Kā izvēlēties zobu birstīti?

Kā izvēlēties zobu birstīti?

06. Dec 2014, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pavisam nesen jums piedāvājām iespēju uzdot jautājumus par bērnu zobiņu veselību zobārstam. Klāt laiks rast atbildes uz šiem jautājumiem!

JAUTĀJUMS NO ĒNIŅAS

Kādu zobu birstīti izvēlēties, lai rūpētos par mazuļa mutīti? Veikalos ir nopērkami komplekti, kas sastāv no trim birstītēm. Kā un kad būtu pareizi tādas lietot? Cik bieži bērnam līdz divu gadu vecumam būtu jāmaina zobu birste? Kā pareizi izvēlēties zobu birstīti bērnam līdz divu gadu vecumam?

ATBILD ZOBĀRSTE BAIBA KRAUZE

No savas – ārsta un 2 bērnu mātes pieredzes – varu pateikt, ka noderēs gumijas uzpirkstenis – arī ar to var tīrīt tikko izšķīlušos zobus, masēt smaganas. Var nopirkt mazulim grabuli, kram vienā pusē ir gumijas zobu birstīte. Ļoti patīk bērniem grauzt un masēt smaganas, kad nāk zobi. Parastā zobu birste – noteikti atbilstoša vecumam – maza galviņa, mīksti sariņi, ērts rokturis.

Zobu birsti jāmaina 1 reizi 3 mēnešos neatkarīgi no vecuma vai ātrāk, ja tās sariņi paliek izspūruši. Tad gan jāpiedomā, vai ir pareiza zobu tīrīšanas tehnika, vai netiek spiests par daudz tīrīšanas laikā. Tā kā šajā vecumā tīra vecāki, tad vecākiem būtu jākonsultējas ar speciālistu, lai apgūtu, kā savam bērnam zobus iztīrīt pareizi.
Birste – kā jau minēju – atbilstoša vecumam, ko var redzēt uz iepakojuma. Maza galviņa, mīksti sariņi, ērts rokturis, ko vecāki var ērti noturēt, jo zobus tīrīs viņi.

JAUTĀJUMS NO cassiopeia

Mēs visa ģimene esam pārgājuši uz Curaprox zobu birstītēm, un esam ar tām apmierināti. Vai ir kas sakāms par tām?

ATBILD ZOBĀRSTE BAIBA KRAUZE

Curaprox birstes patiešām ir laba izvēle – klasiskas, bet ļoti ergonomiskas un ar labu sariņu struktūru.

Vairāk par zobu veselību: www.tīrizobi.lv

Kampaņu par mutes dobuma veselību un tīriem zobiem bērniem - „Man ir tīri zobi” organizē Veselības Ministrija un Slimību profilakses un kontroles centrs

20141120130453-51477.jpg

20141126093958-81043.jpg

.