Mammas, laiks iepazīties!

Mammas, laiks iepazīties!

19. Mar 2019, 13:12 Elīzas mamma Elīzas mamma

Sākšu ar pamatdomu. Jo man ir tā ticība, ka vairākkārt kaut ko atkārtojot, tas paliek prātā ?
MAMMĀM VAJAG CITAS MAMMAS!

Un vēlams - ar plus/mīnus mazulīšiem vienādā vecumposmā. 

Labi. Te daļai uzreiz doma - nu priekš kam? ...man ir māsa ar bērniem, māsīca vai paziņa, kurai jau ir bērns.. cik tad tur pa gadu vai cik nu tur.. var mainīties bērnu audzināšanā?!  Nekas daudz. Pajautāšu viņām,ja būs kaut kas neskaidrs. 


...
Negribas apbēdināt, bet tā nu tas īsti nestrādā. Pirmkārt, aizmirstas. Aizmirstas "kā īsti tas bija tad?"? "ko devu?" "Kas līdzēja?" ...Mammas ātri pielāgojas bērna nākamajiem attīstības posmiem. Atceros, ka kādai draudzenei,kam ir jau vecāki bērni, stāstiju par mūsu ikvakara spēcīgajam kolikām. Tāpat atceros,ka toreiz man teica-ka tas tik ātri paies un aizmirsīsies..ka liksies vien tāds nieks. (Jo gaidāms tak zobu laiks, slimošanas, utt). Bet tajà mirklī..tajā mirklī man vairāk noteikti noderētu mamma,kas pastāsītu,ka viņai arī mazais šobrīd pārdzīvo kolikas, pastāstītu, cik ilgi viņai tas ir, ko dara, lai mazinātu tās ciešanas zīdainītim, ko viņai varbūt ārsts ieteica. ...? Un tāpat arī tai mammai noteikti daudz noderīgāk būtu parunāt ar kādu citu mammu,kam klāt ir zobu laiks vai bērnudārznieka laiks?. 
Tāpēc ideālā gadījumā, mammām vajag mammas ar aptuveni viena vecuma mazulīšiem. Nu plus/mīnus. Jo katram bērnam tā attīstība individuāla. Cits jau staigās, kamēr kāds cits tikai rāpos. ...??‍♀️
Bet nu tad atkal rodas jautājums-kāpēc ļoti noderīgi,ja mazulīši ir vienā vecumposmā, ja attīstība var katram būt pilnīgi citādāka? 
Lielākoties tomēr attīstība/ bērnu uzvedība/ niķi un stiķi ir diezgan līdzīgi katram vecumposmam. Un mammas,kas ar to saskārušās agrāk, protams, to atceras, bet - kad tieši? Cik ilgi? Ko darīja? Kādas zāles vai citus līdzekļus deva mazajam? Tās lietiņas piemirstās. Un arī, viņām jau tad ir citas rūpes, par ko domāt - mazais jāsāk laist bērnu dārzā, slimošanas,  "divgadnieka krīze", citai jau mazajam skolas laiks, utt.  
Tāpēc es Jums saku - MAMMĀM VAJAG CITAS MAMMAS! 
Es to noteikti nestāstītu,ja nebūtu atradusi savas "aprīlēnu" mammas. ♥️

 
Kur mēs iepazināmies? Facebook grupā "aprīlēni 2018". Jau gaidību laikā mammas izveido līdzīgas grupas katram mēnesim, aizej, pameklē. Noteikti atradīsi :).  

 
Un, ja iepazīšanās internetā galīgi nevilina, tad ir vēl tāda forša mamma Saila Plociņa. Viņa rīko pasākumus tieši tādām mammām.

  

Tagad viņa ir uzsākusi rīkot  “Māmiņu pēcpusdienas” , kur mazos ar mammām saorganizē aptuveni pa vienādām vecumgrupām un pieaicina tā saucamās "Iedvesmas mammas", kas padalās ar savu viedokli, saviem piedzīvojumiem un pàrdzīvojumiem.  


Plus,visas tikšanās ir bērniem draudzīgās telpās. ?? Mazajiem un mammām interesanti. 

 
Kur atrast Māmiņu pēcpusdienas? 
Var uzrakstīt pašai Sailai vai sameklēt instagram @maminupecpusdiena. 
Laiks iepazīties, mammas!?
Un kad tad vēl,ja ne tagad, kad pamazām paliek siltāks un varēs iet normāli garās sarunu pilnās pastaigās ?