Ārstu konsultatīvais tālrunis - VAI TU UZTICIES?

Ārstu konsultatīvais tālrunis - VAI TU UZTICIES?

04. Nov 2018, 12:21 PirmoreizMamma PirmoreizMamma

Titulbildes foto - pixels.com

 

Šodien pieķēru sevi pie domas.. - Ārstu konsultatīvais tālrunis! Vai nākotnē es spēšu uzticēties? 

Kā viss sākās..


Visu nedēļu mūsu mazajam bija klepus un iesniņas! Ārstējām kā iepriekš, ar vajadzīgajiem medikamentiem un teipiem. Vienmēr šis ir līdzējis un izārstējis mūsu simptomus. Tākā nākamajā nedēļā mums bija pieteikts arī apmeklējums pie ģā, tad īpaši nesatraucos, jutu, ka ar katru dienu klepus samazinās un iesnas tam līdzi.

Līdz pienāca piektdienas vakars..- Īsi pirms gulētiešanas Eliots nošķaudijās un šķavām sekoja nenormāls raudiens! Histērija un ķēriens pie austiņas! Prašņājām vai sāp, saka ka JĀ! Appētam, nekas neizskatās savādāk kā parasti. Nomierinām bērniņu un dodamies pie miera. Naktī tomēr mazais zaķēns guļ nemierīgi.. raud, dīdās, nespēj sev rast vietu un “ento” reizi iemieg kā “zīdainīša laikos” man uz krūtīm. Tā pienāk rīts, kurš ierasto plkst. 7 vietā pienāk mums plkst.11. Nedaudz izbrīnījos, taču novēlu ilgo gulēšanu un nakts nemieru!

Rīts kā parasti- bērns smaidīgs, priecīgs, super aktīvs , viss forši! Dodamies mazgāt zobus un netīši pamanīju austiņu- visa auss iekšpusītē ar tādu kā sakaltušu šķidrumiņu! Satraucos! 
Pieminēšu, ka mums nekad nav bijusi darīšana ar auss iekaišanu/sāpēšanu vai ko tml, tāpēc par to esmu dzirdējusi tikai “vienas auss nostāstus” īpaši neiedziļinoties. 
Saprotot, ka auss nav joka lieta, nolemjat atrādīties kādam speciālistam.. Apskatījām paši abas austiņas ar lukturīti, redzam, ka austiņā, kura vakar sāpēja, ir tāds kā šķidrumiņš iekšā- zaļganidzeltens.. strutas?! Mēs skatāmies viens uz otru!!! Nevaram saprast, pirmo reizi taču.. izlemjam labāk piezvanīt uz ārstu konsultatīvo tālruni, jo iespējams, satraukumam nav pamata, paši esam ko iedomajušies, un īsti bez iemesla uz Vienības gatvi braukt saķert vēl ko klāt arī negribas, taču skaidrību gribas!

Sazvanām, izstāstām visu situāciju un sieviete pretī man stāsta, ka tas ir tikai šķidrāks sērs! Ja jau bērnam temp. nav un visu nedēļu nav bijusi, tad nekādas strutas un vidusauss iekaisums tas nevar būt! Tā pēkšņi viņš nerodoties! Viņš taču Jums saka, ka  tagad auss nesāp! Tātad tas ir tikai sērs, tā mēdz bērniem būt, ir biezāki, ir šķidrāki! Nesatraucieties! Saruna beidzas.. (protams bija nedaudz garāka, taču rezultāts viens..)
Mani tomēr nepārliecināja šāds secinājums!

Ticu, ka ļoti grūti ir atbildēt precīzi neredzot pacientu un simptomus uz vietas, taču, ja es saku ka bērnam pilna auss ar šķidrumu..?!

 

Nu OK! Tomēr nolemjam riskēt braukt uz Vienības gatvi atrādīties, pat, ja rezultātā tas būtu izrādījies šķidrāks sērs un par mums tikai pasmietos, bet mēs zinātu, ka viss ir labi! Taču..
Tas nebija šķidrs sērs! Tas patiešām bija vidusauss iekaisums ar jau vienu iztecējušu strutojošu austiņu (paldies Dievam bez asinīm ) un otru sarkanu! Negribam domāt, kas būtu ar otru, ja nebūtu izlēmuši doties pārbaudīt! 

Vienības gatvē ierodoties mūs priekšā sagaidīja ļoooti daudz apsārgušu bērniņu un uztraukušos vecāku, taču, viss notika ļoti operatīvi! Mūs iztaujāja sākotnēji par problēmu, ļoti saprotoši uzņēma par to, ka teicu, ka drošības pēc gribam pārbaudīties (baidījos, ka kautko uzburkšķēs vai ko citādi) taču viss tiešām bija ļoti jauki, mūs sagaidīja ļoti jauka un smaidīga medmāsiņa! Arī papīrus ātri mums sarakstīja un aicināja doties tālāk gaidīt apskati pie pediatra! 

pārsteidza uzgaidāmā telpa pie speciālista..

 

 

ļoti gaiša, bērniem draudzīga.. ar rotaļlietām, grāmatām, ērtiem krēsliem vecākiem un spēļu mašīnītēm.. mūsu bērns bija sajūsmā gaidot! Patiesi nelikās, ka esam slimnīcā! Mēs gan neesam, paldies Dievam, lieli slimotāji un slimnīcu apmeklētāji, bet šis patiesi iepriecināja! 

 

Mēs gan nenobildējām milzīgo mašīnu skapi, kurā bija daž nedažādas, kā Eliots saka - "vīīivā, vīīīīvā mačīnas", bet pat pieaugušajiem šo bija interesanti apskatīt!

 

Arī pati vizīte pagāja ļoti pozitīvi! Daktere ļoti labi visu izstāstīja, apskatīja mazo no galvas līdz papēžiem! paklausījās arī plaušiņas un pat nosvēra!Izrakstīja zālītes mūsu sasirgušajām austiņām un palaida mājās turpināt veseļoties! 

MILZONĪGS PALDIES BKUS!!

Un šodien mani šausta pāris pārdomas.. 


*Vai nākamreiz es uzticēšos šim konsultatīvajam tālrunim?! Esmu dzirdējusi dažādas atsauksmes, bet, kā jau minēju, mums nav nācies diži šo izmantot, tāpēc jūtos varbūt nedaudz vīlusies?! Neprotu sev atbildēt.. 

*Kas būtu noticis, ja mēs būtu klausījuši visam ko dzirdējām zvana laikā, nevis savai intuīcijai, pat saprotot, ka varam pretī saņemt tiešām tikai izsmieklu..?!

Man gribas rast skaidrību.. Vai mums šoreiz vienkārši nepaveicās ar speciālistu otrā klausules galā?! Vai tomēr, šāda šim tālrunim ir ikdienā, īsti neidziļināties pacienta problēmas atrisināšanā?!

 

Kādas atsauksmes ir Jums, mīļās mammas, ar šo tālruni? Vai uzticaties padomiem ko iesaka, ja ģā nav pieejams? Vai ir palīdzējis ar noderīgu padomu?!

Novēlu visiem mazulīšiem , kā arī vecākiem, veselību šajā drēgnajā rudens baciļu periodā :)