Kā izvēlēties bērnam labākos apavus aukstajam laikam?

08. Oct 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai atceries no filmas par Emīla nedarbiem slaveno frāzi “Galvenais, lai kājas siltas”? Un nevar šiem vārdiem nepiekrist, jo siltas kājas nodrošina komfortu, kas līdzi nes arī labu veselību.

Tāpēc, ņemot vērā, ka laiks kļūst aizvien vēsāks, dodamies kopīgi uz veikalu, lai iegādātos mazajām pēdiņām vispiemērotākos apavus aukstajam laikam!

Mūsdienās apavu piedāvājums veikalos ir ļoti liels, tāpēc to plašajā klāstā vecākiem ir ļoti viegli apjukt. Apaviem tiek izmantoti augstas kvalitātes materiāli, nodrošinot, lai mazās kājiņas tajos būtu pasargātas jebkādos laikastākļos, un justos ērti.

Vecākiem, iegādājoties bērniem apavus, bieži vien rodas jautājums, kā izvēlēties vispareizāko izmēru? Un šeit lieti noderēs veikala KidZone konsultantes Lāsmas Ašukas ieteikums, pielaikojot bērnam apavus, izņemt to iekšpēdiņu, jo tad, uzliekot kāju, būs vislabāk redzams, vai tie der. Ja uzliekot bērna kāju apava iekšpēdiņai paliek 1 cm brīva vieta, ir atrasts īstais apavu izmērs!

Apavu ražotāji piedāvā aizvien jaunas tehnoloģijas un inovācijas, lai mazās kājiņas apavos ikdienā justos ērti. Viens no šādiem jaunumiem ir apavos iestrādāta īpaša poga jeb gaisa kamera, kas pasargās mazo papēdīti trieciena brīdī. Pastaigas un ziemas prieku baudīšana šādos apavos iegūs pavisam citu kvalitāti!

Ziemai un mitrajam laikam izvēlies apavus ar mitruma necaurlaidīgu membrānu

Ja raugies pēc apaviem, kas būtu silti un mitrumu aizturoši, tad īstā izvēle būs apavi ar Gore-Tex apavu tehnoloģiju. Tā nodrošinās, ka bērna kājas būs sausas un jutīsies ērti, sniedzot optimālu un klimatam atbilstošu komfortu. Šādos apavos mazās kājiņas būs pasargātas gan no vēja, gan arī no dubļiem. Mitruma necaurlaidīgā membrāna garantēs, ka pat tad, ja bērns staigās pa dubļiem vai slapju sniegu, ūdens nesūksies cauri apaviem, un kājas būs sausas, pasargājot bērnu no saslimšanas. Vienlaikus Gore-Tex tehnoloģija nodrošina gaisa caurlaidību, kas nozīmē, ka apavi ir elpojoši.

Izvēlies apavus ar elastīgu zoli

Ņemot vērā, ka bērni ir aktīvi un laika apstākļi nav šķērslis delverībām, izvēloties apavus, pievērs uzmanību tam, lai nekas tajos bērnam netraucētu. Tieši tāpēc priekšroku dod apaviem ar elastīgu gumijas zoli, jo šādas kurpes un zābaki mazāk slīdēs uz ledus. Vēl viens svarīgs faktors, izvēloties apavus mazajam, ir regulējamas siksniņas, kas palīdzēs nodrošināt, lai apavi ideāli piegulētu bērna kājai, un mazajam tajos būtu ērti.