Gatavojamies pirmajai dzimšanas dienai!

Gatavojamies pirmajai dzimšanas dienai!

14. Apr 2019, 23:16 Olīša mamma Olīša mamma

Līdz pirmajai dzimšanas dienai bija vēl krietns laiciņš, bet manu prātu jau sāka nodarbināt jautājumi par ielūgumiem, dekoriem, ēdienu. Biju izdomājusi, ka dekorus sūtīšu no visiem tik zināmā AliExpress. Bet nočammājos līdz pēdējam brīdim un neko nepasūtiju, jo bija skaidrs,ka neatnāks laikā. Tāpēc balonus iegādājos www.priekam.lv, kurā kopumā nebija nemaz tik dārgi. 

Šajā rakstā gribu ar Jums padalīties, kā neiztērējot lielu naudu ir iespējams pašu spēkiem sagatavoties svētkiem.  

Ir forši atbalstīt vietējos māksliniekus, kas izgatavo ielūgumus uz jubilejām. Bet! To visu, ja ir apņemšanās vari izdarīt pati, neiztērējot ne centa. Tad, nu lūk, izpētot vairākus mazos uzņēmējus, kas izgatavo ielūgumus, es īsti neatradu tādu, kādu vēlējos, tāpēc, sāku meklēt internetā. (Man vienmēr ir ļoti paticis pašai viss, kas saistīts ar Photoshopiem, Illustratoriem un taml. Viss ko vari uztaisīt pats.) 

Meklēju un uzgāju bezmaksas interneta vietni - www.greetingsisland.com , kur pats vari sagatavot savu dzimšanas dienas ielūgumu. Tur ir ļoti daudz paraugu, Tev atliek tikai izvēlēties to, kas visvairāk patīk un izmainīt tekstu uz sev vēlamo. Un tad attiecīgi izvēlēties, vai gribi  ielūgumu saglabāt kā foto un sūtīt viesiem piem. WhatsApp , vai sagatavot failu priekš drukāšanas, lai ielūgums būtu papīra formātā. 

Mums tapa šāds ielūgums! 

Dekori. Vairākos veikalos ir piedāvājumā skaistas karodziņu virtenes. Viņas nav tik sarežgītas. Vakaros, kad mazulis aiziet gulēt ir brīvāks laiks, tad pati vari uztaisīt lieliskas karodziņu virtenes. 

Es vietējā kancelejas veikalā iegādājos zilās papīra lapas, gribēju arī tumši zilas, bet diemžēl tādas nekur neatradu, tāpēc kā otru krāsu izvēlējos baltu. Tās ir standarta printera lapas, kas mājās jau bija, tāpēc nevajadzēja pirkt. Datorā saliku uz lapas divus trīsstūrīšus un izdrukāju. Trīsstūrīšus izgriezu, nolocot maliņas, salīmēju uz lentas un karodziņu virtene gatava. 

Es gribēju uztaisīt arī stabiņus ar vieniniekiem. Māsīca gatavoja saviem džekiem uz jubileju un teica, ka esot “Easy”. Ierakstot YouTube, ieraudzīju, ka tiešām ļoti vienkārši un pat diezgan loģiski, vispār nekā sarežģīta. Ķērāmies pie lietas un būvējām stabiņus! 

Lai sapūstu daudz balonus ar hēlija gāzi un palaistu pie griestiem - ir jābūt oligarham! Goda vārds! Viens balons ar hēliju - EUR 1,20, ja Tev pašam ir savs balons, ja nē - 1,50! Lai būtu skaisti izdekorēts ar pieciem hēlija baloniem pie griestiem nepietiks. Taisījām paši savus “hēlija balonus”. Un šķiet, ka sanāca lieliski, jo no trīs draudzenēm kurām parādījām, divas domāja, ka tie ir īsti ar hēliju pildīti baloni! Tātad, vienkārši uzpūšam parastu balonu, piesienam striķīti un ar divpusēju “skoču” pielīmējam pie griestiem. Var izmantot arī to balto gumiju, kas neatstāj nospiedumus! Rezultāts - izcils! 

Tā nu manam pelēnam, bez milzīgiem tēriņiem tapa ielūgums un dekorācijas. Ballītei esam gatavi!

Ārprāts, tā ir jau rīt! Manam mazajam cukurzirnītim paliek jau viens gadiņš! 

Hipp Hipp urrā! ❤️