Es kā māmiņa vairākiem bērniem..

23. Oct 2013, 13:17 nosiguldas nosiguldas

Ilgi domāju, ko atbildēt uz to, vai mūsu valsts ir draudzīga valsts daudzbērnu ģimenēm. Iespējams, droši vien vispirms ir uzdodams jautājums, vai šī valsts ir draudzīga bērniem?

Man nav saprotamas dažas lietas, kas notiek šajā valstī, iespējams, tā notiek arī citur. Kāpēc pie mums tik vienaldzīgi izturās pret ģimenēm ar bērniem, vecākiem, kas audzina bērnus vieni, pret daudzbērnu ģimenēm. Mūsu valstī uzspīlēti izrāda palīdzības sniegšanu bērnunamiem, bet maz runā par audžu ģimenēm, par problēmām un to risinājumiem. Sociālais dienests, bāriņtiesa ir tikai soda orgāns, cilvēki ar vien vairāk baidās griezties pēc palīdzības, jo ne reizi vien sarunās ir dzirdēts, ka mammai pasaka, ja netiekiet galā mēs bērnus izņemsim no ģimenes. Kāda mammīte manā ciemā bija novesta līdz tam, ka baidījās bērnus atstāt bērnu dārzā, jo vecākajam bērniņam ir problēmas ar runāšanu un , tas noteikti liecinot par sliktiem ģimenes apstākļiem un tas varot būt par pamatu bērnu atņemšanai. 

Vienaldzība, kas valda visapkārt, bērni var klaiņot neēduši, 15. grādu salā braucu uz darbu, skatos pie pieturas stāv puisēns gumijas zābakos. Kad nodevu informāciju soc. dienestam, pēc noskaidrošanas izrādās skolotāja to redz dien dienā, bet neko nedara. 

Vislielākais apsurds mūsu valstī ir tas ka mūsu mazajā valstī ir pie 100 miljonāriem, bet katru rudeni un pavasari, mēs jūtam līdz mazajiem cilvēkiem, kam nepieciešama palīdzība, lai veiktu vienu vai otru ārstniecisku manipulāciju.

Parastiem cilvēkiem atrodas ar ko padalīties, bet lielajiem vīriem naudas nav. Tas bija atrisināms ar papildus nodokļa ieviešanu personām ar lieliem ienākumiem, bet tas jau nav vajadzīgs.

Vecāku pašnāvības, neciešamie dzīves apstākļi, reizēm pat bads, kas tas ir, tās ir rūpes par saviem iedzīvotājiem, vai nākošo paaudzi. 

Man ir paveicies, jo vienmēr esmu varējusi atrast izeju arī no situācijām, kad liekas, ka tā ir bezizeja, bet cik ir vecāki, kas to nevar, vai, kas neiztur un padodas......

Te nu atbilde prasās pati no sevis. Latvija nav draudzīga valsts ne bērniem, ne daudzbērnu ģimenēm. Ja tā turpināsies, mēs izmirsim, jo nebūs nākošās paaudzes. Pie šādas valsts politikas, šai valstij nav nākotnes, mums nav nākotnes.

20131024113955-56964.jpg

nosiguldas nosiguldas 24. Oct 2013, 13:26

runa nav par vainu bet par vienaldzību un neiejūtību.