Kad medikamenti nepalīdz - Kalanhoja

Kad medikamenti nepalīdz - Kalanhoja

15. May 2017, 12:21 Iveta - tereeze Iveta - tereeze

Izrādās, ka arī telpaugam ‘’Kalanhoja’’ arī piemīt ārstnieciskās īpašības un ir labs palīgs iesnu ārstēšanai. Visvērīgākās ārstnieciskās īpašība spiemīt tai sulai. Sula spēj īsā laikā attīrīt brūces un čūlas no strutām.

Auga ārstnieciskās īpašības:

Kalanhoja satur vērtīgus mikro un makroelementus. Lapās ir daudz alumīnija, magnija, kalcija, vara, dzelzs, silīcija un mangāna. Kalanhoja ir nekaitīga, un to var izmantot gan ārīgi, gan iekšķīgi.

Ārstniecības līdzekļu pagatavošana:

Lai iegūtu sulu, jānoplūc kalanhojas lapas, lapas nomazgā. Pēc tam lapas sasmalcina, lai rastos viendabīga pusšķidra masa. Tad no tās izspiež sulu. Lai sula būtu dzidra, to  izfiltrē. Sulu izfiltrē caur vairākās kārtās salocītu marli. Sula jāizlieto uzreiz.

Receptes

Pret iesnām ar labiem panākumiem izmanto kalanhojas sulu. Svaigi spiestu sulu iepilina katrā nāsī (pa pilienam) 3 reizes dienā. Uzlabošanās iestājas diezgan ātri. Parādoties pirmajām iesnu pazīmēm, lai novērstu to progresēšanu, glāzē ūdens iemaisa tējkaroti kalanhojas sulas un izdzer.

Kad saaukstēšanās ir tikko sākusies, ņem 2 ēdamkarotes svaigi spiestas sulas un to samaisa ar 100 g sviesta, nedaudz medu un 50 g kakao. Sastāvdaļas rūpīgi samaisa, līdz iegūst viendabīgu konsistenci, un lieto kopā ar karstu pienu. Tas palīdz novērst iesnas, kas tikko sākušās.

Jebkurā gadījumā pirms kalanhojas preparātu lietošanas vēlams konsultējieties ar ārstējošo ārstu!

(Palīgs bloga sagatavošanā: Grāmata ‘’Kalanhoja’’)