Ieviešam mazuļa uzturā smūtijus!

05. Apr 2023, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Gan bērniem, gan pieaugušajiem ieteicams uzņemt vismaz 3 dārzeņu un 2 augļu porcijas dienā. Lai dažādotu bērna ēdienkarti, šim nolūkam vari izmantot arī smūtijus.

Bērnu līdz aptuveni 4 gadu vecumam var būt izvēlīgi un neēst kādus konkrētus augļus vai ogas, tāpēc viņu uzturu var papildināt ar smūtijiem. “Pievienojiet nelielu smūtija daudzumu ēdienreizei, taču nekādā gadījumā neaizvietojiet ēdienreizi ar smūtiju, jo bērnam vajag uzņemt arī graudaugus un olbaltumvielas,” uzsver uztura speciāliste, VCA Elite, Māmiņu Kluba lektore Anna Piskurjova.

Viņa norāda, ka, piedāvājot bērnam augļus un dārzeņus, priekšroka dodama sezonālajiem produktiem. Ja tie nav pieejami, uzturā var iekļaut veikalos nopērkamos augļu biezeņus, smūtijus. “Tajos ir pārbaudītas kvalitātes augļi, nav pievienots cukurs un to konsistence ir piemērota piebarojumam,” stāsta uztura speciāliste. Viņa norāda arī uz kādu veikalos nopērkamo smūtiju priekšrocību: “Mājās gatavojam smūtiju no vairāk augļiem un ogām, līdz ar to bērns vienā ēdienreizē var uzņemt vairāk nekā vajadzētu. Veikalā nopērkamajam smūtijam ir noteikts tilpums, tāpēc ir grūtāk pārsniegt ieteicamo devu.”