Laiks multenītei :)

Laiks multenītei :)

30. Dec 2018, 18:11 Mamm.mamm Mamm.mamm

Titulattēls: licensing.biz

Zināms, ka maziem bērniem pie TV nevajadzētu pavadīt savu laiku. Ai, ai tiem vecākiem, kas ļauj skatīties TV! (Ai, ai arī man!) :) Atzīstu, ka arī mūsu divgadnieks pavada laiku pie TV. Neapšaubu TV negatīvo ietekmi uz bērna attīstību, veselību (īpaši, acu), bet dažkārt tieši tā ir ērtāk, vienkāršāk. Jā, zinu, ka izklausās ļoti ne... nu ne tā kā vajadzētu. Un jāsaka, ka vēl neesmu iemanījusies izbalansēt starp abu bērnu vajadzībām. Īpaši tajos brīžos, kad mazajam vajag pupiņu (protams, tagad un tūlīt), mammu un miedziņu un, kad lielajam vajag uzmanību, laiku (no mammas, jo viņa vienīgā ir mājās). Un tad palīgā nāk Bings'is. Zinu, ka bērns to skatīsies un nedarbos neies. Tikmēr varu pievērsties mazajam. 

Bings mūsu vērtējumā ir visatbilstošākā multenīte divgadniekam. Tiek izspēlētas dažādas ikdienišķas situācijas. Jāsaka gan, ka Bings (galvenais varonis) ir gana neveikls un parasti iekuļas kādās risināmās situācijās. Arī pieaugušajiem ir šis tas noderīgs, piemēram, kā mierīgi risināt dažādas problēmsituācijas. Vai arī, ka putiņas vannā var saplacināt lejot uz tām aukstu ūdeni. (Man tas bija liels jaunums.) :) 

Lielu paldies gribētu teikt visu multenītes tēlu ierunātājiem latviešu valodā! Tēliem ir atbilstošas balsis, bērnam ir viegli uztvert multenīti.

Lielais bonusiņš katrai multenītei ir noslēgums. Katras sērijas beigās ir īss kopsavilkums par notikumiem. Tur Bings izstāsta galveno sērijas problēmu un tās risinājumu. Manuprāt, tas bērnam palīdz noformulēt savu domu, kā arī atgādina, kas tikko redzēts.

Bings būs skatāms arī šajās brīvdienās - 1.janvārī LVT1 no 6:30 līdz pat 8:35. 

Es gan ļoti vēlētos iegādāties DVD disku ar visām Binga sērijām. :) Varbūt kāda zin, kur to varētu nopirkt?