APTAUJA: Kā uzlabot bērnu paliatīvo aprūpi?

08. Oct 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jau vairāk kā 20 gadus Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība savā paspārnē rūpējas par neizārstējami slimiem bērniem un viņu ģimenes locekļiem. Latvijā ir 600 – 700 ģimeņu, kurās aug neizārstējami slimi bērni. Šo gadu laikā ar kolēģiem, vecākiem, atbalstītājiem, LR Labklājības ministriju, LR Veselības ministriju, starptautiskiem sadarbības partneriem panākts daudz, lai sasniegtu galveno rezultātu – uzlabot šo bērnu un viņu tuvinieku dzīves kvalitāti.

PIEDALIES APTAUJĀ ŠEIT->>

Nepārtraukts, visaptverošs atbalsts 24/7, 365 dienas gadā

Pakalpojums ģimenēm ir pieejams 24 stundas diennaktī, 7 dienas nedēļā, 365 dienas gadā: diennakts palīdzības telefons (ārstu, māsu, kapelāna, psihologa konsultācijas), ambulatoras konsultācijas un mājas vizītes, atbalsta grupu organizēšana slimo bērnu vecākiem, brāļiem un māsām. Tādējādi bērniem ir iespēja dzīvot mājās, nevis slimnīcās vai aprūpes iestādēs. 

Visaptverošu paliatīvo aprūpi nodrošina bērnu paliatīvās aprūpes profesionāļu komanda - ārstniecības pakalpojumus (ārsts, māsa), psiholoģisku atbalstu (psihoterapeits, psihologs), kā arī psihosociālu rehabilitāciju (kapelāns, sociālais darbinieks).

Katram starpdisciplinārās komandas profesionālim (ārsts, medicīnas māsa, sociālais darbinieks, kapelāns, psihologs) paliatīvās aprūpes komandā ir svarīga loma, gan strādājot individuāli ar pacientu vai viņa ģimenes locekļiem, gan plānojot un organizējot komandas darbu, lai ģimene kopumā saņemtu visatbilstošāko pakalpojumu un tādejādi tiktu panākta viņu dzīves kvalitātes uzlabošanās.

PIEDALIES APTAUJĀ ŠEIT->>