Māmiņu Klubs rīko ģimeņu vasaras festivālu!

Māmiņu Klubs rīko ģimeņu vasaras festivālu!

08. Jun 2015, 16:31 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vecāku apvienība un TV3 raidījums “Māmiņu Klubs” 2015.gada 13.jūnijā kultūras pilī “Ziemeļblāzma” aicina uz ģimeņu vasaras festivālu ar mērķi piedāvāt bez maksas izglītojošu un izklaidējošu pasākumu, kas pulcēs ap 700 jauno ģimeņu ar bērniem, t.sk. daudzbērnu ģimenes. 

Pasākuma - “Māmiņu Kluba Vasaras Festivāls” mērķis ir nodrošināt plašu bez maksas izklaides un izglītības programmu par māmiņas un bērnu veselību, drošību un attīstību.

Pasākumā ar koncertu piedalīsies Latvijā populārākie bērnu ansambļi, popgrupas un deju kolektīvi; norisināsies bērnu dienas nometne “Ceļojums apkārt pasaulei”, kā arī tiks rīkots “Bēbīšu kongress” ar māmiņas un bērnu veselības ekspertiem; visas dienas garumā darbosies Mobilais bērnu veselības centrs RMHC Latvija.

“Māmiņu Kluba Vasaras Festivāls šogad īpaši godās Latvijas daudzbērnu ģimenes, aicinot piedalīties plašā izklaidējošā un izglītojošā programmā, radot ģimenēm iespēju apmeklēt plašu bez maksas pasākumu un iepazīties ar daudzbērnu ģimeņu biedrībām un citiem daudzbērnu ģimeņu atbalstītājiem Goda Ģimenes projekta “3+ Ģimenes karte” ietvaros.

Pēc Sabiedrības Integrācijas fonda veiktā pētījuma*, daudzbērnu ģimenes ar bērniem visbiežāk nevar atļauties apmeklēt bērnu izklaides pasākumus un nometnes, jo izdevumi uz 3+ ģimenēm ir daudzkārt lielāki nekā ģimenēm ar vienu vai diviem bērniem. Tāpat daudzbērnu ģimenēm trūkst vienojošu, plašāku pasākumu, kuru ietvaros satikties ar citām lielajām ģimenēm.

“Māmiņu Kluba Vasaras Festivāla” misija ir veidot ikgadēju pasākumu, kā ietvaros ģimenes varētu gan kopīgi piedalīties plašā bērnu izklaides programmā, kā arī rast iespēju māmiņu un bērnu veselības veicināšanā - īpaši uzsverot bērnu drošības, traumatisma mazināšanas profilaksi un akcentējot jauno vecāku kompetenču izaugsmi.

Festivālā paredzētas aktivitātes:

-   bērnu popgrupu un deju kolektīvu koncerts - uzstāsties “Dzeguzīte”, “Dzintariņš”, “Bītīte”;

-   Bēbīšu Disko - ar Roberto Meloni un perkusionistu Nilu Īli;

-   Līgošanas meistarklases ar Latvijas folkloras biedrību;

-   bērnu dienas nometne ar “Māmiņu Kluba” animatoriem “Ceļojums apkārt pasaulei”;

-   lielais ģimeņu pikniks kopā ar veselīgiem Latvijas produktiem;

-   ģimeņu sporta spēles;

-   meistarklases un semināri jaunajām māmiņām (“Bēbīšu kongress”) kopā ar “Māmiņu Kluba” Vecāku skolu un Sabiedrības profilakses un kontroles centru visas dienas garumā;

-   darbosies māmiņu rokdarbu tirdziņš;

-   parka teritorijā būs skatāma bērnu teātra izrāde “Dziesmu un rotaļu šurumbums” un Vislatvijas līnijdeju sadancis, kas priecēs gan lielus, gan mazus.

Pasākums plānots visas dienas garumā, laikā no plkst.12:00 - 21:00, ieeja bez maksas!

Vecāku apvienība “Māmiņu Klubs”  - jau 10 gadu  kopā ar ģimenēm!

Maminuklubs.lv