski. Šo ideju man iedvesa grāmara, ko Kevina tetim uzdāvināja draugs, bet lasīju es :D  Meklējot vairāk informācijas, lai būtu lielāka saprašana par to, kā un ko darīt, es lielākotiess, uzdūros teikumiem, ka bērnam režīms un disciplīna ir veselīga, jo pats bērns jūtas drošāk. Gari nestāstīšu par to, jo tas viss ir atrodams interneta tīmeklī. 

   Runājot ar citām māmiņām, es dažreiz sajutos kaut kā "nepareizi", jo cik saprotu, tad tagad vairs nav "stilīgi" veidot režīmu bērniem. Saņēmu pārmetumu, ka "mēs ar bērnu nesēžam mājās, tāpēc mums nevajag režīmu", taču tieši tas, ka manam bērnam ir režīms, man palīdz izdomāt, cikos ir visērtākais laiks, lai kaut kur brauktu. Tieši tas, ka nesēžu mājās, bet mēģinu visur kur braukt, tikties ar citām mammām un mazuļiem, un pavadīt laiku ne savās četrās sienās, man vēl pastiprinātāk rada vēlmi, lai es zinu, cikos mans bērns gribēs ēst vai gulēt. Un ne tikai šajā situācijā, bet vēl 100 citās, režīms bērniņan, atvieglo manu dzīvi un ikdienu. 

   Es nekad neesmu uzskatījusi, ka neveidot vai veidot režīmu ir nepareizi, jo katra mammīte pati zin, kas viņas bērniņam ir labāk.. es nenosodu citas mammas, jo viņu viedokļi atšķiras. Šķiet, ka mūsdienu interneta pasaule ir mainījusi cilvēkus, un visi grib kādu nosodīt, kaut ko pateikt, vai kādam iegrauzt. Protams, tās atkal ir tikai manas domas. 

   Neaizplūstot no tēmas, kas, starpcitu, man ļoti labi sanāk, ļoti gribētu uzzināt, vai jūs, mīļās mammas, veidojat režīmu aavam bērnam? Ja veidojat, tad kāpēc tā izlēmāt, un ja nē, tad arī jautājums - kāpēc neveidojat! Dalaties pieredzē, lai arī citas mammas, varbūt tieši no jūsu viedokļa, nosliegtos, par labu vai tieši otrādāk - par sliktu režīmam! 

San San San San 30. Aug 2017, 21:29

Mums diezgan ilgi nekāds režīms nesanāca. Bērns visu darīja pēc sava. Bet pamazītiņām tas iegājās. Vai režīms ir vajadzīgs vai ne, to katram izlemt. Bet redzot savu bērnu (nu jau gandrīz trīsgadnieku), un strādājot ikdienā ar bērniem, redzu, ka šis režīms ir svarīgs ne tik daudz vecākiem, cik pašiem bērniem. Tas viņiem palīdz izprast pasauli, saprast, kas un kā notiek un ko sagaidīt jo vairāk tad, kad sākas bērnu dārzi/skolas gaitas. Bērni ar režīmu vieglāk pieņem jauno, vieglāk koncentrējas. Ar viņiem ir vieglāk sarunāt.

Maaminja Diaana Maaminja Diaana 30. Aug 2017, 16:20

Mums arī ir +/- režīms 😀 manuprāt, tā tiešām ir daudz ērtāk ne tikai mazulim (saprast, kas aptuveni sekos), bet arī vecākiem ieplānot visus laikus. Protams, ir reizes, kad vienkārši nesanāk iekļauties režīmā (kad aizbrauc ciemos, ārstu vizītes vai vienkārši atpūta), bet tāpat pēc tam atgriežamies iepriekšējā režīmā. Protams, sākumā ir nedaudz grūtāk,jo mazais ik pa laikam izlaida miedziņu laikus, kamēr pati sapratu, kad piedāvā pagulēt, bet, kad varam mierīgi iet ārā spēlēties 😀 bet kopumā - dzīvot pēc kaut kāda režīma ir vieglāk, vismaz mums 😀

muzikantu_mamma muzikantu_mamma 30. Aug 2017, 10:06

Jā, es bērnam pēc pirmā mēneša sāku veidot režīmu. Ļoti daudzas mammas arī atzīst, ka ar režīmu IR vieglākāk. Tādējādi var arī saplānot savu dienu, var nedaudz arī iedot sev atpūtiņu. Es uzskatu, ka režīmu vajag veidot, nevis pēc tam sūdzēties par to ka bērns ik pa stundai/divām ēd.