Gulētiešanas režīma ieviešana ļauj bērniem būt laimīgākiem un veselīgākiem!

Gulētiešanas režīma ieviešana ļauj bērniem būt laimīgākiem un veselīgākiem!

02. Jan 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

foto: pexels.com

Miegs izrādās var kļūt par burvju nūjiņu, lai ikviens kļūtu laimīgāks un veselīgāks. Jo īpaši tas attiecas uz bērniem, tādējādi vecākiem būtu nepieciešams parūpēties par ikdienas režīma ieviešanu kā mazākajiem, tā lielākajiem bērniem.

Nekas nav sliktāks par nīgriem un niķīgiem bērniem no rīta,kad jādodas ikdienas gaitās. Žurnālā BMC Public Health publicētajā pētījumā konstatēts, ka gulētiešana noteiktā laikā visas nedēļas garumā sekmē bērna vispārējo veselību un labsajūtu. 

Ontario pētnieki aplūkoja datus no vairāk kā 1600 vecākiem, kuriem ir vismaz viens bērns, jaunāks par 18 gadiem. Tajā tika konstatēts, ka 94% vecāku mudināja bērnus doties gulēt konkrētā laikā. 84% no visiem vecākiem piespieda bērnus doties gulēt noteiktā laikā. 

Dr.Mensons, pētījuma autors, izskaidroja atšķirību starp aicinājumu doties gulēt un bērnu piespiešanu doties gulēt. Pamudinājums doties gulēt izrādās bija mazāk efektīvs nekā strikta norāde doties pie miera. 

Jāpiebilst, ka miega daudzums, kas nepieciešams, ir atkarīgs no viņa vecuma. Miega režīms arvien vairāk tiek atzīts par svarīgu veselību noteicošu faktoru un neatņemamu veselīgas dzīves sastāvdaļu. 

Un vai zināt? Izrādās, vēl viens nesen veikts pētījums liecina, ka bērni, kuri dodas gulēt agrāk, padara arī mammas laimīgākas! Tātad dubults ieguvums, liekot bērnus laicīgi gulēt. Varbūt jau šovakar :)? 

Sagatavots pēc parents.com materiāliem

Kā ir jūsu mājās? Cikos bērni dodas pie miera un kā pierunājat bērnus gulēt?