Laimīgā mazuļa dienasgrāmata: Kā aromterapija var palīdzēt jaunajai mammai atgūt spēkus?

17. Oct 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai Tu zini, kas ir aromterapija? Tā ir iespēja sajust un izsmaržot neskaitāmus augus, mežu, ziedus. Tā slēpj sevī lielu spēku, jo var palīdzēt mums justies labāk, atklāt savus slēptos talantus un uzdrīkstēties.

Kopā ar mazā Kārļa māmiņu Melāniju dosimies uz Māmiņu Kluba Vecāku skolu pie Ilzes Dātavas, lai uzzinātu, kā aromdiagnostika var palīdzēt jaunajai mammai justies labāk.

Aromterapijas diagnostikas meistare Ilze Dātava, runājot par aromterapiju un aromdiagnostiku, norāda, ka tā ir homeopātija, tāpēc eksperimenti nav ieteicami, jo visi aromāti var kalpot kā zāles, taču, tos pārdozējot, varam iegūt pretēju efektu – nodarīt sev pāri.

Nav noslēpums, ka bieži vien jaunās māmiņas ir neizgulējušās un nogurušas. Izņēmums nav arī Melānija, kura stāsta, ka Kārlis pēdējā laikā naktīs sliktāk guļ, tāpēc nav iespēju atgūt spēkus.

Ilze Dātava zina stāstīt, ka sievietei ir svarīgs uzdevums sevi regulāri gan emocionāli, gan enerģētiski uzpildīt, jo sevišķi esot jaunajai mammai, jo sievietes ļoti daudz enerģijas patērē, atdodot savu spēku gan mazulim, gan vīram. “Visa ģimene ir sievietes darbības lauks, kurā tā atdod savu enerģiju, tāpēc ir ļoti svarīgi uzpildīšanās brīži, kad sieviete ideālā gadījumā var pabūt viena, bet, ja nav tādas iespējas, vismaz doties uz mežu pastaigā ar mazuli,” skaidro Māmiņu Kluba Vecāku skolas aromterapijas diagnostikas meistare, piebilstot, ka sievietei uzpildīšanās punkts ir daba.

Kā norisinās aromdiagnostika? Tās laikā, nezinot, kāda auga eļļa atrodas katrā no pudelītēm, lai prāts neveiktu savas kalkulācijas, tiek izsmaržoti vairāki desmiti augu aromātu. Diagnostikas laikā uzdevums ir atdalīt tās ēteriskās eļļas kuras attiecīgajā momentā šķiet vispatīkamākās. Kad tas izdarīts, speciālists izveido cilvēka kartējumu, kurā iespējams nolasīt pašreizējās sajūtas, bailes, vajadzības un vēlmes.

Aromdiagnostikas laikā atklājas, ka Melānijai vislabāk patikušas visas attīrošās eļļas, tādas kā piparmētra, priede, egle, fragonija, kas ir prāta attīrītāji un kārtotāji. Savukārt simpātijas pret apelsīnu, greipfrūtu un citrusaugiem liecina par ilgošanos pēc pozitīvas komunikācijas, smaidīgiem cilvēkiem un pozitīvas enerģijas. Šeit talkā varētu nākt satikšanās ar draudzenēm, kas ir viens no sievietes uzpildīšanās veidiem, jo palīdz vairot pozitīvo enerģiju.

No visiem miega ēteriem Melānija izvēlējusies vaniļu, kas norāda, ka ar tā palīdzību jaunā māmiņa var vislabāk izgulēties. Ilze Dātava: “Vaniļas augam sastāvs, pēc zinātnieku atklājumiem, ir līdzīgs kā mammas pienam. No vaniļas smaržas iespējams saņemt miera un drošības sajūtu, savukārt mazulis tajā pašā laikā jutīsies kā mammas apskāvienos.” Viņa arī piebilst, ka vaniļu visbiežāk izvēlas tie, kuri labprāt sevi mierina, apēdot kaut ko garšīgu.

Melānija atzīst, ka aromdiagnostikas raksturojumā saskatījusi sevi un tas mudinājis nedaudz izlauzties un uz brīdi sajusties kā vienkāršam cilvēkam nevis mammai.

Aromterapijas diagnostika pieejama Māmiņu Kluba Vecāku skolā

PIESAKIES ŠEIT