Kreatīvi, praktiski, mūsdienīgi: Ko maize dara ledusskapī?

Kreatīvi, praktiski, mūsdienīgi: Ko maize dara ledusskapī?

11. Sep 2014, 11:40 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kreatīvi. Praktiski. Mūsdienīgi. Ar tādu devīzi vairākas reizes nedēļā tiek atjaunota šī rubrika, kuras mērķis ir palīdzēt uzzināt ko jaunu, iedvesmot jūs, atvieglot ikdienu un padarīt to krāsaināku. Paldies par atgriezenisko saiti! Mēs esam ļoti priecīgi, jo jūs ne tikai lasāt un apskatāt mūsu veidoto materiālu, bet arī pašas uzdodat jautājumus, iesūtat rakstus, dalieties pieredzē. Un viens no šiem jautājumiem bija - kāpēc daži maizi tur ledusskapī. Uz šo jautājumu tad arī atbildam šodien!

20140725114727-39027.jpg

Ar ledusskapju ienākšanu pasaulē mūsu dzīve kļuvusi vienkāršāka: produktu paši ilgāk sākuši saglabāt savu svaigumu un ledu bērni redz ne tikai ziemā.

Dažas saimniecītes ir eksperimentējušas un sapratušas, - ja maizi glabā ledusskapī, tā ilgāk ir svaiga, bet - jāievēro daži nosacījumi:

- Optimālā maizes uzglabāšanas temperatūra 3-7 grādi, kas atbilst ledusskapja augšējā plauktiņa aptuvenajai temperatūrai.

- Ja maize jau sākusi bojāties, pelējuma sēnīte var izplatīties pa visu ledusskapi.

- Nevar maizi uzglabāt aizsietā celofāna maisiņā. Tādos apstākļos maize sāk uzsūkt mitrumu un ātrāk sāk bojāties.

- Karstu maizi nevar likt ledusskapī, tāpat kā citus karstos produktus un ēdienus, jo tas ledusskapi var sabojāt

- Maizes sasaldēšana ir ļoti ērta - var saldēt vienā gabalā vai sagrieztā veidā, pēc tam tā ir kā svaiga. Svaiga, bet atdzisusi maize jāliek maisiņā un jāsasaldē.

Ja esat pamanījušas maizi ledusskapī kādai saimniecei vispār bez iepakojuma, tad zinat - viņa cenšas tikt galā ar nepatīkamu aromātu un liek maizīti tur profilaksei, lai smaka neparādītos.

Nevienam nav noslēpums, ka ledusskapī smakas parādās bieži, atliek vien pamanīt kādu krējuma pilīti vai veca siera gabaliņu un lūk - jautājums,: kas tā par smaku? Pat tīrīgākajām saimniecēm laiku pa laikam var nākties ar to saskarties.

Tāpat noturīga smaka rodas, ja esat nolēmuši izbraukt no mājas, ir ticis izslēgts ledusskapis, un atstāts - aizvērts. Te uz atbraukšanu var sagaidīt daudz pārsteigumu ar nepatīkamu aromātu.

Padoms №1

Ja jūs braucat prom un izslēdzat ledusskapi, tad ne tikai jāizņem viss no tā ārā, bet arī - jāatstāj tas atvērts.

Padoms №2

Smakas labi uzsūc rupjmaize. Sagrieziet to šķēlēs vai stienīšos un ielieciet ledusskapī uz nakti.

Vienmēr jūsu - Huggies® Classic

 20140721102258-33525.jpg