Kādu apģērbu bērniem izvēlēties aukstajam laikam?

17. Oct 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tuvojoties aukstākam laikam, daudzu vecāku prātus noteikti nodarbina jautājums, kā saviem bērniem izvēlēties atbilstošāko un ērtāko apģērbu, lai vēsajās rudens un ziemas dienās mazais tajā justos ne tikai silti, bet arī nekas netraucētu tā aktivitātēm.

Veikala “Baby City Toy City” pārstāve Līva Demitere vērš uzmanību uz to, ka kombinezona izvēli lielā mērā nosaka bērna vecums. Piemēram, mazuļiem domātie kombinezoni ir kā maiss, ko ar rāvējslēdzēju palīdzību var transformēt, lai mazuli varētu ērti iesēdināt autokrēsliņā. Šādiem kombinezoniem atsevišķi nebūs jāiegādājas arī cimdiņi, jo tie jau būs iestrādāti apģērbā.

Lielākiem bērniem tiek piedāvāti divu veidu ziemas kombinezoni – gan viendaļīgi, gan divdaļīgi. Speciāliste norāda, ka pirmsskolas vecuma bērniem piemērotāki ir viendaļīgie kombinezoni, jo mazākajiem tie būs ērtāk uzvelkami, tāpat arī šie kombinezoni būs ērtāki aktīviem bērniem, kuri mēdz doties ar vecākiem slēpot un baudīt citas ziemas aktivitātes.

Divdaļīgie kombinezoni ir praktiskāki gadījumos, ja vecāki kopā ar bērniem dodas kopīgi iepirkties. Tādos gadījumos, mainoties videi un temperatūrai, jaku var ērti novilkt, lai bērns nesakarstu. Divdaļīgo kombinezonu priekšrocība ir bikses, kuru lences ir regulējamas, kas nozīmē, ka tās mazajam derēs arī nākamajā sezonā. Iegādājoties bikses, ņem vērā, ka tām nav jābūt tikpat biezām kā virsjakai, jo, esot kustībā, bikses var būt plānākas.

Kam pievērst uzmanību, iegādājoties bērnam kombinezonu?

  • Izmēram. Nereti kombinezoni mēdz būt lielāki nekā norādīts izmērā. To ražotāji darījuši ar nodomu, lai bērnam kombinezonā būtu ērti ar apakšdrēbēm.
  • Vai apģērbā ir iestrādāti atstarojoši elementi? Tie ir svarīgi, lai bērns tumšajā laikā būtu vieglāk pamanāms.
  • Materiālam. Vai kombinezonam ceļgalos, elkoņos un bikšu lejasdaļā ir iestrādāti nodilumizturīgi materiāli? Tāpat arī apģērba materiālam jābūt vēja un mitruma aizturošam, lai nodrošinātu vajadzīgo termoregulāciju, un netīrumus atvairošam.
  • Vai apģērbs ir piemērots gadalaikam? Informācija par to, cik aukstiem laika apstākļiem apģērbs piemērots, pieejama uz kombinezona birkas, kas palīdzēs izvēlēties rudenim vai ziemai atbilstošāku apģērbu.

Lai apģērbs nezaudētu savas īpašības, ir svarīgi pievērst uzmanību tā pareizai kopšanai. Uz kombinezona birkas jābūt norādītam kopšanas veidam. Veikala “Baby City Toy City” pārstāve Līva Demitere stāsta, ka ir ražotāji, kuri neiesaka virsdrēbes mazgāt ar veļas mīkstinātāju, jo tas var aizsprostot membrānas poras, līdz ar to apģērbs var zaudēt savas labās īpašības un nespēt aizturēt mitrumu un vēju.