Māsu lielie piedzīvojumi

Māsu lielie piedzīvojumi

19. Feb 2019, 06:43 zaneee zaneee

Nedēļas nogalē laiks mūs lutināja, bija saulains un silts laiks, tāpēc gājām ārā. Un, protams, ja pēc kārtīga sniega uzspīd saulīte, tad peļķes ir garantētās. Kāpēc gan bērniem liegt mazos prieciņus. Tāpēc es savai vecākai meitai atļāvu pa peļķēm izlēkāties no sirds. Kad tad lēkās, ja ne bērnībā. Bikses bija līdz celim slapjas, bet viņas sejā smaids arī bija līdz ausīm. 

Sestdienā manai jaunākai meitai bija divu mēnešu svētki. Tā laiks skrien, jau divi mēneši nespēju noticēt, ka jau tik daudz, man liekas es katra mēneša svētkos tā domāšu. Bija arī kārtējā kūkas cepšana un tā kā uz pirmo mēnesi neuztaisīja to kūku ko biju domājusi, bet uztaisīju skudru pūžņa vieninieku tā pat kā vecākai meitai, kad viņai bija viens mēnesītis, tad uz diviem mēnešiem man tapa citronu tarte.

Šodien mums visām trijām bija agrs rīts, jo ar vecāko meitu bijām skatīties bērnu dārzu, jo ar aprīli domāju viņu laist bērnu dārzā. Jo saprotu to, ka ar mani viņai paliek garlaicīgi un es mājās viņas vairs nevaru izklaidēt tā, kā vēlētos. Tāpat bērnu dārzā būs arī komunikācija ar citiem bērniem, plus vēl iemācīsies jaunas lietas, piemēram podiņmācību. Pašreiz mēs vēl lietojam autiņbiksītes Huggies, bet ir pienācis laiks iet uz podiņu. Tad tikai paliks jaunākā māsa, kura aktīvi lieto autiņbiksītes Huggies. Tā kā drīzumā mans mazais bērniņš ( lielā māsa) uzsāks bērnu dārza gaitas. Man pat liekas ka man pirmās dienas būs pat pašai emocionāli grūtākas nekā viņai, jo pa šo gadu un septiņiem mēnešiem esam tā saradušās. Esmu iemācījusies darīt visu kopā ar viņu, bet visas mammas jau mani saprot, kuras kaut kad jau ir palaidušas savus mazulīšu bērnu dārzos.

Pārnākot mājās, lielajam notikumam par godu mēs izdomājām izcept cepumus. Manai vecākai meitai ļoti patīk šiverēt pa virtuvi un palīdzēt man. Tāpēc bieži arī viņu iesaistu un ņemu vieglas receptes, lai viņa var palīdzēt. Šodien tapa bezē cepumi ar rozīnēm un saulespuķu sēklām. Viņa palīdzēja gan putot, gan piebērt sēkliņas, rozīnes un cukuru. Un pats galvenais- iebāzt pirkstiņu bļodā un nogaršot. Un kad gatavi, protams, degustācija, nu kā tad bez tās.