Hendlings nav tikai aprūpe! Tas ir veids, kā veidojas personība

Hendlings nav tikai aprūpe! Tas ir veids, kā veidojas personība

01. Nov 2023, 19:09 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mums, vecākiem, ir ļoti liela vēlme veicināt mazuļa attīstību, jo mēs tik ļoti vēlamies, lai mūsu mazulis darītu visu ārtāk nekā citi bērni, tāpēc mēs esam gatavi darīt teju visu, lai aizsteigtos priekšā bērna attīstības tempam. Lai sajustu sava mazuļa vajadzības un saprastu, cik ātra attīstība ir piemērota tieši viņam, mums var palīdzēt hendlinga apgūšana – aprūpe, kura būs bērna attīstību atbalstoša, nevis veicinoša.

Konsultē Māmiņu Kluba Vecāku skolas fizioterapeite Klaudija Hēla.

"Mēs neko neveicinām, jo bērnam no dzimšanas, jau mātes vēderā, ir tieksme kustēties un spēlēties. Būdams vēderā, neviens mazulim nesaka – tev tagad jākustas, jo pati vide nosaka kustību, sākumā daudz vietas, tad tās kļūst mazāk, kustības rodas pašam no sevis, spēlēšanās ar nabas saiti," par rotaļāšanos jau māmiņas puncī stāsta fizioterapeite.

Jaundzimušā hendlings vecākiem ar mazuļiem līdz 6 mēnešu vecumam pie fizioterapeites Klaudijas Hēlas

 

 

Mēs neveicinām bērna attīstību, mēs to atbalstām!

Patiesi, bērns spēj paveikt daudzas lietas pats, arī tad, ja mums šķiet, ka mazulis to vien dara kā guļ. Nē, bērniņš ar visām maņām uzsūc apkārt notiekošo – mācās atpazīt balsis un intonācijas, sajūt, kādā telpā atrodas, iepazīst pieskārienus un mīlestību, kuru mēs viņam dāvājam. Tā ir pieredze, kas bērnam ir nepieciešama, lai augtu un veidotos kā personība un mēs to varam viņam dāvāt aprūpes laikā, turklāt jau no pirmajām dzīves dienām un turpināt to darīt tik ilgi, kamēr bērnam mūsu aprūpe ir nepieciešama. Kas tas bērnam būs par svarīgu notikumu, ja viņš pats būs pasniedzis savu pēdiņu, lai mēs viņam uzvilktu zeķītes!

Svarīgi paturēt atmiņā – mēs neko neveicinām, mēs atbalstām, mēs neko nedarām bērna vietā, mēs radām iespēju bērnam pašam gūt pieredzi.

Māmiņu Klubs

Jaundzimušā hendlings vecākiem ar mazuļiem līdz 6 mēnešu vecumam pie fizioterapeites Klaudijas Hēlas